Преди старта на процедурата - три въпроса?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Welder

Преди старта на процедурата - три въпроса?

Мнение от Welder »

Мисля скоро да стартирам процедурата, но дотогава, от време на време съм бомбандиран с разни въпроси :roll: .
1. Дипломата ми за средно образование е придружена от "Свидетелство за професионална квалификация". По съдържание двата документа са почи еднакви. Та въпросът е дали трябва и това свидетелство да го пращам до Виена или само дипломата е достатъчна?
2. Почти съм сигурен в отговора на втория въпрос, но все пак да питам...остана ли правилото, че стажът който декларирам, трябва да е по специалността ми? Тоест ако имам 7 год. стаж в области за които нямам документи, че съм ги учил, ще взема ли 9т. по този показател?
3. Към дипломата си за средно образование получих и "Свидетелство за правоспособност на заварчик". Това може ли да мине като втора специалност въпреки, че съм го учил в рамките на средното си образование, като се има предвид, че специалността ми от средното образование е различна от заварчик?

Малко разтегливо си зададох въпросите, дано сте ме разбрали :oops:
Очаквам вашите отговори и тълкувания :roll:
ninaLILA

PREVEZDAI VSICHKO

Мнение от ninaLILA »

PREVEDI SI VSICHKO I SI GO IZPRATI-NA MEN YPK9TO MNOGO MI POMOGNA,CHUH CHE I PTI DRYGI E BILO TAKA,NE MU MISLI KOE KAK SHTE SE OCENYAVA.ZAVARCHIK ZVYCHI DOBRE :D VSICHKO KOETO SI ZAVARSHIL GO PREVEDI PRI ZAKLET PREVODACH I IM IZPRATI NOTARIALNO ZAVERENITE KOPIYA,ZA SOFIA-YL.DANTE,,ZAD KINO ODEON,HORATA ZNAYAT KAKVO DA PRAVYAT I MNOGO POMAGAT-FIRMATA E ,,LOZANOVA,,USPEH
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Mislia che triabva da izpratish vsichki dokumenti, na interviwto shte se nalogi da kazvash neshtata takiva kakvito sa, a kato dojdesh v Kvebec moge tochno niakoj ot tezi dokumenti da ti e mnogo vajen. Moiat trudov staj sushto ne beshe po specialnostta koiato e v diplomata mi, ne mi se e nalagalo da obiasniavam, no vse pak mojeh da obiasnia zashto.
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

ОК, ше пращам всичко. Отностно стажа...мислите ли , че ще имам проблеми ако си изкарам една "фалшива" трудова книжка, където да ми напишат, че целия ми стаж е по специалността?
Какво мислите за втората специалност, според вас ше мине ли?
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

Krassima написа:Moiat trudov staj sushto ne beshe po specialnostta koiato e v diplomata mи
А призна ли ти го стажа, даде ли ти всички точки които се полагат за съответното време стаж?
Панайот

малко елементарни въпросчета

Мнение от Панайот »

Здравейте.Моля за съдействие.Знам, че федералната процедура е по-за не предпочитане.В този ред на мисли-мога ли,живот и здраве, да взема виза по Квебекската процедура, а да отидем да живеем във Ванкувър?За процедурата за Квебек ми се оформят сл. въпроси-за теста с точките:Дипломата от ВУЗ над 3 год.обучение и магистратурата отделно ли си точкувам;труд.стаж ако не точно по специал-та по диплома/в смисъл де факто съпругата ми е икономист-счетоводител по образование, но е работила като касиер-сч-л,офис-мениджър,продавач-консултант/това ще се брои ли за стаж?Проверяват ли нещо в това НОИ?Могат ли да се представят нагласени документи?Майчинството й ще го признаят ли за стаж както е в БГ?
Относно теста с точките-как точно да се точкувам относно ез.си познания-пише 0-16т.??!!??
Доколкото разбирам не е супер задължително да сме официално женени?Имаме си 1 детенце на 2 1/2год.
Засега е това.Благодаря Ви предварително
becks

Re: малко елементарни въпросчета

Мнение от becks »

Панайот написа:Здравейте.Моля за съдействие.Знам, че федералната процедура е по-за не предпочитане.В този ред на мисли-мога ли,живот и здраве, да взема виза по Квебекската процедура, а да отидем да живеем във Ванкувър? - Да

За процедурата за Квебек ми се оформят сл. въпроси-за теста с точките:Дипломата от ВУЗ над 3 год.обучение и магистратурата отделно ли си точкувам - взимаш точки само за най-високата степен. Ако си магистър, най-вероятно е да ти признаят точките за бакалавър - ;

труд.стаж ако не точно по специал-та по диплома/в смисъл де факто съпругата ми е икономист-счетоводител по образование, но е работила като касиер-сч-л,офис-мениджър,продавач-консултант/това ще се брои ли за стаж? - Да. Само за продавач-консултант не съм много сигурен -

Проверяват ли нещо в това НОИ? - директно мисля, че не. Могат евентуално да ти искат документ от НОИ. рядко се е случвало май -

Могат ли да се представят нагласени документи?- Да -

Майчинството й ще го признаят ли за стаж както е в БГ? - Не

Относно теста с точките-как точно да се точкувам относно ез.си познания-пише 0-16т.??!!?? - Оценяваш се по скалата 0-12 и пробразуваш точките по скалата 0-16, като закръгляш на по-малкото число -

Доколкото разбирам не е супер задължително да сме официално женени?Имаме си 1 детенце на 2 1/2год. - Трябва да докажете, че от поне една година преди подаване на документите живеете на един адрес.

Засега е това.Благодаря Ви предварително - Welcome
8)
Панайот

Мнение от Панайот »

Благодаря, Becks!Май излиза,че да се оженим ще ни е по-лесно, а? :roll: :roll: Как така ще й признаят бакалавър, а магистър- не?!Не разбирам!
Ние явно ще минаваме по т.нар. нова система на точкуване.Това какво означава?
Благодаря предварително
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Панайот написа:Благодаря, Becks!Май излиза,че да се оженим ще ни е по-лесно, а? :roll: :roll: Как така ще й признаят бакалавър, а магистър- не?!Не разбирам!
Ние явно ще минаваме по т.нар. нова система на точкуване.Това какво означава?
Благодаря предварително
Ако нямате еднаква адресна регистрация от година насам трябва да се ожените (или да изчакате да стане 1г).
За да й признаят магистратурата, трябва да събира 18г учене (от първи клас до последната година в унито). В Бг обикновено събираме по 16-17г и затова ни признават степен бакалавър.
Има изменения в точките, затова ако още не сте подали документи - смятайте си точките по новата таблица.
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... 3_02_A.HTM
Панайот

Мнение от Панайот »

Благодаря Ви за отговорите!
Имам други въпроси-по т.6.1. от новата с-ма за точкуване /завършил съм средно професионално у-ще по транспорт/ какво точно трябва да посоча?
Какаво означава финансова самостоятелност?Това парите, които доказваш с банковата референция за 1-те 3мес., ли са?
Доскоро
ninaLILA

Мнение от ninaLILA »

NIE BYAHME V SASHTOTO POLOZENIE-OZENIHME SE,DEKLARIRAHME-10 000USD I YCHIHME FRENSKI KATO DIVI
Панайот

Мнение от Панайот »

Яко ще залягаме и ние на френския и се хвърляме в борбата!
:lol:
Заключено