Black out

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Гост

Black out

Мнение от Гост »

Стана тъмно в Онтарио и Ню Йорк- ско. Казват, че е повреда в електроцентрала, но някой си мислят, че е Алкайда. Не работят летища, магазини, движението по улиците е утежнено.
Ей, онтариовци, как сте ? Нали не сте се уплашили ? :P
Plamen

Мнение от Plamen »

Абе Обдусманке, душо непоръбена...ти още ли не си разбрала че компютрите работят с ток, а точно това сега хората из Онтарио и Ню-Йорк си нямат...като им дойде тока ще ти отговорят...за мене обаче си е просто въпрос на електроразпределителна система...като гледам канадската /сигурно и американската не е цвете за мирисане/направо ми се плаче...БГ електропреносната мрежа е поне 50 години напред...може и повече... :wink: :P
Гост

Мнение от Гост »

Plamen написа:Абе Обдусманке, душо непоръбена...ти още ли не си разбрала че компютрите работят с ток, а точно това сега хората из Онтарио и Ню-Йорк си нямат...като им дойде тока ще ти отговорят...за мене обаче си е просто въпрос на електроразпределителна система...като гледам канадската /сигурно и американската не е цвете за мирисане/направо ми се плаче...БГ електропреносната мрежа е поне 50 години напред...може и повече... :wink: :P
Че то имало ли е електроразпределение в България преди 50 години?
А ХидроКебек пък повишава тока - ама не казва с колко на киловат ! Защото държавата му искала по-високи данъци и въпреки че е печелившо предприятие е решило да си ги събере от данъкоплатците. Тъй, тъй ... Средно годишно на средностатистически кебекар - 40 долара. А като им пуснат тока - да напишат за "страшната криза с тока" българо-онтариовчани /ориент-онтариен 8) /
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

"But the Department of National Defence said it was indeed lightning that wiped out power."

http://www.canada.com/national/story.as ... F961A2816F

Изображение
Villi

Мнение от Villi »

poslednia podoben slu4ai po nepotvurdeni danni e bil prez 1969 godina i e produljil 4 dni, no vie ne se pla6ete, predpolaga se 4e za tolkova godini bi triabvalo da sa se razvili v tova otno6enie.
Nadejdata krepi 4oveka
не е важно хлябът да е бял, важно е хайверът да е черен
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Ombudsman написа:... А ХидроКебек пък повишава тока - ама не казва с колко на киловат !...
Аз четох нещо за 6% - 3 зимъска и още 3 напролет.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Е, нали някъде вече има ток - около Ниагара и оХолните градчета. Скоро и до Търонтоу ще стигне :)

Най ме изуми реакцията на некви хАмериканци - ама не разбрах политици ли, та кмета на Ню Йорк ли беше... Още от началото като спрял тока и крекнали "ах, тия канадци, тяхната верица, пак нещо са се наа..." Сигурно доста тъпо са се почувствали, като са разбрали, че проблема всъщност е на хАмериканска територия...
Тия южните комшии само се гъбаркат с Канада, ама това е прекалено, имам чувството, че сигурно и децата си плашат не с баба Меца, а с Канада :evil: "ако не си изпапкаш сириълчето мойто момче, ще те дам на чичо канадец!"
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Hi ot Ontario! :lol:
Takmo syadam dnes az i treperya ot valnenie, che edna mechta stava realnost, shtoto stignah do lyubimiya si moment v dipomnata rabota, klaneto pri Fort William Henry, 1757 i hop toka spira v Ottawa. Obache, az imam agenti v Quebec i te mi kazvat kakvo stava. :wink: Hazyaynat mi zvani ot Hull, bonjour, taka i taka, stanala avariya i nyama da imame tok moje bi nyakolko dni, ako vidim zor evakuaciya vika kam kashtata na mes parents. Ne e Alkayda, ami prosto avariya e stanala. Toku-shto doyde toka. Sprya v 16:06 i doyde v 23:40. No, interesnoto e drugo, kolko sa predvidlivi teya kanadci. Tokat spira, obache asansyorite rabotyat, kakto i lampite v koridorite na sgradata, v koyato jiveya, shtoto se okaza, che imalo dizelov generator, koyto zahranva bloka. Nyama da komentiram, shtoto kakvoto i da kaja shte bade prieto kato antibg komentar pak. No, sam vpechatlen. Hubavoto e, che i 3 stranici trud ot dnes ne e otishal na kino, autorecovery e napravil kompyutara na dokumenta mi. :P :P :P No, tolkova se kefya, che sega ya myatam pak taya istoriya i maya taya vecher nyama da spya. Skoro, kato priklyucha ochakvayte da postna kratka istoria na Quebec, she neshto sam vav forma. :lol:
Bon nuit! :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
mariya

Мнение от mariya »

Az sluhah novinite i tam kazaha -3% uvelichenie ot oktomvri i 3% ot april 2004-tova beshe vchera.Dnes moge da sa kazali i po-goliam % :D Kato sa monopolisti v bransha mogat da si praviat kakvoto si iskat.Da sa givi i zdravi :D I te deca hraniat :P
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Hey man looked this: :metro:
Изображение :idea:
Изображение :idea:
Изображение:idea:
:) ...
vladi написа:"But the Department of National Defence said it was indeed lightning that wiped out power."
monny

Мнение от monny »

що се оплаквате бе,
в България тока редовно поскъпва с 10%, ама никои не реве, защото парното поскъпва с 20% :twisted:

а АлКайда не ни трябва, то правителството само спира блоковете на АЕЦ-а :shock:
Plamen

Мнение от Plamen »

Ако разсъждаваме като ползватели- увеличението е рошо нещо...обаче в Канада всички модерни технологии са обречени на провал поради ужасно ниската цена на тока /може би най-ниска в цял свят/. Просто каквото и де инвестираш си обречен на провал...и какво ще стане след 10-20 години...Канада ще има най-ужасната електросистема в света- стари технологии, стари генератори, стара мрежа...това дето стана вчера ще стане ежедневие...Да живее по-високата цена на тока... :twisted:
Важното е не каква е цената на тока, а каква ти е заплатата...
Joy

Мнение от Joy »

Какво става,бе!? :roll: Всички произшествия стават август месец :? Малко са ни от предишните години...Сега пак ще скочи долара и ще понесат загуби авиокомпаниите...Нямам думи! :evil: Абе,ужас,значи....в която страна да пристигна,веднага започват някакви интересни събития :oops: Мъжа ми твърди,че аз съм била причината.... :oops:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Браво бе - Отава, пак сте с предимство. При нас тока дойде в 4:20 сутринта. Лошото е, че с тока спря и водата. В България бяхме тренирани и винаги имахме поне една бутилка за всеки случай, но тук си беше изненада.
Гост

Мнение от Гост »

Sneji написа:Браво бе - Отава, пак сте с предимство. При нас тока дойде в 4:20 сутринта. Лошото е, че с тока спря и водата. В България бяхме тренирани и винаги имахме поне една бутилка за всеки случай, но тук си беше изненада.
Ами помпите и те работят с ток. :(
Сега трябва да внимавате да не включвате много електроуреди едновременно, че може да повтори. Американците ги предупреждават да не включват климатиците, ама в тази жега ...

Снежи, припомнихте ли си годините на режим на тока :roll: ?
Заключено