Въпрос към кандидатствалите юристи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
becks

Въпрос към кандидатствалите юристи

Мнение от becks »

Питам за един мой приятел юрист:

- Какво е добре да се пише като професия, която ще се упражнява в Квебек? Вие какво писахте и минахте успешно интервюто?

- Трябва ли да се попълва D02 Declaration of a canidate exercising a profession geverned by a professional corporation? Някакво инфо за ордери и тям подобни??

- На интервюто уместно ли е да претендира, че смята да работи напр. paralegal след като доучва там??

- Накакви други тънкости? В момента е на етап изпращане на DCS.

МЕРСИ :D
becks

Мнение от becks »

Накакви мнения :?: :?: :?:
yyy

Мнение от yyy »

Здравей,
И мен така ме посъветваха и аз така ще ти кажа - щом кандидатства като квалифицирам специалист да покаже самочувствие (не пресилено) на такъв. Като отиде в Канада в началото може да работи каквото и да е, но това да не го казва на интервюто, а например, че ще си търси работа по специалността или ще си доучва, ще опита да си приравни дипломата или ще направи постъпки за вкючване към съответния ордер и т.н. - естествено, ако го питат, излишни обяснения не са желателни.
Това е, късмет!
kokoss

Мнение от kokoss »

Desy
Обратна връзка:

Мнение от Desy »

Privet ,az sa6to sam jurist,ve4e sam v Canada godina i polovina .Da, na vseki ,vklju4itelno i na provejda6tiq interwjuto ofitzer,mu e qsno 4e nqma da se zapo4ne po spetzialnostta :D .Vajnoto e da 4uqt tova koeto iskat horitzata.A imenno 4e 6te ba4kate,kato:sekretar(ka) v juridi4eska kantora,delovoditel(ka) v takava,praven satrudnik i bla bla bla. :wink: Pri men nomera mina i 4ove4etza ostana 6tasliv.KASMET KOLEGI :beer:
"Дори и да загубиш битката ,важното е да спечелиш войната "
Заключено