Въпрос относно препоръки

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
saaber
Обратна връзка:

Мнение от saaber »

Мисля ,че без проблем могат да се пускат на english.Поне аз така направих с всички мои препоръки и сертификати.Работя в сферата на морското корабоплаване където има международна конвенция за употребата на ENGLISH LANGUAGE като работен език.Дори и във Френска Канада се говори MARITIME ENGLISH в тази област.
На проведен наскоро референдум в Канада 71% от Квебекарското население е подкрепило двуезичния модел.!!!! :wink:
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Благодаря ви за отговорите! :P Успех на всички!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Аватар
mborodin
Обратна връзка:

Мнение от mborodin »

А препоръката трябва ли да има печат,изходящ номер и т.н.?Ако мога да я получа все пак от някой "по-малък" шеф...Има ли някой идея какво точно се пише?
Изображение
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

mborodin написа:А препоръката трябва ли да има печат,изходящ номер и т.н.?Ако мога да я получа все пак от някой "по-малък" шеф...Има ли някой идея какво точно се пише?
Нито печат нито изходящ номер са задължителни.
Пиши името на фирмата, адрес, ако ти се играе изпльоскай и логото на фирмата, дата, от кога до кога си работил във фирмата, длъжност, образование, служебни задължения, ръководна роля(ако си имал такава), лични качества, умения, знания, способности, какво си научил в самото предприятие и т.н., име, подпис и адрес с телефон за контакти на този който те препоръчва. Ако си напуснал фирмата няма да е лошо да се обясни защо. Гледай да не става прекалено дълго, да е около страница. В общи линии е това.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
comptable

Мнение от comptable »

Ехххх, наистина беше хубаво, като си пишехме сами препоръките. Примерът на Fandjo го доказва :evil: А аз още си пазя моята - аз викам на завеждащата личен състав - пиши нещо, ей така , да има ако потрябва! Пък тя - абе, душа, вземи си пусни нещо на принтера, и ела да го подпечатам! Ама не, аз упорито исках да ми напише друг препоръките, и това е. 8) А не че са ми трябвали през тези години.
Аватар
hopes*st
Обратна връзка:

Мнение от hopes*st »

Аз доколкото съм чувала, в "белите" държави на всеки 6 месеца правят атестация на работника, затова хората искат да видят такъв документ. А и по този начин се ориентират какви дейности по - точно извършва кандидатът.
comptable

Мнение от comptable »

Аз се извинявам, че съм се отплеснал преди малко , та съм се отдалечил от темата, и сега искам да кажа по същество :idea: Първо, при положение, че съм изпращал докс само на английски, както и много други от форума, не виждам причина и атестацията от работодателите да е на същия език.И второто, което мисля, е наистина същината на въпроса - ако става дума за атестация, засягаща и конкретизираща професионалните качества на човек в област, в която има реални шансове да работи и в Канада/Квебек - наистина е по-добре да я имаш. Това е личното ми мнение.
П.С:Друго си е, ако решиш да станеш примерно електроженист, да имаш препоръка, в която да пише, че можеш да изрежеш името си от 3мм стоманена ламарина за 3минути 8)
mushichka

Мнение от mushichka »

Izlishno se prestaravate. Na kanadtsite ne im puka kakvi preporaki imate. Te priznavat samo kanadski opit!
ninaLILA

Мнение от ninaLILA »

NA MEN ZA INTERVUTO IZRICHNO MI POISKAHA PREPORAKA OT RABOTODATELYA -AKTYALNA I SEGA SHTE VIDIM,DOPALNITELNO MI POISKAHA I AKTYALNI DANNI OT TRYDOVATA KNIZKA .DOCS SA MI IZPRATENI I PREVEDENI SAMO PREDI 3 MESECA,NO TAM IMAH PREPORAKA OT STARIA RABOTODATEL.KOYATO DADOH DA MI YA PREVEDAT V ,,LOZANOVA,,I SEGA SMYATAM TAKA DA NAPRAVYA ZA DA NE STANEGRESHKA.SHEFKATA DAZE MI KAZA DA SI YA NAPISHA SAMA TE SAMO SHTE UA PREPISHAT NA OFICIALNA BLANKA S IZHODYASHT NOMER,OTDOLU TRYABVA DA PISHE,,DA POSLUZI PRED KANADSKITE IMIGRACIONNI VLASTI,,
Заключено