Е ли адвокатската правоспособност 2-ра специалност за юрист?
Е ли адвокатската правоспособност 2-ра специалност за юрист?
Не ми стигна мястото в заглавието и затова го съкратих така. Въпросът ми е дали ще мога да получа 2 точки от прословутата таблица за адвокатската си правоспособност, тъй като юрист според мен си е отделно и адвокатурата е като надграждане.
Вторият ми въпрос е дали признават задължителния стаж в системата на правораздаването като стаж по специалноста. Логично е да го признаят, но по-добре да питам хора с опит.
Вторият ми въпрос е дали признават задължителния стаж в системата на правораздаването като стаж по специалноста. Логично е да го признаят, но по-добре да питам хора с опит.
Аз четох някъде, че преди е била нежелана професия, но вече не е. Така или иначе ще си бачкам обща работа сигурно поне 2-3 годинки, това съм го разбрал. Но ми е важно да събера точки и затова питам дали ще ми дадат 2 за втора специалност.c200 написа:Стажа ще го признаят, ама таковата, адвокати, лекари, архитекти - професиите им не се ли броят за 0 (нула) точки?
Преди 3 години беше тъй.
Може би не се изразих правилно. Стажът се признава, също както за мъжете признават казармата (но без точки), професията адвокат (и всичко в правото) не се признава за "търсена" и като така - няма точки за това.
Тук има три варианта, по кото може да се имигрира в Кебек
1. Has a Québec employer offered you a job? Find out if you are eligible for the Assured Job Program
2.Does your occupation provide you with an excellent chance of finding a job in Québec? Find out if you are eligible for the Occupations in Demand Program
3.Does your occupational profile allow you to adapt to the demands of the Québec job market? Find out if you are eligible for the Employability and Occupational Mobility Program.
Изключвам номер 1, за номер 2 списъкът List of occupations in demand е Tук
, а за номер 3 списъкът е List of preferred educational backgrounds Тук
В списъците 2 и 3 няма адвокати, лекари, архитекти, ветеринарни доктори и прочее регулирани професии. Не казвам, че те не имигрират, просто си събират точки по другите параграфи - езици, деца, стаж в друга област и т.н.
Горните линкове ги има и на френски, разбира се, потърсете ги Тук
Отнасят се САМО за процедурата по имиграция, общата работа първите 2-3 години, ученето и "приравняването" на място са съвсем друга тема.
1. Has a Québec employer offered you a job? Find out if you are eligible for the Assured Job Program
2.Does your occupation provide you with an excellent chance of finding a job in Québec? Find out if you are eligible for the Occupations in Demand Program
3.Does your occupational profile allow you to adapt to the demands of the Québec job market? Find out if you are eligible for the Employability and Occupational Mobility Program.
В списъците 2 и 3 няма адвокати, лекари, архитекти, ветеринарни доктори и прочее регулирани професии. Не казвам, че те не имигрират, просто си събират точки по другите параграфи - езици, деца, стаж в друга област и т.н.
Отнасят се САМО за процедурата по имиграция, общата работа първите 2-3 години, ученето и "приравняването" на място са съвсем друга тема.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Мерси за подробния отговор.c200 написа:Може би не се изразих правилно. Стажът се признава, също както за мъжете признават казармата (но без точки), професията адвокат (и всичко в правото) не се признава за "търсена" и като така - няма точки за това.
Той сигурно пита по точка 1.2 от таблицата за селекция дали ще му дадат 2 точки, ама не знам как стои за адвокати въпроса.c200 написа:Може би не се изразих правилно. Стажът се признава, също както за мъжете признават казармата (но без точки), професията адвокат (и всичко в правото) не се признава за "търсена" и като така - няма точки за това.
re
kategori4no niama da ti datat tesi 2 to4ki - tova si e edna i sa6ta profesia. As go pitah dali 6te datat 2 to4ki sa magistratira po pedagogika i doktorat po psychologia ( raslika ottuk do kanada) i te kasaha - ne, tova bilo edno i sa6to napravlenie...vij ako ima6 diploma sa gotva4, tova e druga rabota
Към c200,
искам да те питам казармата прибавя ли се към таблицата, която е за трудовия стаж дето е дадена тук:http://www.iijcan.org/qc/legis/regl/i-0 ... 4/tout.htm, по-конкретно към т.3.1 ? Имам предвид че ние не се включваме нито към търсена професия, нито към предпочитано образование, и съответно не взимаме точки за тях.
искам да те питам казармата прибавя ли се към таблицата, която е за трудовия стаж дето е дадена тук:http://www.iijcan.org/qc/legis/regl/i-0 ... 4/tout.htm, по-конкретно към т.3.1 ? Имам предвид че ние не се включваме нито към търсена професия, нито към предпочитано образование, и съответно не взимаме точки за тях.
Мерси, все пак поне ще имам три месеца стаж повече, което е добре, понеже са ми малко точките по таблицата за селекция (не е все едно дали са 5 илиmushichka написа:Staja se priznava za trudov staj, no spored men niama nujda da si prevejdsh svidetelstvoto za pravosposobnost ili drugi dokumenti. Diplomata po pravo e dostata4na. I bez tova kato doide6 tuka ste si ia zatvori6 v niakoi 4ekmedje![]()
Uspeh!