Канадски градове и села

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
speedy

Канадски градове и села

Мнение от speedy »

Само от любопитство и защото е ПЕТЪК

Сещате ли се за забавни имена на села и градове? Аз много се радвам на град Напъни (Napanee, ON). Винаги съм се чудил, за какво точно се напъват хората там. А в Онтарио има и село Варна (българските варненци да не се надуват много).
Аватар
Val

Мнение от Val »

Speedy,

Za sajalenie ne se seshtam za interesni imena v momenta.

Obache, ideiata ti za petachna tema mi haresa mnogo :D i shte si pozvolia i az da otvoria edna takava za krachmite. :beer2:

Cheers i priaten weekend na vsichki! :partytime:
MechoPuh

Re: Канадски градове и села

Мнение от MechoPuh »

speedy написа:Аз много се радвам на град Напъни (Napanee, ON). Винаги съм се чудил, за какво точно се напъват хората там. А в Онтарио има и село Варна (българските варненци да не се надуват много).
Abe radvash se ama mnogo zavisi kakto sam kaza za kakvo se napavat...ako mirishe mnogo-losha rabota...obache ako si praviat razni gotini napavania (iliopavania) shto pak ne...az sam za... :roll:
Az v taia vrazka se seshtam za edin afish deto vidiah predi dni v tsentara na Montreal...ta tam pisheshe che politsiata tarsela hora...i sa izbroemi niakolko imena...edno ot tiah e Maimouna...hehe kakvo li e s takova ime da si... :P
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ima mnogo smeshni imena, osobeno v Alberta i BC. Sega se seshtam primerno: Salmon Arm, BC. :P Yako nali? No, dali syomgite imat race? :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Canuck написа:Ima mnogo smeshni imena, osobeno v Alberta i BC. Sega se seshtam primerno: Salmon Arm, BC. :P Yako nali? No, dali syomgite imat race? :P
Medicine Hat
Moose Jaw (tam sa otsiadali chicagskite mafioti edno vreme)
Yellowknife
WHite Horse

az tuk za sela ne sam chuval ama ako niakoi me svetne che ima sela shte se radvam
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ima Tyktuyuktuk v NWT
ima Temagami
Richtown (edno bedno gradche)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
speedy

Мнение от speedy »

Canuck написа:Ima mnogo smeshni imena, osobeno v Alberta i BC. Sega se seshtam primerno: Salmon Arm, BC. :P Yako nali? No, dali syomgite imat race? :P
В размножителния период им порастват, но обикновено са нечетен брой, три или пет. Трябва да ми вярваш (като на рибар).

Друго знаменито селище - Bata имаха фабрика там допреди няколко години и как да кръстят мястото - Ottawa, Mattawa, Wawa, Petawawa... Е хайде да е Batawa. :)

Стига за днес. Пускам кепенците.
Заключено