помощ! Искат ми военна ситуациа?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
AzLi

Мнение от AzLi »

Ако де , нека, се казжат по някои^ бг раи^они.

Дано да стане как ти си го казал.

Ма странна история, задължиха ни да се промени закона за военната служба ( не ка, а по скоро Евро Съюза) за да имат нормален статут хората дето са българи но не живеят ж Бг, а сега ми искат докс от военните.

Мерси на всички ви и лека вечер! Като има развития ще споделя.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

krimon написа:Те не могат да нарушат законите на бг държава, издавайки документ за имиграция на човек, подлежащ на военна служба - това е и смисълът на запитването им към теб.
Кои и чий закони се нарушават с издаването на имиграционна виза?? :shock: :shock: :shock: И какво значи "подлежащ на военна служба"?
Онемях от изненада...и не съм способен на нищо повече, освен да задам тези два въпроса.

krimon, разсъжденията ти се основават на впечатления за армията и военната служба, изградени на основата на спомени и разкази я на съпруг, я на баща или дядо от преди доста години. В сегашното военно законодателство не си и поглеждала.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Линко, няма какво да онемяваш. Нямам нужда никой да ми разказва "военни преживелици", нито да чета новото законодателство, за да съобразя елементарно нещо. Разсъждавам горе-долу така:

- Този човек подлежи на военна служба в България според бг законодателство /под 27 години е/.
- Същият подава документи за имиграционен статут.
- Имиграционните власти изискват документ, в който да се уточни какъв е статута му спрямо военната служба в страната му.
- Според мен, за да изискват такъв документ, те нямат право да пренебрегват законите на една страна и да издадат имиграционна виза на някой, който подлежи на военна служба.

Ако някъде бъркам, ти като военен няма какво да онемяваш, чел си законодателството, поправи ме и кажи къде е истината. Успокой човека, а не дигай пара само защото съм направила някакви умозаключения. :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Признавам, не знам законите какви са, но знам, че съпругът ми беше на 26, когато подавахме документите, не беше ходил в казарма, а в края на август получихме покана да си пращаме паспортите за полагане на визи. Нито на интервюто, нито на който и да е етап от цялата процедура, сме получавали въпрос относно казармата. Дано е така за всички българи под 27.
becks

Мнение от becks »

Абе стига сте си чесали пръстите, след 3 месеца поянтието "наборна военна служба" отпада. Няма казарма повече. Който и да кандидатства сега, при получаване на визата не трябва да ходи в казарма.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз първоначално не ти разбрах въпросът. Ситуацията ти е точно като на мъжът ми, само дето по това време беше задължително :D . Отговаряш, че не си ходил и токова , няма да имаш проблеми.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

becks написа:Абе стига сте си чесали пръстите, след 3 месеца поянтието "наборна военна служба" отпада. Няма казарма повече. Който и да кандидатства сега, при получаване на визата не трябва да ходи в казарма.
Бекс, май ще е след година и три месеца.
becks

Мнение от becks »

Jeeves написа:
becks написа:Абе стига сте си чесали пръстите, след 3 месеца поянтието "наборна военна служба" отпада. Няма казарма повече. Който и да кандидатства сега, при получаване на визата не трябва да ходи в казарма.
Бекс, май ще е след година и три месеца.
Вярно, че 2008-ма било ;)
Народното събрание прие на второ четене поправките в Закона за въоръжените сили.

С тях Българската армия става професионална от 1 януари 2008 година.

Освен това поправките предвиждат лицата, които не са отслужили пълния срок към 31 декември 2007 година, да се уволнят на 1 януари 2008 година.
така или иначе казармата не е била проблем за издаване на виза, поне от мнения тук. или си освободен (имаш военна книжка) или си ходил (пак имаш военна книжка) или не си ходил (нямаш книжка, но можеш да им пратиш копие от закона, че отпада ... скоро)
AzLi

Мнение от AzLi »

becks написа: (нямаш книжка, но можеш да им пратиш копие от закона, че отпада ... скоро)
Ot kude moga da namerq kopie na zakona koeto posle da pratq za prevod?

Tui kato sum vuv Fr i nqmam vuzmojnost da se pribiram v Bg bliskite messeci.?
Аватар
nevergiveup

Мнение от nevergiveup »

http://www.mod.bg/bg/doc_zakoni.html# - цъкаш на ЗАКОН ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , глава 8, раздел 2
AzLi

Мнение от AzLi »

nevergiveup написа:http://www.mod.bg/bg/doc_zakoni.html# - цъкаш на ЗАКОН ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ , глава 8, раздел 2
Merci!

Toq sait go bqh vijdal veche no se chudq dali minava za dostoveren zakonov iztochnik. Suchto i kakk da procediram? Da printirm stranicata s podhodqchtiqt tekst i sled tova da q dam za prevod ili ...
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Приятел, казаха ти го вече - просто напиши, че не си ходил в казарма. Нито си първият, нито ще си последният, който да не е ходил в казарма, да е взел виза и да е заминал.
Успех... и не се шашкай толква.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

А и ти до 27 си отлгагаш, защото учиш, а пък след това могат да те хванат за.... ;) /сигурно си прочел вече закона/ :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Не мога да те разбера, AzLi. Защо приемаш едно съвсем невинно питане за някакъв вид обвинение към теб? В какво се чувстваш обвинен - че не си служил ли? Та това е абсурдно...
Смисълът на понятието "задължителна" по отношение на военната служба е, че получиш ли повиквателна заповед не можеш да откажеш и ако не я изпълниш понасяш определена санкция. То не означава съдбовна и неумолима предопределеност или неизбежна орис. Ако беше вярно обратното, то в закона нямаше да са предвидени възможности за отлагане и за освобождаване от военна служба.
Какви са тези доказателства, които се готвиш да представяш и какво всъщност ще доказваш с тях? Че не си виновен задето не са те повикали в армията досега и че най-вероятно няма и да те повикат ли?
Ама ти си решаваш все пак. Може и превод на Конституцията да им пратиш ако искаш.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
AzLi

Мнение от AzLi »

Placha li se ? :oops:

Ami vsuchnost se placha da!

Eto zachto: (citat)

Si vous ne nous retournez pas la liste de voyage et de documents relatifs à vos obligations militaires accompagnés de la lettre ci jointe, sous 90 jours, une décision sera prise. Cette dernière pouvant être en votre défaveur.

Inache osven taq fraza vsihko si mi e nared i pregled minahme (ostava samo kruv i urina ponedelnika)

Aide lek den, i dano vsichko tova da e bilo "mnogo chum za nichto"
Заключено