помощ! Искат ми военна ситуациа?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
AzLi

помощ! Искат ми военна ситуациа?

Мнение от AzLi »

Кандидатсвам от Франция, със съпругата ми, аз съм на 26. Получихме днес медицинските и там пишеше: Veuillez fournir la liste des voyage ainsi que des documents relatifs a votre situations militaire? Някои бил ли е в сходна ситуация?

Мерси да помогнете
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Да, подобна ситуация беше мъжът ми. Колкото си спомням след медицинските ми пратиха писмо за допълнителна информация за военната му служба. Писа ,че не е бил в казармата и толкова, повече не са питали. Ако е ходил по всяка вероятност трябва да си прати военната книжка, но не съм сигурна.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Франция е супер страна бре, що се изнасяте?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

sasho71 написа:Франция е супер страна бре, що се изнасяте?
Че какво и е на Канада :tuut:

P.S
Нека плюенето да започне СЕГА! :lol:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
AzLi

Мнение от AzLi »

sache i kapone!

Bratleta, na men mi e zor a vie tuka si offtopvate.

Nqkoi drug popadal li e v shodna situaciq?
mira91

Мнение от mira91 »

jiviala sam i vava francia i v Kanada...taka 4e , ako se posovem na moiia opit, barso se isnasiaite sa Kanada...uspeh
AzLi

Мнение от AzLi »

Моля ако някои друг е получавал писмо заедно с мед. формуляри ж което да ви се иска - documents relatifs à vos obligations militaires да ми напише как е реагирал! Благодаря Ви предварително!
Godis

Мнение от Godis »

Добре де , не става ясно бил ли си в казармата или си избягал от нея?
Ако си бил, какво си си писал в документите, та сега ти искат специални документи за казармата?

Ако си бил, при уволнението са ти дали една бележка удостоверяваща времето на службата. При всички положения ако я превеждаш, мини върху копието с черен маркер номера на поделението.

Не си спомням аз да съм попълвал допълнителни документи за казарма - по мое време искаха само обща информация. Даже когато писах, много от детайлите не помнех и си ги икономисах.
AzLi

Мнение от AzLi »

Здравеи! (не знам как и кратко)

Значи вчера бях изморен и може би не съм бил точен в питането ми, за което извиняваи!

Значи аз съм във Франция.
Тук съм от как завърших средното.
Със статут на студент, което ме осжобождажа от военна служба(дали е така) ! :roll:
На 26 години и 6 месеца съм. По новия закон всеки навършил 27 не е "облагодетелстван" от задължението да служи.

Та значи получих писмо в което пише , цитирам:

Veuillez nous envoyer la liste de voyage ainsi que document relatif à vos obligations militaires.

Ако и ти си разбрал нещата по този начин, то само мога да им наиша че не съм служил и точка.

Мерси за вниманието!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

така обяснено, ти в момента не си освободен от военна служба в България :?

което автоматично ти дава отговор на въпроса - трябва да намериш спешен начин да те освободят или да изчакаш да станеш на 27 години
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз също се скатах от казармата, вече не си спомням какво съм писъл в документите, но ако съм на твое място, ще им напиша едно писмо, че не съм ходил и това е, без повече обяснения, защо и как...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Lub0 написа:Аз също се скатах от казармата...
ohooo, така лиии? значи според народното поверие не си станал мъж още :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
AzLi

Мнение от AzLi »

krimon написа:така обяснено, ти в момента не си освободен от военна служба в България :?

което автоматично ти дава отговор на въпроса - трябва да намериш спешен начин да те освободят или да изчакаш да станеш на 27 години
Brato ne plachi gargite!

Znachi po noviiq zakon ako legalno prebivavam v Rumyniq ( s postoqnen adres tam) to az ne sym v naruchenie i nqmam zadylzenie da karam kazarma. Ako do 27 ne se vurna v Bg, razbira se!
A az smqtam ot Fr direktno za Ca da letq ili pluvam, bez da se ustanovqvam v Bg.

Obache mi e chdno kvo da im pratq (kato dokument), tui kato v Bg nqmam na koi da se molq da mi vurchi uslugi ot toq tip.

Az im pissah mail, no davidim dali chte mine taka, ili che trqbva da im go printiram i da im go pratq po pochtata.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

sasho71, народното поверие гласи следното:

Само балъците ходят в казармата ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

AzLi написа:
krimon написа:така обяснено, ти в момента не си освободен от военна служба в България :?

Brato ne plachi gargite!

Znachi po noviiq zakon ako legalno prebivavam v Rumyniq ( s postoqnen adres tam) to az ne sym v naruchenie i nqmam zadylzenie da karam kazarma. Ako do 27 ne se vurna v Bg, razbira se!
A az smqtam ot Fr direktno za Ca da letq ili pluvam, bez da se ustanovqvam v Bg.

Obache mi e chdno kvo da im pratq (kato dokument), tui kato v Bg nqmam na koi da se molq da mi vurchi uslugi ot toq tip.

Az im pissah mail, no davidim dali chte mine taka, ili che trqbva da im go printiram i da im go pratq po pochtata.
това на всички е ясно - не минеш ли през България, няма и да караш казарма ... само че това с пребиваването в Румъния изобщо не е ясно :) ... Сумати народ не се прибира в България и едно време беше до 30 години ... за да откачат военната служба. Имиграционните обаче ти изискват документ, за да плуваш или летиш към Канада - документ, който да им послужи да се позоват на това, че ти нямаш военни задължения ... в този смисъл, няма връзка нито с легалното пребиваване в друга страна или със студенски статут, поне докато не се навърши възрастта за освобождаване от военна служба. Те не могат да нарушат законите на бг държава, издавайки документ за имиграция на човек, подлежащ на военна служба - това е и смисълът на запитването им към теб. Така поне мисля аз, това и пиша, не искам да плаша гаргите :) Дано да стане твоята, стискам палци.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Заключено