Френския културен център

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
tomazo
Обратна връзка:

Френския културен център

Мнение от tomazo »

дипломата за ниво във Френския културен център признават ли я
на нас ни писаха да им изпратим диплома за модул3
това какво точно означава
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Разбира се ,че ти признават дипломата от ФрКЦ.На интервюто нали?Та те даже я изискват да е от там!Трети модул не помня какво значи,ама питай в центъра ,там знаят.
Какво ниво на езика си писал?
kalia

Мнение от kalia »

МОДУЛ 3, означава 5/6 ниво.На нас ни искат МОДУЛ 4, и в ИЧС ни казаха, че това са 7/8 ниво.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Тези модули кога ги искат и защо????? :roll: :shock: :roll:
mim4eto

Мнение от mim4eto »

А ако нямаш диплома но се справяш в обикновен разговор добре? останах с впеатление от предишни мнения, че не задължително да имаш тапия за фр.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Да,точно заради това питам и аз, тъй като ние с жена ми мислим да пускаме сега документи,но почнахме да учим френски съвсем наскоро, та се притеснявам да не би да трябва да приложим и някакъв документ за владеене на френски. Но, ако наистина ще трябва да прилагаме документ, означава че не можем да пуснем сега документите,а чак след няколко месеца. :roll: :shock: :roll: :?: Дайте съвет как ще е най-добре да постъпим.
compaq

Мнение от compaq »

Незная колко пъти е необходимо още да се потворя. Ето ТУК и ТУК този въпрос се обсъди и то не преди една година, а именно тази седмица. По-различно от даденото в офиц. сайт няма защо да се добавя, а и ще бъде сгрешено инфо.

Ако това ще ви помогне, ще го кажа като точки:

1. Документ за нивото на език не е сред изискващите документи по процедурата за Кебек - за справка виж офиц. сайт.

2. Такъв документ се иска само от някои кандидати, на които имиграционните власти ИЗРИЧНО ГО ПОИСКАТ. Най-често мотивите за това са недостатъчно събрани точки /инфо от писмата пратени от посолстовото до някои от познатите ми кандидати/. Защо се получава така? Има много имигранти, които са се подвели по един или друг начин примерно в изчисляване на точките. Може са включили да речем казармата като стаж или са написали стаж по еди каква си специалност, но примерно в трудовата им книжка е написано по друг начин и имиграционните са го приели като expérience не по специалността и т.н. и т.н и по една или друга подобна причина точките са им намалени.

3. Според някой кандидати, за да няма притеснения и забавяне в процедурата в случай, че и на тях поискат такъв документ, те се презастраховат и правят всичко възможно да изкарат документ за ниво на език. Има такива, които го изпращат с документите за Виена /за да се застраховат да не би да им го изискват по-късно, ако например нещо точките не са пресметнати добре/ .
Други след като вече са изпратили документите за Виена, ако са изкарали такъв документ, дори и да не са им го поискали, те сами си решават и го изпращат до канадското посолство.
А трети, ако притежават такъв документ и не са им го изисквали до интервюто, такива кандидати най-често го носят на самото интервю. И там интервюиращия на някои кандидати е погледнал въпросния документ, а на други - не.
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Съжалявам че съм задал може би глупав въпрос, но в момента са ми 1000 неща на главата и може да съм пропуснал или информацията да ми е минала само пред очите без да съм обърнал достатъчно внимание. Благодаря ти отново за отговора ! Айде имаш едно черпене от нас! :wink: :beer:
compaq

Мнение от compaq »

RobinHood написа:Съжалявам че съм задал може би глупав въпрос, ...
Както и в миналата тема се каза, въпросът не е глупав. Все пак ще е добре да се уважава труда на хората, които въпреки своите хиляда неща за вършене, успяха да отделят от времето си, за да отговорят на тази тема и то преди броени дни. Мненията са дадени и за двете страни на "медала", от тук нататък...
Дайте съвет как ще е най-добре да постъпим.
Това всеки сам трябва да реши, което смята, че ще е най-добре в неговия случай.

Най-искрено: Успех!!! :beer: :beer: :beer: и да не забравиш да се обадиш като дойдеш на канадска земя :)
Аватар
RobinHood

Мнение от RobinHood »

Ееееххх..! Дай боже! :D :beer: :beer:
Заключено