Chequing account

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
pumpy

Re: Banki

Мнение от pumpy »

hullboy написа:Zdraveite

Hora cheta I ne vjarvam na ochite si.
Izliza che za da spestite 3 - 4 dolara na mesets kolkoto struva taksa za podarzane na smetka s po malko ot 1000 $ v kojato I da e banka vie pravite slednoto:

Otvarjate smetka v ING ili President Choice zasototo bila bez mesechna tkasa ot 3 dolara na mesets.

Ili zanimavate njakoi vas priatel, ( ne chlen na semeistvoto vi )
Tozi chovek otsastva ot rabota, gubi si vremeto s vas da hodi po ofisi na President Choice kadeto da se otvori smetka za dvama za da moze ednata karta da ostene v Canada I da se vnasjat pari prez masina sled kato drugata se prati v BG

Tam toiz vasi priatel si dava ei taka vsichki lichni danni adres, tel. SIN.#

Vie pak si kazvate vsichki danni pred nego, toi znae nomer na karata, PIN #
Pravite se tam, na obratni, na vlubenni, ziveesti zaedno ili kakvoto i drugo da e.

I vsichko tova za da spestite 3 $ na mesets.

Izvinete me no tova sa smetki na hora s drebni dushitsi nai meko kazano.

Napravo ne znam ako njakoi me pomoli men da si gubja vremeto da hodja v ofis na President Choice da otvarjame obsti smetki za da spestim 3 dolara na mesets kakvo ste mu kaza.

Radvam se che njamam takiva priateli s takiva drebni dushitsi.

Pozdravi

Hullboy
всичко звучи много мелодраматично но не отговаря на истината -отварянето на сметка в ING отнема точно 10 минути пред компютъра и нищо повече - това с приятелите вече става смешно само и само да ни докажеш, че трябва да ползваме платени финансови услуги по пращането на пари за БГ, каквито ти между другото съвсем случайно предлагаш, и за да няма сега мнения, че съм против нечий бизнес да каза че това е разкошно, но когато ни убеждаваш какви сме дребни душици, поне ни светни и за част от мотивите ти. в крайна сметка всеки има право на информиран избор и както се каза някъде обяда зависи от платената съма или нещо подобно....

A propos аз до сега пари не съм пращал, а когато нашите си захранват откритата по-късно след епизода в TD сметка, ми пращат парите обикновенно по човек и аз им ги внасям тук с тяхната си карта за достъп
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

hullboy написа:
Zdraveite

Hora cheta I ne vjarvam na ochite si.
Izliza che za da spestite 3 - 4 dolara na mesets kolkoto struva taksa za podarzane na smetka s po malko ot 1000 $ v kojato I da e banka vie pravite slednoto........
Малко говориш неподготвен с изказа за която и да е банка и прекалено обиждаш с това дребни душици.
За Scotia bank таксата за поддържане на сметка с по-малко от $2000/не както казваш $1000/ е $3.50 на месец и 15 безплатни транзакции, след този лимит на 15 безплатни транзакции, таксата е $6.50, ами има "дребни душици", които нямат по сметката $2000 и гледат да спестят $78 на година от такси за бамката, не жсеки е баровец като теб.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа: Ili zanimavate njakoi vas priatel, ( ne chlen na semeistvoto vi )
Tozi chovek otsastva ot rabota, gubi si vremeto s vas da hodi po ofisi na President Choice kadeto da se otvori smetka za dvama za da moze ednata karta da ostene v Canada I da se vnasjat pari prez masina sled kato drugata se prati v BG

Tam toiz vasi priatel si dava ei taka vsichki lichni danni adres, tel. SIN.#
hullboy, вече се излагаш :wink: Ако отваряш сметка в ИНГ специално и единствено за да могат роднини в БГ да теглят пари, за кво ти е да занимаваш приятел ? От ИНГ ти дават 1 карта (ама повече не ти трябват !!!) и ти я пращаш в БГ ! Сто пъти ти казаха хората че при тази схема единствената разлика между ИНГ и която и да е друга банка (с месечна такса от $3, $5 или $100 - без значение) е че при ИНГ нямаш тази месечна такса !!! Т.е. това че плащаш някакви долари месечна такса не ти дава никакви предимства пред ИНГ ! Какви приятели, какви дребни душици, какви пет лева :lol:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Podarzam mnenieto si i otgovora si na tezi dva postinga.
Да но ако имам по-малко от 2000 долара в него банката ме чарджи. Ако имам повече ме е страх някой да не реши да си купи нещо по-скъпо за моя сметка. С една дума хем сърби хем боли Wink Знаете ли как мога да държа под 2000 долара в чекинг акаунт без да плащам ?
Choveka se opitva da speseti 3 dolara na mesets.
Mojesh da napravish joint acount s 4ovek nad 65 godini v RBC nyama taksi
Tuk vi se dava savet da namerite njako (zabelezete ) nad 65 god. da otvorite zaedno smetka za da ne plastate taksa pak ot 3 - 4 dolara na mesets
Koeto iziskva zaedno hodene do bankata.

Kam Leni

Ne znam kak gi smetna 78 $ kato sa 12 * 3.50 = 42 $ godisno
Ne razbiram kak ste napravis nad 15 tranzaktsii na mesets kato kartata e v BG.
Rodninite tam po 15 pati na mesets li tegljat pari? Ili ti vnasjas po 15 pati na mesets tuk ?
За Scotia bank таксата за поддържане на сметка с по-малко от $2000/не както казваш $1000/ е $3.50 на месец и 15 безплатни транзакции, след този лимит на 15 безплатни транзакции, таксата е $6.50, ами има "дребни душици", които нямат по сметката $2000 и гледат да спестят $78 на година от такси
Kam poumpy

Tova pak vaobste ne go razbiram.

Parvo kartata bese varnata na TD sled kato vasite sa si zaminali.
когато те си заминаха върнах картата в банката и всичко беше ОК,
Sega parite se prastat po chovek v Canada za da se vnesat tuk v kartata kojato vehce e varnata v TD li ?

а когато нашите си захранват откритата по-късно след епизода в TD сметка, ми пращат парите обикновенно по човек и аз им ги внасям тук с тяхната си карта за достъп
Za da moze da stane kakvo? Da tegljat moze bi pak ot BG tehnite si pari koito predi tova sa doneseni ot chovek tuk.
Malko slozno mi se struva.

Edinstvenno sam saglasen s kartata ot ING, no pak ostavat riskovete, ot zaguba na kartata v BG, povrezdane ( izkrivjavane, schupvane ) na kartata.
Kopirane ( klonirane na kartata) Che ne ste teglili parite vie a njakoi drug.
Galtane na kartata ot maisna v BG.
Nevazmoznost da ja poluchi obratno ot bankata rodninata zastoto ne e negova.

Nevazmoznost da se iztegljat poveche ot 300 lv. navednaz kolkoto e ilimita na masinata za den.
Nevazmoznost da se iztegljat poveche ot 500 CAD. kolkoto e limita na kartata na ING.
Prinudavane da se hodi do vtora masina, ili na sledvast den koeto sasto dovezda do vtora takasa ot 3- 5 CAD.

Dosta riskove i neudobstva kogato chovek ima spesna nuzda ot pari.

Spesni nuzdi vizdam vseki den, edin se razboljal, drug pochinal, treti se rodil.

Wire transfer struva 20 CAD dolara ako zanete kade da idete.

Moze da pratite neogranicheno kolichestvo pari. Ne ste zavisimi ot masini, karti, limiti.

Pozdravi

Hullboy
Aries

Мнение от Aries »

Виж какво, Хълбой, много по полезен ще си ако вместо да хулиш тези, които се опитват да си спестят малко такси, вземеш да дадеш малко информация.
Като например да кажеш къде wire-а излиза 20 долара.
Не мислиш ли?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа:Edinstvenno sam saglasen s kartata ot ING, no pak ostavat riskovete, ot zaguba na kartata v BG, povrezdane ( izkrivjavane, schupvane ) na kartata.
Kopirane ( klonirane na kartata) Che ne ste teglili parite vie a njakoi drug.
Galtane na kartata ot maisna v BG.
Nevazmoznost da ja poluchi obratno ot bankata rodninata zastoto ne e negova.

Nevazmoznost da se iztegljat poveche ot 300 lv. navednaz kolkoto e ilimita na masinata za den.
Nevazmoznost da se iztegljat poveche ot 500 CAD. kolkoto e limita na kartata na ING.
Prinudavane da se hodi do vtora masina, ili na sledvast den koeto sasto dovezda do vtora takasa ot 3- 5 CAD.

Dosta riskove i neudobstva kogato chovek ima spesna nuzda ot pari.

Spesni nuzdi vizdam vseki den, edin se razboljal, drug pochinal, treti se rodil.

Wire transfer struva 20 CAD dolara ako zanete kade da idete.

Moze da pratite neogranicheno kolichestvo pari. Ne ste zavisimi ot masini, karti, limiti.

Pozdravi

Hullboy
Я пак да повторя че гледам не си разбрал - би ли ми обяснил какви са предимствата да изпращам пари с карта от банка която взима месечна такса $3 (да речем че не съм "дребна душица" :D) в сравнение с карта на ИНГ ? Тази карта сигурно няма лимит, или може би е застрахована от гълтане в банкомат ?
А за спешни нужди ми естествено че няма да разчиташ на квато и да е било карта, ако трябва и $50 за банков превод ще дадеш, ама тя затова и думата е "спешни", т.е. не се налагат всеки месец. Ама всеки месец по $20-$30 за превод, ай мерси !
П.С. Освен това, дневния лимит на банкомат е 400лв. а не 300лв. !
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Hullboy написа:
Kam Leni

Ne znam kak gi smetna 78 $ kato sa 12 * 3.50 = 42 $ godisno
Ne razbiram kak ste napravis nad 15 tranzaktsii na mesets kato kartata e v BG.
Rodninite tam po 15 pati na mesets li tegljat pari? Ili ti vnasjas po 15 pati na mesets tuk ?

Ами не съм финансов експерт като теб, но $78 е таксата за 1 година по $6.50, защото със супер ограничения можеш да се придържаш към 15 безплатни транзакции, та ако не ти е ясно мога да ти напиша,че като платиш например през сметката си-наем, телефон, интернет, кабелна телевизия, 3 кредитни карти, 4-5 чека депозираш, RRSP поне 2 пъти в месеца и тегления в БГ поне 2 и хоп отиваш на $6.50 и това е ако не ползваш сметката да теглиш кеш........това са транзакции все пак :wink:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

миналата година по това време освен дневния лимит на банкомат от 400 лв имаше и седмичен лимит от 3000 лв и на гише в банката можеха да се изтеглят наведнъж ( а не 7 дена по 400 лв от банкомата :) )
Сега как е тая работа?
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

пак така :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

hullboy написа: Kam poumpy

Tova pak vaobste ne go razbiram.

Parvo kartata bese varnata na TD sled kato vasite sa si zaminali.
когато те си заминаха върнах картата в банката и всичко беше ОК,
Sega parite se prastat po chovek v Canada za da se vnesat tuk v kartata kojato vehce e varnata v TD li ?

а когато нашите си захранват откритата по-късно след епизода в TD сметка, ми пращат парите обикновенно по човек и аз им ги внасям тук с тяхната си карта за достъп
Za da moze da stane kakvo? Da tegljat moze bi pak ot BG tehnite si pari koito predi tova sa doneseni ot chovek tuk.
Malko slozno mi se struva.

Hullboy
разбира се че НЕ

сметката в TD e история както казах по-горе и явно запетайката не ми е на правилното място, там между другото не откриват сметка на нерезидент, за разлика от BMO където на всичкото отгоре сметката на баща ми е без месечна такса(сигурно заради годините), но все още не се бях сетил да му ползвам картата за да имам безплатни неограничени транзцакции
после казах, че не пращам пари за БГ, а че нашите си пращат и то за да си ги харчат когато пак дойдат тук живот и здраве, но това няма нищо общо по темата
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Между другото, януари месец имах големи проблеми с дебитна от TD в България. След първите две тегления не ми даваше повече от 50 лв. на теглене.:twisted: Пробвах различни банкомати, питах на гише в банка - туй е положението. Така и никой не можа да ми отговори къде е проблема. И няма никакъв друг начин да ползваш парите си освен банкомат. :nenam: А хич не ми изнасяше да си тегля по 50 при чардж от 3$ на теглене. :twisted:
Let it go...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

hullboy написа:Wire transfer struva 20 CAD dolara ako zanete kade da idete...
hullboy, явно още не можеш да разбереш за какво говорим! Говорим за пращане на суми от порядъка на 100-200 долара всеки месец! Ако трябва всеки месец по два пъти да плащаш по 20 CAD за да пращаш по 100 долара какво се получава? 480 долара на година :shock:! Дори и по един път на месец да пращаш, пак са 240 CAD!!

Колкото до удобството на изпращането на Wire transfer: Попълването на бумагите на гишето отнема между 10 и 30 минути (според опитността на банковия служител на който ще попаднеш), ходенето до банката също отнема между 10 минути и 1 час, работното време на банките обикновенно съвпада с твоето, и прочие "удобства"... И това всеки месец!
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Banki

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Za da ne bada golosloven ste kaza samo che az i drugi kolegi pravim tova vseki den

S Western union transfer ot 200 $ struva 18 dolara tochno, i to ako ne ste Preferred customer. Ako ste, po malko.
Za 100 $ struva oste po malko.
Western Union agenti ima navsjakade I mnogo ot tjah rabotjat do 21 – 22 chasa vkluchiutelno sabota I nedelja. Otnema 3 min da se popalni formata.
Ako ste Preferred customer si pisete samo nomer na customer i sumata. Drugata informatsia ja imame veche sahranena.

Wire transferi az i kolkegi pravim za 20 $ na transfer.
Ne e nuzno da idvate dori v ofisa. Ne popalvate nisto.
Edin pat kato imam informatsita za poluchatelja se vkarva v spetsialna programa i tja si stoi tam. Vsichko stava elektronno.

Prosto mi prastate tezi 100 -200 $ sas e-mail money transfer kogato vi e kef 24 chasa v denonostieto ot kojato I da e tochka na Canada.
Sled tova az go prastam v BG.
Nikade ne hodis, nisto ne popalvas.

Realnata tsena na dvata transfera e slednata v sravnenie s kartata

18 $ za 200 $ ili po malko pri 100 $ s Western Union minus 3 za podrazka na smetka v banka minus 4 do 5 $ taksa za polzvane na masina. = 11 $ po skapo ot karta. Parite se polucahvat seled 15 min. bez nikakvi riskove ot masini, karti, limiti.

Ili

20 $ za wire minus 3 $ za podrazka na smetka – 4 do 5 $ taksa za polzvane na masina. = 13 po skapo ot karta.
Njama ogranichenie na sumata, moze da partite kolkoto si iskate. Njama riskove ot masini, karti , limiti.

Ako pratite 1200 $ ( po 100 na mesets ) vednaz v godinata primerno e po evtino ot kolkoto razhodi po karta za godina koito sa:

12 mesetsa * 3 $ za podrazka na smetka v banka = 36
12 teglenja po 4$ da kazem taksa za polzvane na masina v druga darzava = 48

36 + 48 = 84 razhodi na godina za prastane na 1200 CAD s karta srestu 20 za wire vednaz v godinata.

84 – 20 = 64 $ spesteni.

Sega njakoi ste kaze: ako njmam 1200 da pratja navednaz kakvo da pravja?
Otgovora e:
Togava si stoite s po skapi razhodi za transferi s karti.
Molite se da ne stane nesto s kartata , s masinata, s limita i tova e.
No nali iskate nai evtinija vazmozen nachin. Nali iskate da pestite po 3 $ na mesets.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

moneygram e po eftino ot western union
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
pumpy

Мнение от pumpy »

hullboy написа:
za 200 $ ili po malko pri 100 $ s Western Union minus - 11 $ po skapo ot karta.
Ili
20$ za wire - 13 po skapo ot karta.
Ako pratite 1200 $ na wednash( po 100 na mesets ) - 64 $ spesteni za godinata

Pozdravi

Hullboy
много си упорит но поне този път отговори на зададения въпрос в темата с цифри. браво.
Имам чекинг акаунт в Скоуша банк (а също и в ТД Банк) и съм изпратил карти на мои близки в Б-я за да теглят понякога суми от банкомат. Да но ако имам по-малко от 2000 долара в него банката ме чарджи. Ако имам повече ме е страх някой да не реши да си купи нещо по-скъпо за моя сметка. С една дума хем сърби хем боли Знаете ли как мога да държа под 2000 долара в чекинг акаунт без да плащам ?
Заключено