точки за бакалавърска степен

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
hopper

точки за бакалавърска степен

Мнение от hopper »

Можете ли да ми помогнете да си сметна правилно точките:

- имам бакалавърска степен - 12 г. средно, 4 г. висше. Колко точки ще получа за образование?

- трябва ли да докажа по някакъв начин че не съм женен?

- за 8 точки говорене и разбиране (по12-балната скала) колко ще ми пишат на интервюто ако ги защитя
hopper

Мнение от hopper »

хайде де, 50 човека сте разгледали темата до тук.
интересува ме мнението на хора, които вече са минали интервю и имат тези резултати черно на бяло.

И още нещо - Дават ли се максимални точки за личностни качества???

Мерси на всички, които ще дадат мнение
nikito

Мнение от nikito »

или 8 или 9 точки, аз не съм минал още интервюто, но гледам критериите и 12+4 висше=16 г. образование така че по скоро 8.
и още нещо, канадците още спят, или си пият кафето. като се събудят изцяло ще получиш повече инфо.

за езика си писал 8 по 12 баловата система. това е 2/3ти. т.е. 16/3=10точки, може да греша, ама това е моето мнение.
за хора, които нямат брак, как се доказва това ли? ами не съм чул за такъв казус. ти подаваш различна молба, за несемейни.
а пък може да си изкараш акт за несемейни от общината (майтап).
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Като те гледам си бакалавър. Ще ти дадат 9 точки. За това, че не си женен не трябва да доказваш нищо. Ако обаче кандидатствате със приятелка , трябва да докажете съжителство. Все на някой от етапите ще трябва да доказвате. Ако си женен -нямаш проблеми. И по-принцип ако сте двама шанса е по-голям, така че мисли по въпроса!!! :wink:
hopper

Мнение от hopper »

nikito, мерси за отговора

мен живо ме вълнува дали са само 8 или 9 за бакалавър и ако има някой с взет сертификат да каже как са го оценили.

И за френския - 8/8 - с 10 точки ли се оценява или с 11????

а за гражданското състояние - ми никъде вече в личните документи не пише къв си - женен, разведен, зарязан, заврян зет и др. - та трябва ли да им го доказвам по някакъв начин, че не съм женен :wink:
hopper

Мнение от hopper »

Долф, знм го тва за двойките че е по-лесно, ама не намерих кандидат конжуанка сериозна до сега :wink:
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Колкото за точките за език не мисля, че е толкова важно дали 10 или 11 и отсега да ги смяташ. Просто сядай здраво да учиш и имай предвид, че френския език е основен елемент от тази процедура, така че гледай да вземеш максимум.
nikito

Мнение от nikito »

що се тревожиш за разликата от 1 точка. това трябвад ате притеснява само ако си на ръба. както Долф казва, ако защитиш 8 място за френча, не забравяй и английския, не би трябвало да има проблем. то фактът че знаеш език ти казва точките за мотивация. за тези хора е ясно, че ти си мотивиран щом си зубкал здраво като маймун, нали?
а формулярът за несемейни е малко по-различен щот би трябвало липсва графа (спекулирам в момента) деца и прочие. би трябвало да се подпишеш на мястото че си несемеен и това е. а пък ако теб те одобрят на интервюто и станеш постоянен жител тогава на канадеца кво му дреме дали "жена" ти ще си остане в БГ-то. номерът е да не се ожениш два пъти в едно и също време. тогава.... ще ти клъцнат гръкмуля
hopper

Мнение от hopper »

Ми притеснява ме следното:

Значи поканен съм на интервю и ме е хванала параноята. Мисля, че са ме оценили така:

образование 8 (бакалавър)
EMP 8
стаж 7 (3.5 години)
англ 6 (11/11)
френски 9 (7/8 )
приятел 1
пари 1
възраст 10
Общо 50

и си правя сметката, че за да събера 60 на интервюто трябва или да блесна с френски или да имам макс точки за мотивация или и двете, т.е дали ще мина е изцяло субективно решение на интервюиращия, което е кофти.
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

И ще кажеш кхркКххкрххрххХххХххрххх :D
Пич не се коси че си сам. И аз съм на същия хал :)
Здраво френски до дупка и толкоз.
Айде да й хаирлия!!!
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Ако имаш 16 години обучение, дори и доктор да си - ще ти дадат 8 точки. 17 години обучение /тук в България сме Мастери/ - точките, които дават са 9 /колкото за техния бакалавър/. Просто за да си Магистър по техните стандарти, ти трябва да си преминал 18 или повече години обучение.
ИЗВОД - Гледайте си ОБЩИТЕ ГОДИНИ НА ОБУЧЕНИЕ, а не това какво пише в дипломата ви.
Успех на предстоящите интервюта - на мен поне това ми се махна вече от главата :lol:
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Иначе наистина ФРЕНСКИЯТ Е НАЙ-ВАЖЕН. Така мислех преди интервюто, а сега съм дори още по-убеден. Учене му е майката.
hopper

Мнение от hopper »

Благодаря на всички които дадоха менеие тук и на ЛС!!!

Стискайте палци мосюто да реши че съм невероятно мотивиран ;) 8)
Заключено