И все пак успех на всички вас! Наистина!
Довиждане и успех на всички
Довиждане и успех на всички
Довиждане, защото вчера получихме писмо с окончателен отказ за Кебек, поради невъзможност да се пласираме на пазара на труда там. Вод. кандидат е бакалавър PR, с повече от три години стаж в рекламата и отпечатването й, а аз съм магистър социолог, с около 6 год. стаж на различни професии, последно специалист HR. Имаме 2 деца. Не знам, колко други хора са отрязвани така и ако знаете, моля ви, кажете ми, но не ме е яд толкава за парите, макар че сме целите в заеми, за да ги дадем, колкото за пропиляното време, нерви и надежди за по-добър живот за нас и децата ни (знам, че на някого може да му прозвучи изтъркано, но си е точно така). Замислям се дали да не изкарам едно инжинерно образование
, но съм много зле с математиката.
Езиците ни са: англ.-7/8, а френски 3/4 с документ за 150 часа. А мажът ми е и водолазен инструктор с около 1000 подводни часа, които обаче не може да докаже, защото не се пишат в трудова книжка, нито се осигуряват в НОЙ, но има официален документ от хората при които е бил, че е вярно.
Абе и аз не знам вече какво точно искат.
Абе и аз не знам вече какво точно искат.
Много съжалявам за вас.
Ние също не сме с привилегировани професии, но бяхме записали ниво на френски 6/6 и на английски 6/6. После ни изпратиха писмо да си подобрим нивото на френски и трябваше да покрием 8/8.
Според мен нивото на френски е много важно, защото Квебек е все пак френска провинция и те много държат на езика.
Ние също не сме с привилегировани професии, но бяхме записали ниво на френски 6/6 и на английски 6/6. После ни изпратиха писмо да си подобрим нивото на френски и трябваше да покрием 8/8.
Според мен нивото на френски е много важно, защото Квебек е все пак френска провинция и те много държат на езика.
ina_mk, абсолютно всичко идва наистина от нивото на френски език. Вие отивате във единствената френска провинция на Канада, където има повече от 6 милиона франкофони. Самите кебекуа не споменават думата Канада, а само Кебек. За тях Кебек не е провинция - за тях Кебек е ДЪРЖАВА. За това как мислите, че ще ги убедите, че ще останете там, как ще се интегрирате в едно франкофонско общество с такова ниво на езика.
Нивото на език е основното, поради което са ви отрязали... каквото и друго да ви пишат.
Ако все още имате желание, подобрете френския си, но наистина до нива поне 7-8 и ако събирате необходимите точки - ще Ви приемат.
Кебек има нужда от емигранти, и то голяма. Голяма част от имигрантите там мигрират по други провинции. Все пак Канада е free country.
Именно за това е тази програма, която се конкурира много успешно с федералната.
И за това, когато не успеете да ги убедите, че ще останете или дори че ще отидете там - тогава следва това, което Ви се е случило.. за което много съжалявам.
Успех, каквото и да решите.
Нивото на език е основното, поради което са ви отрязали... каквото и друго да ви пишат.
Ако все още имате желание, подобрете френския си, но наистина до нива поне 7-8 и ако събирате необходимите точки - ще Ви приемат.
Кебек има нужда от емигранти, и то голяма. Голяма част от имигрантите там мигрират по други провинции. Все пак Канада е free country.
Именно за това е тази програма, която се конкурира много успешно с федералната.
И за това, когато не успеете да ги убедите, че ще останете или дори че ще отидете там - тогава следва това, което Ви се е случило.. за което много съжалявам.
Успех, каквото и да решите.
Дали?
Напълно ли си сигурен? Виж си постовете след първата ти разходка до България. Ти си понесъл огромното разочарование и се разтушаваш по цял ден във форума - на всяко гърне мерудия ( пардон-магданоз ).sasho71 написа:с тези две деца и с тези професии тука щяхте да видите огромен зор, огромно разочарование и да понесете големи парични загуби. затова по-добре се радвайте и си живейте живота :idea:
Извинявам се за офф включването.
Re: Довиждане и успех на всички
[quote="ina_mk"] защото вчера получихме писмо с окончателен отказ за Кебек, поради невъзможност да се пласираме на пазара на труда там.
А на каква възраст сте, би ли споделила ?
А на каква възраст сте, би ли споделила ?
ами според мен губят двама души на добра работоспособна възраст, на които не са им плащани детски, образование и тн, за да достигнат това, което са..и губят, защото техните деца са потенциални граждани на държавата..а бе губят по всички показатели..JoroF написа:ne Milenke ,zablujdavash se ,TE /CA/ nishto ne gubiat ....e ima gubesht i tova vinagi ne e CA.Sorry za horata ,za nadejdata im za po dobar jivot na decata im....Milenka написа:знам, че ще прозвучи тъпо, но го погледни и от добрата страна..
все пак те губят, не вие
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
-
potrebitel
- Обратна връзка:
Ама сами сте си виновни! водещият кандидат е бакалавър, ти магистър. Още тук губите 2 точки.
Френски 3/4 е на ниво бонжур, о ревоар. Къв ПиАр, кви пет лева с това ниво си мислят те. Даже и да не смятате да бъдете в Кебек и да няма да ви трябва френски, пак трябва да ги убедите че го знаете!
И най-вероятно не сте доказали достатъчно стаж. Ама има хиляди начини да имаш изрядно попълнена трудова книжка!
Не се отчайвайте и не се отказвайте ами научете френския и пак подавайте документи
Френски 3/4 е на ниво бонжур, о ревоар. Къв ПиАр, кви пет лева с това ниво си мислят те. Даже и да не смятате да бъдете в Кебек и да няма да ви трябва френски, пак трябва да ги убедите че го знаете!
И най-вероятно не сте доказали достатъчно стаж. Ама има хиляди начини да имаш изрядно попълнена трудова книжка!
Не се отчайвайте и не се отказвайте ами научете френския и пак подавайте документи

.svg.png)