Smyana na imena v Canada- info please/S.V.P.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Canuck
Непукист

Smyana na imena v Canada- info please/S.V.P.

Мнение от Canuck »

Hi, mes amis! :lol:

Iskam da pitam nyakoy ima li poveche info za smyanata na imena v Canada? Koga e nay-dobre da se smenyat imenata? Spored men e nay-dobre predi poluchavane na citizenship, no sled poluchavane na PR. Vie kakvo shte kajete? Osven tova tryabva li da se smenya akta za rajdane i vsichki diplomi?
Govorih s edin moy profesor, koyto e slovak po proizhod. Kato doshal tuk kato dete, hlapetata go skasvali ot bazik zaradi imeto mu, shtoto se kazval Marian i te go bazikali, che imal jensko ime. Zatova toy pochnal da polzva imeto Mark, no nikoga ne go e smenyal oficialno v sada, prosto si go polzva navsyakade i tova e. I az taka pravya obiknoveno s prvoto si ime, no pri smyana i na drugite imena e may po-slojno nali? Ako e mnogo slojna i dalga procedurata shte se primirya i samo s tova da mi vikat Chris, no ako moga sam navit da si smenya izcyalo imenata, chestno kazano. Ako nyakoy ima poveche info, shte bada blagodaren za kakvito i da e podrobnosti po temata. No, vi molya za otgovori po sashtestvo, a ne za provokativni komentari. Taya tema ya puskam, shtoto vaprosat naistina me interesuva silno, a ne za da se pravya na lud i da se karam i zayajdam s probg nastroeni saforumnici. Thanks in advance. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Един приятел си смени фамилното име,просто пусна обява във вестник за смяната и си запази обявата като доказателство.Не знам как е процедирал по-нататък,защото не съм го виждала наскоро.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
laura

За смяната на имената

Мнение от laura »

За да получиш подробна информация иди в бюро за издаване на разрешително за женитби. LOL. Сериозно. Оттам дават едни листовки с информация, вкл. относно смяната на имената. Споменът ми е, че има три начина на смяна на имената, но не мога да ги цитирам по памет. Единият със сигурност е чрез издаване на нов акт за раждане (чрез съдебно решение). Аз си смених името чрез документа за граждански брак и сега се водя с двойно фамилно име във всички официални документи (по мой избор; бих могла да ползвам само името на мъжа си ако искам). Най-удачния вариант си остава чрез официална смяна на името чрез съд обаче, защото при всички други случаи ти остава бащиното име, което водят като second name. Можеш да си смениш името по всяко време, като при получаване на новото име трябва да докажеш, че това си ти и да си направиш нови документи. Удачен вариант е например след получаване на имиграционен статут, но преди получаване на Канадски паспорт.
Зная какво е отношението ти към България, но все пак имай предвид, че при евентуална смяна на името може да възникнат проблеми с документи, издадени оттам, като дипломи, с пътувания дотам, уреждане на наследство и т.н. Аз бих проучила какви са последсвиятя при една такава стъпка преди да я предприема.
Лаура
Аватар
Koko

Re: Smyana na imena v Canada- info please/S.V.P.

Мнение от Koko »

Моя позната си смени и двете имена официално след като вече имаше ситизеншип – от нея знам че не е трудно, но не помня подробности. Разбира се след това трябва да си смениш всички канадски документи – шофьорската книжка, здравната карта, също да уведомиш банка ти и всички фирми на които си абонат, но това са неща които се правят след като името ти вече е сменено.
Не съм сигурен обаче дали тази промяна на името се отразява по някакъв начин на българските ти документите – едва ли сменяйки си името в Канада ще можеш да промениш българския си акт за раждане. За дипломите – зависи къде са издадени, ако имаш предвид канадската ти диплома, предполагам че тя може да ти бъде издадена с новото ти име.
Последно промяна от Koko на Пет Яну 09, 2004 10:33 am, променено общо 1 път.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
laura

Мнение от laura »

В предишния постинг пропуснах да кажа, че моята информация е за Онтарио. Ето малко повече (и по-достоверна) информация:
http://www.cbs.gov.on.ca/mcbs/english/change_name.htm

Лаура
Аватар
balbi

:)

Мнение от balbi »

Az shte si smenya Imeto na Abonat Petroff J. Fox. Moje pyk da stana i Holivudks astarz znaesh li
Osven tova kato se pribera v BG i shte govorya na razvalen bg i shte kazvam 4e taka malko sym go pozabravil:)
Hahahahaha
Smyana na imena - stiga be hora!!!!:)))
Аватар
Niko

Re: :)

Мнение от Niko »

balbi написа:Az shte si smenya Imeto na Abonat Petroff J. Fox. Moje pyk da stana i Holivudks astarz znaesh li
Osven tova kato se pribera v BG i shte govorya na razvalen bg i shte kazvam 4e taka malko sym go pozabravil:)
Hahahahaha
Smyana na imena - stiga be hora!!!!:)))
Canuck написа: No, vi molya za otgovori po sashtestvo, a ne za provokativni komentari. Taya tema ya puskam, shtoto vaprosat naistina me interesuva silno, a ne za da se pravya na lud i da se karam i zayajdam s probg nastroeni saforumnici. Thanks in advance. :P
4ovekat pomoli da ne mu se podigravate ili obsajdate pravilna ili ne e ideiata mu. Toi iska prosto informacia po vaprosa, a ne bezsmisleni mnenia. Tolkova li e trudno da bade razbrano tova?
Mislia, 4e ima dosta hora, koito se strahuvat da zadavat vaprosi, za da ne izpadat v podobna situacia. Pone az sam zabeliazal niakolko temi, koito zapo4vat s kupishta izvinenia, zaradi zadadenia vapros.
todor73

Мнение от todor73 »

canuk hubava tema si otvoril, izobsto ne me interesuva "ко шъ кажат ората". samo che ako ste go napravia ste bqde ne ot lubov kqm canada, a malko ot malko da izbegna tazi diskriminacia. imashe edno izkazvane niakqde na edin arabin - ako ne se kazvash tramblay ili gagnon tuk ... beresh iadove.
Аватар
Maverick

Мнение от Maverick »

Не съм сигурен обаче дали тази промяна на името се отразява по някакъв начин на българските ти документите – едва ли сменяйки си името в Канада ще можеш да промениш българския си акт за раждане.
Tova e interesno.Kato si smeni6 imenata v kanadskia passport i kato si ostane6 sas sa6toto ime v bulgarskia,kakvo stava?2 passporta s dve imena!
canuk hubava tema si otvoril, izobsto ne me interesuva "ко шъ кажат ората". samo che ako ste go napravia ste bqde ne ot lubov kqm canada, a malko ot malko da izbegna tazi diskriminacia. imashe edno izkazvane niakqde na edin arabin - ako ne se kazvash tramblay ili gagnon tuk ... beresh iadove.
Parv si todore.I az se zamisliam za tezi pri4ini.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не можеш да си смениш името, защото така ти е кефнало, трябва да имаш основателна причина, за канука единственият изход е да се умъжи/ожени за местен/местна и да вземе неговата/нейната фамилия.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Lub0 написа:Не можеш да си смениш името, защото така ти е кефнало, трябва да имаш основателна причина, за канука единственият изход е да се умъжи/ожени за местен/местна и да вземе неговата/нейната фамилия.
Това е вярно за България, където трябва да заведеш дело и да докажеш колко е основателна причината за смяната на името.
В Канада обаче не е толкова сложно - могат да се сменят и двете имена без да имаш чак толкова основателна причина и без да е нужно да си променяш семейното положение. Виж линка даден от Лаура по-горе.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
todor73

Мнение от todor73 »

lub0,
malka prichina li e spored teb po cial den da peltecha(speluvam) imeto si. veche kato me pitat votre nom svp, az zapochvam t , o , d , o , i t.n.
vijte tuk kakvo pishat horata
http://forum.immigrer.com/index.php?showtopic=6344
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Mnogo blagodarya na vsichki za poleznoto info. specialni blagodarnosti za tebe Laura za gotiniya link.
Gleday sega, Lubo, oshte ne znam za kakva jena shte se jenya, ama da priema neynata familiya ne mi se struva mnogo dobra ideya. Az moga da iztakna osnovatelni prichini za smyana na imeto mi, ako se naloji. Shtom Zdavko Zdravkov se prekrsti na Manchester Zdravkov s psevdonim United s reshenie na bg sad, poradi lyubov kam futbolniya klub, az pak moga da kaja, che kato fan na Vancouver Canucks iskam da se kazvam Canuck! :lol: :rotfl:
Niko, thanks, mon ami, napalno si shvanal duhat na temata mi. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Eto go linka za Quebec - http://www.etatcivil.gouv.qc.ca/English ... OfName.htm

Az li4no smiatam, 4e e mnogo po-bezbolezneno da se smeni imeto o6te w BG, predi izdawaneto na Sertifikata za Selekcia. Taka izbiagwate wsi4kata smiana na dokumenti tuk, w CA, i wsi4ko w BG si e po staromu za was, taj kato smianata na imeto Wi e naprawena tam.

Kak se smenia ime w BG ? Ami s trima swideteli, kazwa6ti 4e wi poznawat ne kato X Y, a kato A B, i taka, sled deloto ot formalen harakter we4e se kazwate A B.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

v tozi link za quebec pishe che triabva da si canadian citizen za da si smenish imeto. v linka za ontario nishto ne pishe, no predpolagam che imat sashtoto iziskvane. taka che canuck, shte triabva da dokazvash che si fen of Vancuver Canucks :) :D
Заключено