Спешен въпрос!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
emoipoli

Спешен въпрос!

Мнение от emoipoli »

Здравейте колеги, кандидат-емигранти! Моля, споделете своите мнения по тези въпроси.
В началото на процедурата сме-документи за Виена и ме интересува следното:
1.Във формуляра за селекция имаше въпрос да се посочи местожителството през последните 10 години. За целта извадихме документ за адресна регистрация през тоя период от 9то РПУ обаче....Притеснява ме това, че от последните 3-4 години с мъжа ми се водим на различни адреси по документи (и постоянен и настоящ). Дали ще има проблем, при условие, че показваме също и свид.за брак.
2.Трудов стаж - тук ме притесняват периодите без работа на водещия кандидат. Дали да оставя всичко така, както е отразено по труд.книжка или да търся начини да запълвам дупките с препоръки или др.такива. Познати са ми казвали, че не се гледало добре на такива дупки в стажа макар, че логически това са нормални неща.
Благодаря предварително!
30.01.2006 DCS
20.10.2006 Date d'entrevue-УСПЕШНО!
3.11.2006 Documents Bucarest
17.01.2007 Barcodes
20.02.2007 Formulaires medicaux
09.03.2007 OK
Покана за Визи 05.04.2007
7.05.2007-ВИЗИ
12.06.2007-вече в Монреал
AniK
Обратна връзка:

Re: Спешен въпрос!

Мнение от AniK »

emoipoli написа:Здравейте колеги, кандидат-емигранти! Моля, споделете своите мнения по тези въпроси.
В началото на процедурата сме-документи за Виена и ме интересува следното:
1.Във формуляра за селекция имаше въпрос да се посочи местожителството през последните 10 години. За целта извадихме документ за адресна регистрация през тоя период от 9то РПУ обаче....Притеснява ме това, че от последните 3-4 години с мъжа ми се водим на различни адреси по документи (и постоянен и настоящ). Дали ще има проблем, при условие, че показваме също и свид.за брак.
2.Трудов стаж - тук ме притесняват периодите без работа на водещия кандидат. Дали да оставя всичко така, както е отразено по труд.книжка или да търся начини да запълвам дупките с препоръки или др.такива. Познати са ми казвали, че не се гледало добре на такива дупки в стажа макар, че логически това са нормални неща.
Благодаря предварително!
1.След като имате свидетелство за брак не ви трябват адресни регистраций, от където и да е и е без значение дали личните ви карти са на един и същи адрес. Това се изисква само от кандидатстващите като conjoint de fait. Доколкото разбирам вие сте сключили граждански брак, така че е достатъчно да им изпратите само дубликат на свидетелството за брак. Изкарва се от Общината и трябва да кажете, че е за чужбина, за да ви сложат правоъгълен печат, удостоверяващ истинността на документа.
2.Моят съвет е да опишеш периодите, така както са по трудова книжка.За тях е важно да видят периодите на работа, за да изчислят колко стаж има въпросния кандидат, а не дали имаш дупки или не.Съвсем нормално е човек да остане без работа, така че описвай си всичко, както е по трудова книжка като започнеш с последната работа.
Надявам се да съм помогнала.
Успех!
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

Много благодаря за отговора Anik, значи във формуляра да пишем адресите, където сме живели и придължаваме да живеем заедно, така го разбирам, без да представяме документи за доказателства, само дубл.от акта за брак. За стажа ще описвам както е по трудова книжка и така. Благодаря!
30.01.2006 DCS
17.01.2007 Barcodes
09.03.2007 OK
7.05.2007-ВИЗИ
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

emoipoli написа:Много благодаря за отговора Anik, значи във формуляра да пишем адресите, където сме живели и придължаваме да живеем заедно, така го разбирам, без да представяме документи за доказателства, само дубл.от акта за брак. За стажа ще описвам както е по трудова книжка и така. Благодаря!
Точно така. Просто опишете адресите, където сте живели през последните 10 години, независимо дали сте живеели заедно през този период. Освен това във Виена не е необходимо да се изпращат личните карти/ те не се изискват/, защото като документи за самоличност се изпращат паспортите,а не личните карти.Другият вариант е, съпругът ти да си изкара нова лична карта с общия ви адрес, просто, за да я има, ако случайно ви я поискат, в което дълбоко се съмнявам. Действай и успех :thumbsup:
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

Благодаря, ще действам смело. Успех и на вас!
30.01.2006 DCS
17.01.2007 Barcodes
09.03.2007 OK
7.05.2007-ВИЗИ
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Аз навремето, когато попълвах документите също се чудех какво да правя с въпросните дупки. Та ги попълних с разни от сорта - подготовка за изпити, активно търсене на работа, без работа.
Никой въобще не го е подлагал на коментар. Все пак и в Канада живеят хора - и те са били безработни!
Относно адресите - отговориха по-горе. Също по мое време - никой не ми е искал лична карта за сверка - адресът за кореспонденция, който бях подала беше различен от адрес по регистрация - никакви проблеми.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
emoipoli

Мнение от emoipoli »

Благодаря отново, много сте мили. Наистина се притеснявам и за най-малкото нещо, но когато има хора като вас да споделят опит, на човек му се прояснява, все пак зная, че първите документи са много важни.
30.01.2006 DCS
17.01.2007 Barcodes
09.03.2007 OK
7.05.2007-ВИЗИ
Аватар
sweety

Мнение от sweety »

Elia написа: Също по мое време - никой не ми е искал лична карта за сверка - адресът за кореспонденция, който бях подала беше различен от адрес по регистрация - никакви проблеми.
Зависи от интервюиращия - как той ще приеме факта, че живеете на един адрес /посочен като пощенски евентуално/, а адресната регистрация е на друг адрес / примерно на родители/. При нас госпожа Орнер направо се възмути - как така ще пишете в Молбата за селекция че адресната ви регистрация / и постоянен адрес в личната карта/ е на адрес, не този, в който живеете по-настоящем? Тя много се разсърди, наложи се да й обяснявам, че ние купихме апартамента ни след като получихме личните си карти, и че при следващата подмяна на личните ни карти, ще си впишем новият адрес.
DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Заключено