Speshno!!! Pomost za prevod...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
goliamo revane

Speshno!!! Pomost za prevod...

Мнение от goliamo revane »

Imam mnogo spe6na nugda ot prevod i legalizacia na vagni dokumenti tuk v Montreal...niakoi moge li da mi kage praviat li i legalizacia tuka6nite prevoda4i?!!!
Всичко хубаво в живота е или неморално, или незаконно, или от него се пълнее...
goliamo revane

...

Мнение от goliamo revane »

Никой ли няма помощ? Mодераторите и администраторите къде са?????Става въпрос за официални документи, които ще послужат като доказателство при смяна на тукашните документи...затова мисля че ми трябва нещо повече от превод...
Всичко хубаво в живота е или неморално, или незаконно, или от него се пълнее...
huba

Мнение от huba »

Milena Dimitrowa
450 466 9961
514 236 5929

Jana-(514) 733 3440
Zahova

Мнение от Zahova »

Имаш 2 вьзможности ,ако става вьпрос за документ, който ще трябва в Бьлгария.По-лесният е да го направиш на бьлгарски език и да го завериш в Консулството в Отава. Разговаряки сьс служителите там, може да разбереш дали е вьзможно да изпратиш документа по пощата. В БГ после не се налага никаква допьлнителна легализация.Консулството е оторизирано да изваршва нотариални заверки.
Аз лично правих другия вариант, който изисква повече преме , нерви и пари и тук ,и после в БГ.Тоест:изготвих документа на френски език,заверих до при местен нотариус-20 $, неговият подпис бе потвьрден от Шамбр де нотер дю Кебек-35$,заверка от Министерството на вьншните работи на Канада, без такса, изпраща се по пощата,но изисква време. Етап втори:в БГ-превод от оторизиран преводач и заверка от Консулски отдел на МВн Р.
Направих второто,защото имам фирма за преводи и легализациа, която още работи в БГ, но ти казвам:не си заслужава нервите.Оказа се, че Канада дори не е част от споразумение, подписано в Хага за признаване на документи,т.е думата АПОСТИЛ за тях е непозната.
А аз мислех, че е така само в страните "по пьтя на развитие",както и да е, това е отдалечаване от темата.
Дано ти бях полезна, ако искаш още инфо, пиши ми лично сьобщение
Заключено