HELP, Police certificate
HELP, Police certificate
Ima li nikoi zapoznat sys svidetelstwata za sydimost?, i ako ima moze li da mi pomogne. Dnes poluchih ot Bukorest pismo s koeto mi iskat da im izpratia "Police certificate" ot Anglia kydeto sym bil na studenska brigada za po-malko ot 6 meseca. Obadih se na Posolstwoto w Sofia, a tam gospozata mi kaza che za da si go izkaram triabwa da otita do Anglia. Niakoi znaeli wse pak kak moga da si resha problema. Blagodaria na vsichki koito mogat da me napytiat predvaritelno.
udostoverenie za sqdimost
Podava se molba v Consulskia otdel na Ministerstvoto na vqnshnite raboti na BG. Te sezirat sqotvetnoto BG posolstvo, koeto iziskva udostoverenieto. Tova udostoverenie, ZAVERENO OT BG POSOLSTVO, se izprashta v Consukskia otdel, ot kqdeto si go poluchavate. Tazi procedura trae poniakoga dosta dqlgo. Drugata vqsmojnost e da napishete vie lichno pismo do Ministerstvoto na pravosqdieto v Anglia i da pomolite da vi pratiat documenta - nujnata informacia shte namerite po Interneta.
Re: HELP, Police certificate
http://www.bgcanada.com/oldforum3/viewtopic.php?t=312Plamen_X написа:Ima li nikoi zapoznat sys svidetelstwata za sydimost?, i ako ima moze li da mi pomogne. Dnes poluchih ot Bukorest pismo s koeto mi iskat da im izpratia "Police certificate" ot Anglia kydeto sym bil na studenska brigada za po-malko ot 6 meseca. Obadih se na Posolstwoto w Sofia, a tam gospozata mi kaza che za da si go izkaram triabwa da otita do Anglia. Niakoi znaeli wse pak kak moga da si resha problema. Blagodaria na vsichki koito mogat da me napytiat predvaritelno.
Успех
Svidetelstvo za sydimost ot Anglia
Iskam da pitam dali niakoi e poluchaval takova ot tam i ako e kolko vreme mu e otnelo che moeto svidetelstvo dosta se pozabavi , a i telefonite koito imam do Anglia nikakva rabota ne vyrshat.
Mersi predvaritelno na vsichki pisali mi.
Mersi predvaritelno na vsichki pisali mi.
az si izkarvah podobno neshto predi okolo 2 godini. imah priatel v anglia, koito vze ot mestnia im police department "form 3019a" i mi ia pratia. az ia popalnih i ia pratih do scotland yard sas check za 10 pounda(ako se ne laja tolkova beshe taksata) i kopie ot passporta mi i angliiskata vizata. posle chakah okolo mesetz i mi pratiha edin dokumet deto kazva che niamt informatzia za men (koeto e dobre, shtoto ako imat info znachi si bil arestuvan ili razsledvan ili osajdan). i toia dokument im go pratih na canadtzite.
Дано да не те объркам, но доколкото си спомням Англия е една от страните от която не е нужно да си вадиш сетификат (освен ако не е нещо ново). Иди на уебсайта на immigration canada и потърси. Има страница със страните, които не издават полицейски сертификати. Мисля, че Англия е сред тях. Повтарям, това е информация от доста отдавна.
Лаура
Лаура
Ami da vi kazia za moite myki:
Na 24.9 poluchih ot moi priatel ot anglia tozi dokument koito triabvashe da se popylni (tova e molba) zaedno sys nego da se pratiat kserokopia notarialno zavereni na novia i staria mi pasport(tyi kato imashe razlika v izpisvaneto na familiata mi) systo taka chek za 10 paunda koito mi izdadoha ot OBB-to. Tozi plik go pratih na 24.09, a te go poluchavat na 29.09. i na systia den na molbata mi slagat pechat che vsichko sym pratil, toest 'platena taksa,dokument za udostoveriavane na symolichnostta', sled tova napisvat pridruzitelno pismo, v koeto me uvedumiavat che ako ne polucha do 40 dni ot pechata da im syobsta na direktnia telefon (020)7230-2958 che ne sym go poluchil. E tochno sled 1 mesec az poluchavam tiahnia plik s tozi dokument. No veche kakto razbirate sa minali poveche ot 30 dni znachi triabva da chakam oste 10 dni i da im otgovoria, kakto i da e minaha tezi 40 dni i vse oste niama otgovor ot tehnia komputer. Zvynnah na tozi telefon, no uvi tam mi digna komputer i mi kaza da im pisha. Izkopah oste niakolko telefona i pak systoto. Daze na edin mi digna niakakva gospozia i kogato i kazah za kakvo stava vypros tia mi kaza 'OK' i me prehvyrli na tozi komputer. I taka veche e 13.12 i sa minali 70 dni(50 rabotni) i vse oste nisto. Pisahme pismo che ne sym go poluchil tozi tyi chakan dokument i chakame !
E tova e cialata iztoria
((((((
Na 24.9 poluchih ot moi priatel ot anglia tozi dokument koito triabvashe da se popylni (tova e molba) zaedno sys nego da se pratiat kserokopia notarialno zavereni na novia i staria mi pasport(tyi kato imashe razlika v izpisvaneto na familiata mi) systo taka chek za 10 paunda koito mi izdadoha ot OBB-to. Tozi plik go pratih na 24.09, a te go poluchavat na 29.09. i na systia den na molbata mi slagat pechat che vsichko sym pratil, toest 'platena taksa,dokument za udostoveriavane na symolichnostta', sled tova napisvat pridruzitelno pismo, v koeto me uvedumiavat che ako ne polucha do 40 dni ot pechata da im syobsta na direktnia telefon (020)7230-2958 che ne sym go poluchil. E tochno sled 1 mesec az poluchavam tiahnia plik s tozi dokument. No veche kakto razbirate sa minali poveche ot 30 dni znachi triabva da chakam oste 10 dni i da im otgovoria, kakto i da e minaha tezi 40 dni i vse oste niama otgovor ot tehnia komputer. Zvynnah na tozi telefon, no uvi tam mi digna komputer i mi kaza da im pisha. Izkopah oste niakolko telefona i pak systoto. Daze na edin mi digna niakakva gospozia i kogato i kazah za kakvo stava vypros tia mi kaza 'OK' i me prehvyrli na tozi komputer. I taka veche e 13.12 i sa minali 70 dni(50 rabotni) i vse oste nisto. Pisahme pismo che ne sym go poluchil tozi tyi chakan dokument i chakame !
E tova e cialata iztoria

-
Spoko brat jena mi beshe dve godini tam i sega sredata na july prati vsi4ki dokumenti koito i ti si im pratil i gi polu4i na 28 octomvri po ironia na sudbata v sushtia den v koito gi polu4i jena mi i beshe pisnalo do takava stepen,4e napravi nov 4ek i vsi4ki dokumenti na novo i gi beshe pratila za Anglia.Pribiraiki se ot poshtata kudeto gi pusnala vidiala golemia plik s otgovora na purvoto pismo.Vtoroto pismo koeto jena mi prati beshe pridrujeno s dosta soleno pisumtse koeto az im napisah i o 4udo sled bukvalno 10 dni (pri polojenie 4e minimalnia srok e 40 dni nikakvi molbi za priority ne se izpulniavat)jena mi polu4i i vtori police sertificate ot Anglia toai put dori s kasova belejka i izvinenia ot maloumnata im metropolitan police.A otnosno telefona koito sa dali po-dobre nedei si habi parite zashtoto sa samo answering machines.Poznata na jena mi koiato e v Anglia hodi da pita Sherlock Holmes ot Metropolitan police zashto se bavi sertifikata na jena mi i dali izobshto sa go polu4ili ama te ne bili davali takava informazia pod nikakuv pretext sigurno e strogo sekretno ili niakakva glupost ot sorta .Tak 4e vuoruji se s turpenie ili im prati vtoro pismo.
Uspeh
Uspeh