Visi za Bulgaria

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Izobshto ne e vajno za men che deteto mi shte se rodi bulgarin po proizhod a che niama da podleji na zakonite za bulgarski grajdani i nabor. Tova mi stiga vsichkata druga filosofia me slabo interesuva.
Гост

Мнение от Гост »

То си е твое право да мислиш така. Аз само споделих какво е законовото положение. Няма нужда от подобни спорове - кой, какво и защо.
Аватар
dissidente
Обратна връзка:

Мнение от dissidente »

imalizna4enie написа:Ombudsman e napulno prava v postinga si ne znam dokolko razbrahte oba4e. Decata vi, iskate ili ne sa bulg.grajdani po proizhod, taka 4e ne stoi vuprosa dali 6te gi pravite ili ne. Dokato vie ste bg grajdani, va6ite deca 6te sa takiva, kudeto i da sa rodeni. Sujaliavam za nepriatnata novina :wink: Tova za koeto govorite e ustanoviavane na bg grajdanstvo i moje da stane vuv vseki moment ot jivota na deteto, da sa vi jivi i zdravi. Ako ne iskate decata vi da se rajdat bg grajdani triabva i dvamata roditeli da se otkajete ot bg si grajdanstvo :)

I az (kato urist) da dopulnia ;) :

Izvadka ot КОНСТИТУЦИЯTA на Република България :

Чл. 25. (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин, или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.

(2) Лицата от български произход придобиват българско гражданство по облекчен ред.

(3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство.

(4) Гражданин на Република България не може да бъде изгонен от нея или предаден на друга държава.

(5) Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България.

(6) Условията и редът за придобиване, запазване и загубване на българското гражданство се определят със закон.

Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

Tozi text kasae grajdanstvoto na deteto, a ne visovite vuprosi, no smiatam, 4e dvete sa v tiasna vruzka.
Ina4e, mnogo zdrave na shtastlivite roditeli i uspeh za rajdaneto na detenzeto, bez zna4enie dali e mom4enze ili momi4enze.
:D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ето го и моите 2 цента:

Значи първо, детето не става автоматично БГ гражданин! Трябва да подаде документи, до 1 год вазраст процедурата е много лесна, след това трябва едва ли не указ от президента! Ако не подаде документи НЕ Е БГ гражданин.

Второ, двойното гражданство има много големи предимства, например от даначна гледна точка, така че не го захварляйте с лека ръка. Моят съвет е: направете децата си и БГ граждани, те ако искат могат лесно да се откажат като пораснат.

Трето, за случая с бебето и летището, това на Канадски гражданин не може да се случи в никоя държава, проблема е с БГ гражданин на БГ летище, защото БГ-то по една или друга причина си е още полицейска държава, затова и ви проверяват дали имате виза за държавата където ОТИВАТЕ, това си е определено нарушение на личните свободи, но самолетните компании са принудени да го правят за да спрат потока от нелегални емигранти.

Мда, такива мити работи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:47 am, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не искам да кажа, че лъжеш, просто не си подходила правилно към проблема, в такъв случай се обаждаш в Британското посолство или в Канадсктото консулство, и двете защитават правата на Канадските граждани в България. Бъди сигурна че после няма да имаш проблеми!
Lub0 for President!
###############
joro

Re: За Botzo

Мнение от joro »

Абе я му извадете на детенцето златно едно БГ гражданство, да го цункат всички канадски и български митничари по сладкото българо-канадско дупенце, че да си ходи и в България, и в Канада без визи, кво толкова- човек в днешно време може да има двойно гражданство, нали и вие от България като вземете канадско гражданство пак си оставате и с българското, не може така, вие дъртите с двойно гражданство, пък детенцето сладко, миличко само с едно, след време ще вика "що бе маман е папа, не ми извадихте навремето едно бг-гражданство, че да си ходя на Златните и на Съни Биич без да се набутвам за визи".
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
joro

Мнение от joro »

shnorhela написа:Izobshto ne e vajno za men che deteto mi shte se rodi bulgarin po proizhod a che niama da podleji na zakonite za bulgarski grajdani i nabor. Tova mi stiga vsichkata druga filosofia me slabo interesuva.
Какво означава това? Ако детето ти има канадско гражданство, може да си има и българско, никой няма да му наруши правата в България, нито пък подлежи на военна служба, лица с двойно гражданство не могат да служат в Българската армия, дори и да искат, имаше такъв проблем с нашите изселници в Турция, децата им искат да служат в България, понеже в Турция службата е 2 години, а тук 6 месеца, ама ядец, трябвало да се откажат от турското гражданство, за да служат в българската армия, нищо, че имат и българско гражданство. Пък и след няколко години редовната военна служба в България ще я премахнат напълно.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 23, 2004 11:49 am, променено общо 1 път.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Роси, сега разбрах, макар че ми се струва още по-странно, не съм чувал до сега такъв случай. Викаш началника и му казваш да си гледа работата и че БГ и Канада имат безвизов режим и ако продалжава да се прави на отворен викаш и неговият началник и т.н. Егати келешите, що на мен не ми се случи да им обясня аз некои положения...
Lub0 for President!
###############
Botzo

Re: За Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:39 pm, променено общо 1 път.
Гост

Мнение от Гост »

Боцка, хубаво и умно момче като теб, пък трудно схваща ... цъ-цъ-цъ ... :beer2: Какви бяха там поговорките, ти пак можеш да ги припомниш. :P
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Botzo kefish me majna.
survivor

Мнение от survivor »

Лицата от български произход придобиват българско гражданство по облекчен ред.

Dobre de, znachi BG grazhdanstvoto tryabva vse pak da se PRIDOBIE. Ako ne napravish postapki - nyama BG grazhdanstvo. Ako pravilno sam razbrala.

Abe znam az edin sluchay - naistina otpredi godini, kak mladezh, koyto ot dete e zhivyal v Germania, se vrashta vednazh da vidi baba si (toy dazhe balgarski ne e znael dobre) i ot letishteto - pravo v racete na voennite. Znam che mnogo momcheta na vazrast za voynici patuvat bez problem do BG, ama znae li chovek - toku-vizh nyakoy sluzhitel se prestaral. Az specialno s moya sin mnogo shte vnimavam kato stigne donaborna vazrast :D . A pak za tezi, koito imat momichenca - nyama nikakvi problemi. :wink:
Заключено