Да си изкарам ли "С" категория за повече шансове з

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
iv

Да си изкарам ли "С" категория за повече шансове з

Мнение от iv »

Ако може някой да ме посъветвате дали да си изкарам курса тук в Бг, който струва 600лв за "С" и "Е" категории и дали се търсят шофьори в Монтреал. Как стои въпроса за приравняване на книжката там и колко струват категориите?
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

И един друг въпрос да вмъкна тук: Да си вадя ли международна книжка от СБА? Четох назад във форума, но не открих отговор на този въпрос. Така или иначе, шофьорската ми книжка /любител/ ще е валидна само първите 90 дни...
Благодаря предварително!
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Iv ....а имате ли време да ги искарате тези курсове?Не заминавате ли края на септември? :wink:
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Здравей Nana,
Аз съм в процес на сдобиване с тукашна книжка. Бях си направил и международна издадена от СБА, но не ми е послужила за нищо. Тука като започнеш да действаш по тоя въпрос ще трябва да си направиш превод на българската. Има два начина които знам за превеждане на книжката, но това като дойдете тука :)
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Благодаря Svilko за отговора! Значи няма да си изкарвам международна книжка тогава!

Няма ли кой да отговори и на автора на темата? Дано Батето да я види поне :?
bateto

Мнение от bateto »

Не си губете времето и не си давайте парите да изкарвате проф. категории от Бг.В Канада не се признават,а във кебек за да станеш проф. шоф. първо трябва да направиш 3год. стаж с любителска книжка и тогава ти дават право да отидеш на изпит за проф.В другите провинции е достатъчно да се сдобиеш с местна провинционална люб. книжка и още на другия ден можеш да се явиш за проф.,но в кебек както казах НЕ.Така ,че ако някой твърдо е решил да става проф. шоф. по добре да заобикаля кебек и да си избере друга провинция.
Е има и възможност ако се заселиш в кебек да се сдобиеш с проф. книжка ,но трябва да правиш много гимнастики докато изкараш такава от Онтарио ,което ще ви коства много,време,нерви и пари и в последствие в Кебек с онтарийска книжка много фирми няма да искат да ви наемат на работа и ще ви пратят в местния КАТ/СААК/ да ви я сменят ,но пък те няма да ви я сменят заобикаляйки закона ,но те са монопола ,те колят и те бесят.Без да искам ви давам един пример ,как тук уж в законова страна институциите не спазват закона.Ще ви я сменят чак като станете цитизен,на мен слава богу ми остана половин година до този факт.
С поздрави -Батето-здраво препатилси от безумието и потъпкването на закона на една безумна провинция. :D
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Kakto vi e kazal i bateto-ne si davaite parite v Balgaria za kategoria "C"-tuk shte triabva da izkarate kursovete nanovo.Do kolkoto se otnasia za lubitelskata knigka-sashto niama nugda da si vadite megdunarodna ot KAT-prosto si vzemete Balgarskata/plastikata/,pri iaviavaneto na izpit v Canada ,prosto ia pokazvate ,te imat obrazcite na vsichki shofiorski knigki po sveta,taka che gi sravniavat na miasto.Ako shofiorskiat vi stag ot Balgaria e poveche ot 2 godini-sled iaviavaneto i vzemaneto na listovkite vednaga moge da se iavite za "G" kategoria ,preskachaiki kategoria "G2",koiato po princip e predi "G" i triabva da se mine ako niamate vaprosniat stag/preskachate ia razbira se ako vzemete ot parviat pat "G",ako ne -se vrashtate da vzemete "G2" i sled tova otnovo se iaviavate za "G"/ako iskate,razbira se i ako sa vi ostanali pari ot instruktorite/,po princip imate pravo da karate i s "G2"
Malko se pouvliakoh sas obiasneniata -dano da ste gi razbrali -shte sa vi polezni,a i ne e losho da si izkarate kurs kam shofiorska shkola,kato doidete,a ne pri individualen instruktor/ne izliza po-skapo,dage obratnoto/-izdavat vi dokument za tova ,koito zastrahovatelite posle dosta uvagavat-shte si spestite pone 100$ na mesec ot zastrahovkata ako ste izvan Quebec.
Аватар
iv

Мнение от iv »

Petia4444, нашето семейство е все още в началото на процедурата.
Благодаря на всички за отговорите.
А колко струват курсовете за приравняване на книжката и категориите.
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 11:15 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

iv написа:Petia4444, нашето семейство е все още в началото на процедурата.
Благодаря на всички за отговорите.
А колко струват курсовете за приравняване на книжката и категориите.
Няма такова нещо като приравняване. Ходиш на всички изпити дори за любителската книжка като първолак - първо на теоретичния, след това на кормуване. Ако имаш шофьорска книжка от БГ от повече от 2 години, можеш да се явиш на кормуване веднага след като минеш теорията (иначе трябва да минат поне 8 месеца).
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Ако искате да си наемете кола ви е нужна международна шофьорска книжка или ако си купите кола, за да я карате тук ще ви трябва международна шофьорска книжка.
Ние вместо превод представихме международните си книжки в СААК и нямахме проблеми! :D
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Сега какъв извод да си извадя?
Svilko написа:Бях си направил и международна издадена от СБА, но не ми е послужила за нищо. Тука като започнеш да действаш по тоя въпрос ще трябва да си направиш превод на българската.
Mariana написа:Ако искате да си наемете кола ви е нужна международна шофьорска книжка или ако си купите кола, за да я карате тук ще ви трябва международна шофьорска книжка.
Ние вместо превод представихме международните си книжки в СААК и нямахме проблеми! :)
Някой шофирал ли е с българската книжка, или по-точно, някой спиран ли е от контролни органи, докато е карал с наша книжка? Моля, споделете :) Говоря за първите 90 дни в PQ.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

С Бг книжка може да се кара 90 дни. Международната няма да ви трябва за нищо. Всичко това се отнася за Монреал. Това което е писал miro_m се отнася за Онтарио, а тук е по-различно. Тарифи:
-теоретичен изпит 10$, ако искате на български с преводач +40$ за преводача
-практически изпит 25$
-наем на автомобил 40$ +/-5$
-шофьорска книжка 96$ /плаща се на всеки 2г./, като цената може да варира взависимост от първата буква на фамилията ви
Според служителя на който ще попаднете може и да не ви искат превод на Бг книжката.
Изображение ... и в темите също!
Заключено