Писмо от Букурещ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Бона

Писмо от Букурещ

Мнение от Бона »

Здравейте,
Тези бързите от Букурещ са ми изпратили писмо (предполагам и на много други като мене), в което искат допълнителна инфирмация за през тия три години, когато съм чакал, включително и доказателство за фондове, но доброто е, писали са го изрично, че това доказателство може да бъде и имот.
Там се казва че ще бъдем оценявани и по двата закона, в зависимост от това кой е по-благоприятен ...
Така че нещата полека лека се раздвижват... До сега се чудих дали България ще "влезе" в Европа преди да имам решение по моята кандидатура, но сега както виждам, май-май ще изп реваря това събитие :shock:
Нека и други споделят своята одисея!
Успех!
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Вчера случайно се рових из един форум на http://britishexpats.com и там имаше няколко души които бяха пуснали постинги че са получили подобни писма с такива изисквания. Явно става въпрос за стандартна процедура.
Дано след това писмо твоята процедура да се задвижи много бързо. Пожелавам ти го! :lol:
Бона

Мнение от Бона »

Благодаря за пожеланието!
Тоя форум и аз го посещавам от време на време, но понеже не разискват конкретните за един българин проблеми, предпочитам bgcanada.
Веднага видях постингите - да писмото, което са цитирали, е същото.
Предполагам, че и доста българи са го получили ...
Но според мене това е признак, че нещата се раздвиждат ....
qqqq

Мнение от qqqq »

bona, kakvo to4no iskat s pismoto i ot koga ti e fail nomera
Бона

Мнение от Бона »

Ами цитирам по памет - искат всички дипломи и сертификати, придобити по време на чакането, доказателства за длъжностите, които си заемал по същото това време, IELTS резултати (не ми е много ясно защо, но може би за да може да те оценяват по новия закон, ако не успееш по стария). Освен това искат и доказателство за парите които трябва да носиш, когато пристигнеш в Канада, като то може да бъде и имот.
Ако през времето на чакането си бил в Канада, учил си или си работил там - пак доказателства...
Та това е в общи линии.
Номерът на файла ми е от 30.10.2000
Заключено