Kak se vsima shofiorska knijka v USA ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mitaka
Обратна връзка:

Kak se vsima shofiorska knijka v USA ?

Мнение от mitaka »

Zdraveite priateli!
Barsam da spodelia sas vas kak se vsima drivers license v USA. Prozedurata e mnogo uprostena i napravena sa udobstvoto na grajdanite. Zialata operazia, ako mojesh da karash, otnema chas i polovina, do dva chasa s chakaneto. S vlisaneto, se registrirash na vhoda i sidash da chakash na edni sttolcheta da ti doide reda. Edni nomerza se poiaviavat na edno tablo i te upatvat na koe gishe da otidesh. Tam na mesto ti praviat pregled na ochite s edna mashian v koiato kato poglednesh se vijdat bukvite, kato v ochen kabinet. Tam se proveriava i perifernoto srenie s migashti svetlinki v kraia na vidimia ekran. Sled tova se otiva na kasa. Taksata sa liubitelska knijka e 10 USD. Ot tem v sashtoto pomeshtenie v edinia mu agal ti davat blanka s vaprosi t.e. listovki. Samo che sa raslika ot BG tuk kombinaziata ot vaprosi e edna edinstvena. Seshtate se kak pri tova poljenie hora, koito ne snaiat gram angliiski praviat testa bes greshka... :lol: ...sled tova sledva prakticheskoto kormuvane. Osashtestviava se na kolata na iaviavashtia se sa knijka ili na negov priatel. Instruktora ( moia beshe s topche na esika) :lol: :lol: idva kachva se v kolata i pravish s neg edno krache na kvartala. Pri tesi avtomatizi tuk kormuvaneto e elementarno. vse edno, che karash karting...sled kato se mine kormuvaneto se vrashtash na sashtoto miasto da ti napraviat snimka...i knijkata e gotova sled........pet minuti :o . Slagash ia v joba i ako si imash, kola (as oshte niamam) napravo si tragvash s neia nakadeto ti vidiat ochite :roll:
Mnogo sam vpechatlen ot amerikanskata praktichnost i ot tova, che vsicko e napraveno da bade v usluga na horata e ne da im prechi...
Ciao sa sega i nasdrave na vsichki!!! :beer: :beer: :beer:
P.S. Pocherpvam vsichki sadochno po edna bira :beer: :beer: :beer: po sluchai drivers license-a mi :lol: :lol: :lol:
Аватар
vladi

Re: Kak se vsima shofiorska knijka v USA ?

Мнение от vladi »

Zatova pak v Canada se chaka 2 mesetsa za teoretichen i oshte mesets za praktichen :D :D :D
bateto

Мнение от bateto »

Eh tova e Amerika ,vsichko se varshi barzo i praktichno v usluga na horata ,a v Canada se chaka po 2m.dokato ti dadat data za izpit,posle ,ako go vzemesh /vaprosite sa 64 i vinagi v razlichni kombinacii,nyakoi ot tyah dosta podvegdashti ,ako ne znaesh ezika mnogo dobre ,riskuvash da ne napravish tochniya prevod/ chakash oshte 2m. za kormuvane,taka may stanaha 4,5 ,a neday si boge da te skasat na nyakoy otide godinata ,e ima i varinti kogato vseki den im zvanish i debnesh za svobodni dati ,no tova po skoro si e izklyuchenie ,a ne pravilno.po princip na parvoto kormuvane si vinagi skasan ,bez ogled na pokazanoto ot teb,tova spored men se dalgi na niskoto im doverie kam imigranta i visokoto im samochuvstvie ,v povecheto sluchai nyama na kakvo otgore.Ey tiya prostotii v Canada , anay veche v Qc. nay me draznyat za tova i nesam mnogo pozitivno nastroen kam tazi strana ,vse tryabva da im dokazvash ,che sestra ti ne e kurva ,shtoto nyamash takava .sled kato imam knigka ot Qc. sega za da vzema takava ot On.tryabva da zapochna vsichko ot nachalo ,teoriya ,kormuvane,pari i pri misalta ,che pochti nyama da se mine bez skasvane na kormuvane/vapreki ,che imam 30000km. v Canada / osobenno ,predvaritelno byas me hvashta i vsichko zaradi maloumnite im zakoni i izmislici samo i samo imigranta da e n....n.Onya den me varnaha ot Ontario v tyahnoto MTO ,kadeto iskah da mina teor. test ,ne me dopusnaha stoto prevoda na knigkata mi bil ot registriran prevodach ot Qc. , a ne ot ontario i vapreki ,che vigdali ot kngkata i ot prevoda ,che imam 21g. stag ,ne im bilo dostatachno dokazatelstvo stoto prevoda ne bil ot tyahnata provinciya .V On. gi misleh za malko po nekonservativni v tova otnoshenie ,no i tam sa may sashtite l...a.Sledva prevod na knigkata /40d./ i drugata sedmica na izpit.pisna mi na tiya selenduri da im se dokazvam ,a pri vas kak e.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bateto написа:a pri vas kak e.
az si razmenih knijkata ot US napravo
ama onia den me spria edin pederas za previshena skorost ta mislia da preskocha do US da si izkaram edna knijchca che da ne mi mahat tochki kato me spirat
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

bateto написа:a pri vas kak e.
...tova koeto raskasah sa vadeneto na knijka v USA e isvlechenie ot lichnia mi opit. V sriada, otidohme s kolata na edin priatel, v slujbata im, kadeto se praviat vaprosnite ispiti v 13h30min, a v 15h knijkata beshe veche v joba mi :lol:
HisShadow

Мнение от HisShadow »

ako hodite na Henri Bourassa moje i 5 godini da ne vzemete knijki ....

nai-dobre e da se otide v Longueuil - tam imigrantite imat po- silni pozitsii, no i tam kassat ... mi tova e polojenieto - frenski pe____si.

Ako reshite da probvata v Longueuil preporatshvam ROSY
tove e edna tsiganka, koiato e instruktor po kormuvane i e dobre prieta ot tikvite v tamoshnoto SAAQ.
Ot Rosy mojete da naemete kola za 1h kormuvane predi izpita i sa samia izpit za 50 $ - polezno e zashtoto Rosi shte vi razvede po marshrura na izpita i shte vi pokaje kapanite, osven tova vi vzima ot metroto v Longueuil.
Ima i neshto losho - Rosi ponamirisva na tsiganka, no sega e zima i moje da ne e tolkova natraptshivo. :-)
Tel. 514 808 9036 ili 450 465 0688
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

vav shtatite procedurata za knijka vav vseki shtat e razlichna. az si vadih knijka vav new york i beshe goliama razpravia - iskaha mi hiliada dokumenti, triabvashe da mina pismen test, posle hodih na 5 chasov kurs po bezopastnost na dvijenieto i mi dadoha appointment za road test sled 5 sedmitzi. moi bivsh roommate hodi v new jersey i si izvadi knijka (driver lisence, a ne permit) za okolo chas - mina writen test, vednago go kachiha na kolata za road test i go mina bez problem. drug moi poznat daji i ne opria do road test - priznaha mu knijkata ot bulgaria i napravo mu dadoha lisence. taka che vav vseki shtat e razlichno i ne moje da se pravi generalization.
todor73

Мнение от todor73 »

tova spored men se dalgi na niskoto im doverie kam imigranta i visokoto im samochuvstvie ,v povecheto sluchai nyama na kakvo otgore.Ey tiya prostotii v Canada , anay veche v Qc. nay me draznyat za tova i nesam mnogo pozitivno nastroen kam tazi strana ,vse tryabva da im dokazvash ,che sestra ti ne e kurva ,shtoto nyamash takava .

bate tova napravo si e za nova tema.
nomera e da razberat, che " on mange pas d'enfant en bulgarie лъо" kakto kazva edna moia poznata, ama dokato go razberat te pitat vie imate li komputri v bg :oops: . malko e silno kazano, no e taka.
Molson

Мнение от Molson »

alo
knijkata ot quebec ne vaji li che triabva nanovo da se vadi takava ot ontario i obratnoto.
have a nice day
Заключено