Частен бизнес

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Koko

Re: Частен бизнес

Мнение от Koko »

Mani написа:Лесно ли се открива фирма в Монтреал и правителството помага ли на имигрантите за това?
За възможностите за някаква държавна помощ за развиване на бизнес можеш да погледнеш долния линк, но имай превид че в доста отношения наистина в Канада е в сила принципа – Всеки да се оправя както може – т.е. недей разчитай особено на държавата.

http://strategis.gc.ca/epic/internet/in ... 3325e.html

Да допълня и това – самото регистриране от формална гледна точка не е трудно, трудностите започват след това като нагазиш в реалната конкуренция на тукашния пренаситен в доста отношения пазар.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Аз вече го казах в една друга тема, ама и тук ще се повторя, уважавам бързата, точна и ясна мисъл на някои колеги, особено когато искат да кажат много неща, за кратък период от време ! :D
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Аз говоря за Кебек, а не за останалите провинции.
Искарайте по 9 месеца в КОФИ и после ще говорим.
А който ми говори от имигрантите, че език там не се учи, ами други сънародници, аз там проговорих, какво да добавя още, за мен това училище беше супер.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Biznes

Мнение от hullboy »

Zdrasti Mani

Mai bese po dobre da pitas za Canada a ne za Quebec.

Az za Quebec ne znam stoto ne sam tam, no za Ontario moga da ti kaza zastoto samia az sam bil v takava programa I sa mi pomagali sas saveti, konsultatsii I dori finansovo.

Ednokratno 500 dolara za goljama rklama nad magazina I 12 mesetsa po 300 dolara za operating cost. Telefon, Vtora linja tel. za fax. Internet I reklama v Yellow pages.

Pomagat horata no ima iziskvanja.

Da se pise plan, da go zastitis pred komisja, da zvuchis kato profesioalist koito znaee kakvo pravi. Da hodis na razlichno workshops, da pises otchet za prihodi I razhodi vseki mesets I da go predstavis v opredelen srok..

Razbira se kapital ne ti davat .

S drugi dumi ako resis da go pravis v Ontario obadi mi se ste ti kaza kakvo da napravis

S pozdravi Hullby
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Още нещо, който каже, че това училище КОфи е безмислено, пак греши. То те подготвя за живота във френска Канада, обяснява се всичко. Всякаква нова информация за законите и живота в Кебек.
Това е то интеграцията в кебекарското общество, което неозначава, че ти тъпчат глават с глупости, а те запознават, с нещата, с които ще се сблъскаш в живота в Кебек. Аз лично, научиш много неща, как да се справям с нещата тук, като се има предвид, че преподавателите ви учат на тукашният маниер на изразяване, което ще помогне после при попадане в извънредни ситуации.
bateto

Мнение от bateto »

Тутанкамон ей това исках да чуя от теб,уважавам ти мнението и поради тая причина се въздържам от коментар.Ти ме удовлетвори напълно и ако почна да правя разбор няма да е искренно ,а ще е поредната провокация да получа по конкретна информация ,а не уводна реч на комсомолски секретар на годишно отчетно събрание.Само едно обаче не искам -да ти събувм гащите .
Да ме простят дамите ,обаче засега все още съм им фен и предпочитам с тях да се разголвам и по тая причина не си ми интерес.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Tutankamon написа:Още нещо, който каже, че това училище КОфи е безмислено, пак греши. То те подготвя за живота във френска Канада, обяснява се всичко. Всякаква нова информация за законите и живота в Кебек.
Това е то интеграцията в кебекарското общество, което неозначава, че ти тъпчат глават с глупости, а те запознават, с нещата, с които ще се сблъскаш в живота в Кебек. Аз лично, научиш много неща, как да се справям с нещата тук, като се има предвид, че преподавателите ви учат на тукашният маниер на изразяване, което ще помогне после при попадане в извънредни ситуации.
Явно за живота във френска Канада наистина е нужна специална подготовка :cry: :cry: :cry:
Интересно защо тогава след такава добра подготовка имигрантите продължават да се изнася от Квебек към другите провинции, където такова животно като КОФИ няма, но това не пречи на имигрантите да се оправят?
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Веднага ще ти отговоря защо бързо, бързо се изнасят.
Първо, незабравяй, че точковата системе, преди за Кебек, искаха се по-малко точки за там.
И много от кандидатите, кандидатите, кандидатстваха през Кебек, щото става по-лесно. Нали, много лесно става, кацаш в Кебек, и се изнизваш за англофонската територия.
Още нещо, по-лесно е да се адаптираш първо в Кебекарската територия, и после да се изнесеш в другата Канада, нали
Научава семеството английски и френски и беж да ни няма. Нали лесно, говорим и двата езика и заминаваме във англофонската части.
Ами нали втория говорим език в англофонска Канада е френски и лесно се намира така работа. Докато в Кебек е запълнена нисшата и сега Кебек има нестотатък на имигранти, и недостатък на работна ръка.
И продължават по същата процедура, само че точките са изравнени, а ние си мислим, че има много махащи се от Кебек, ами не е така, минава се оттук само заради предишната точкова система.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

В КОФИ се обяснява всичко за живота в Кебек и се разясняват разликите с Онтарийско. Аз смятам, че училищата за интеграция в Кебек са много добри и това е много добра програма, която успява да адаптира успешно много от новодошлите имигранти, защото живота на имигрантите, наистина не е лесен.
ivandi

Мнение от ivandi »

Конкретно по темата.

Има такива програми в CLD-тата (centre local de developpement). Трябва да си на социал или шомаж, да имаш идея за бизнес и най-важното сферата на бизнеса, за който имаш идея да е в списъка на CLD-то за подпомагане. А списъкът е доста обширен. Идеята е да се предложи нещо оригинално. Цитат от информационната сесия по въпроса "Ако искате да направите просто ресторант, няма да ви подпомогнем, но ако искате да направите ресторант с българска кухня става". Ако си на шомаж и програмата ти е одобрена, в продължение на 44 до 52 седмици CLE-то плаща по $1200/месец за да си направиш бизнес план, и въобще да си започнеш нещата. Ако си на социал има някакво доплащане към социала, но не знам колко точно, май около $300/месец.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Учителите в тези училища за имиграция не са само учители, те са чисти психолози, към които винаги можете да се обърнете при нужда.Те са специализирани да работят с имигранти при всякакви ситуации, цял живот се занимаватт с това. Също така, помагат при намиране на работа, и работата им е такава, че съветват имигрантите по много въпроси и дори биха станали гаранти за вашата компетентност относно специализация в определа област на работа.
Това са хора, които са назначени , за работят в името на имиграцията, и да подпомагат климатизирането на имигрантите от цял свят.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Е стига де схвана ми се смешката вече !
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

СЪщо те са хората, които биха ви обяснили най-добре стои въпроса със спонсорирането при желание за откриване на личен бизнес. Препоръчвам на тези, които се интересуват да се заемат по въпроса, и да търсят информация, в препоръчаните от преподавателите информационни центрове. За останалите от другите провинции, немога да гарантирам нищо, има достатъчно много инфо в нета и въобще където искате, стига да знаете какво точно търсите.
Има дори центрове, които се занимават само с това, стига да сте навити да правите нещо, а не само да сондирате мнения, как е в дадената държава, щото ако е така, е звучи много посно и безмисвено.
Flanker

Мнение от Flanker »

faraonski, a na uroka v kofi-to za kanadskoto grajdanstvo i na kogo sa podannici kanadcite da ne si spal - shtoto taka izglejdashe ot edna druga tema?! Ako ti e takava informaciyata i za podpomaganeto na chastniya biznes deto si ya chul v kofi-to :metro: .... Sled tolkova obyasneniya ot teb dobre che beshe Koko s edinred da dade neshto konkretno - otpusni se be chovek, che gledash si se mumificirash ot pritesnenie za tezi pusti gashti! :wink:
Flanker

Мнение от Flanker »

Tutankamon написа:Учителите в тези училища за имиграция не са само учители, те са чисти психолози, към които винаги можете да се обърнете при нужда.Те са специализирани да работят с имигранти при всякакви ситуации, цял живот се занимаватт с това. Също така, помагат при намиране на работа, и работата им е такава, че съветват имигрантите по много въпроси и дори биха станали гаранти за вашата компетентност относно специализация в определа област на работа.
Това са хора, които са назначени , за работят в името на имиграцията, и да подпомагат климатизирането на имигрантите от цял свят.
Eeeeeeeeeeeeeeee po-golyama glupost ot tova ne byah chuval! :metro:
Заключено