ииииииииииии амбалаж

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

ииииииииииии амбалаж

Мнение от KolioBalkanski »

жерно ли че един цан при вас е 20 цента?
тук в Онтарио ее нула
може да организираме нещо тип Сайнфелд....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Alina

Мнение от Alina »

Коле, верно е. Тук в Отава един грък го държи тоя бизнес, така да се каже. От него знам, че малките кенчета от кола са 20 цента, а 2 литровите ПВЦ бутилки и по-големите кенове тип бира са малко по-скъпи. Той събира по цял ден из кошовете за смет на Отава кенчета и ги тъпче в 3-4 големи найлони, после ги връзва отзад на колелото от двете страни и гледката е невероятна. После отива да ги връща в Хъл. Мисля, ходи на Макси, защото го видях веднъж там. Има големи автоматични контейнери, в които ги пуска и си прибира парите. Казвал ми е, че от това през лятото си докарва средно около 200-300$.
Alina
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Alina написа: Има големи автоматични контейнери, в които ги пуска и си прибира парите. Казвал ми е, че от това през лятото си докарва средно около 200-300$.
на ден ли по толкова?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Alina

Мнение от Alina »

Да бе, ама само лятото. Тук е пълно с претъпкани кофи за боклук с такива кенчета. Нали знаеш по улиците хот-дог продавачите. В Отава са страшно много и около тях е натъпкано по кошовете с такива кенове. Та този пич(викаме му Патриотис, забравих кво значи това на гръцки, щото той на всички вика така) си кара колелото по цял ден и си тъпче чувалите с кенове. Трябва да го снимам някой ден и да ти пратя снимките. Жестока гледка е, защото има някакъв проблем със сърцето и под кожата около сърцето му изпъква едно обло нещо, не знам какво е, някакво апаратче, много тъжна гледка. И въпреки това пича се бори, не се е предал. Евала на такива хора.
Alina
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Alina написа:Да бе, ама само лятото. Тук е пълно с претъпкани кофи за боклук с такива кенчета. Нали знаеш по улиците хот-дог продавачите. В Отава са страшно много и около тях е натъпкано по кошовете с такива кенове. Та този пич(викаме му Патриотис, забравих кво значи това на гръцки, щото той на всички вика така) си кара колелото по цял ден и си тъпче чувалите с кенове. Трябва да го снимам някой ден и да ти пратя снимките. Жестока гледка е, защото има някакъв проблем със сърцето и под кожата около сърцето му изпъква едно обло нещо, не знам какво е, някакво апаратче, много тъжна гледка. И въпреки това пича се бори, не се е предал. Евала на такива хора.
hm, interesno
ama inache az im se chudia na takiva hora za kakvo se boriat - da ne bi da gi chaka neshto nakraia na borbata?
Alina

Мнение от Alina »

Коле, всеки път като се тръшна да се депресирам, да се самосъжалявам и саморисувам грозни и тъжни картини за бъдещето, се сещам за 2-ма души. За един мъж на инвалиден стол, който като млад е бил страхотен пич, както сам казва - парти дог, и на 19 остава инвалид, неподвижен от кръста надолу, вследствие на автомобилна катастрофа. Как е преодолял психическата травма, раздялата с илюзиите че отново ще бъде пълноценен мъж, буквално преследван от жените, нямам идея. Но човекът си е стегнал задника, върнал се е в университета, който заради партитата бил зарязал, и сега си води съвсем нормален живот. Изпълнен е с достойнство и чувство за хумор, страшно е точен в отношенията и за неговите около 40 години изглежда много добре. Повече от малко над 30 не бих му дала.

Точно той ми каза по Коледа, никога да не забравяме, че поне веднъж в живота си сме спечелили голямото надбягване, когато точно нашият сперматозоид е заплодил яйцеклетката. Борбата е била безмилостна, но ние сме били шампионите, победителите. И затова никога не трябва да се предаваме.

Другият е Патриотис, за който ти казах по-горе.

Та, като започна да се тръшкам за някоя глупост, което често се случва, си спомням за тях и си викам - здрава си, права си, всичко ти е на ред, кво си ми седнала да се тръшкаш. Виж хората в какво състояние са и пак се борят и не се оплакват...
Alina
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Alina написа:Коле, верно е. Тук в Отава един грък го държи тоя бизнес, така да се каже. От него знам, че малките кенчета от кола са 20 цента, а 2 литровите ПВЦ бутилки и по-големите кенове тип бира са малко по-скъпи. Той събира по цял ден из кошовете за смет на Отава кенчета и ги тъпче в 3-4 големи найлони, после ги връзва отзад на колелото от двете страни и гледката е невероятна. После отива да ги връща в Хъл. Мисля, ходи на Макси, защото го видях веднъж там. Има големи автоматични контейнери, в които ги пуска и си прибира парите. Казвал ми е, че от това през лятото си докарва средно около 200-300$.
Тоя те е избудалкал нещо. Малките кенове /355мл/ в Квебек се изкупуват с/у 5 цента, както и ПВЦ бутилките от 2л, а големите кенове /500мл/ по 20 цента или поне толкова пише отгоре му.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

da be alina, az tova ti kazvam che im se chudia zashto...
za kakvo se boriat
sashto se chudia blizki na takiva hora zashto imat deca - kato sa vidiali parva raka kolko gaden moje da e jivota.

tarator - lichi si che ne si predavash praznite conteineri...sram :oops: :lol:
bp_de

Мнение от bp_de »

Добре сте вие :D :D :D
какви хубави цени за амбалаж.
тука в немско - е 25 Евро цента за бутилка или дози4ка- и никои не хварля амбалаж. :D :D :D

да - 6 бири хеинекени-от скапите - или несто от сорта - са 3еур и саответно 1,5еур за амбалаж.
а има бира 6 бири за 1,6 евро- и саответно толкова за амбалаж.
:D :D :D

но от друга страна си е добре- на територия колкото половината Бц живеят 80милиона и ако хварляме здраво - -пласмасата е биологи4но неразложим отапдак и много барзо сте се осере вси4ко.

та тая система 4е в онтарио амбалажа не струва нисто- осте 1 пат ми потвраждава 4е - 1 от при4ините е в Ка все осте да е 4исто -ами не стот толкова хората пазят -ами стот са малко на голяма територия и не могат да осерат яко :D
та природата все осте има сили и се самоо4иства- ама нали знаете -вси4ко си има граници.

1 пример- тука в немско -1 фирма излива помия в 1 реки4ка- -и цялата река е -мартва.
саответно глобяват фирмата с 60 000 000 марки- ама после се оказва 4е трябва да инвестират около 140 000 000 да из4истят оаканото-и ве4е 4акат 15 години да се самоо4исти.

та поради такива при4ини са взети мерки -не от лубов кам хората - просто страсно много е осрано - и няма накаде. но това за сетен пат потварждава -4е докато несто не експоадира -на никои не му пука.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

а, моля БП-ДЕ
тук в Онтарио си изнасяме боклука към Щатите с камиони...
ние сме най богатата провинция и може да си го позволим :lol:
Alina

Мнение от Alina »

Хехе, това за Германия и Онтарио ми хареса.

Коле, всеки има право да се възпроизвежда. Защото както казваше баща ми - ние оставаме и след смърта си да живеем чрез децата и внуците си и т.н.т., чрез гените си. Затова трябва да направим всичко възможно да им завещаем качествени гени, да градим като личности, а не да деградираме. Виж, ако питаш мен, виждала съм толкова отвратителни родители, без значение че изглеждат добре, че на такива със закон да им забраниш да стават майки и бащи, и със страх от смъртно наказание.

А при вас (из Канада) имате ли контейнери в които да разделяте отпадъците според материала. Аз това съм го имала само на 2 от общо 5-те квартири, на които съм живяла.

Таратор, ще питам за цената пак и ако е моя грешката, ще го коригирам горе. А бутилките от бира с каква цена ги връщаш. И къде. Мерси за инфото.
Alina
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

KolioBalkanski написа: tarator - lichi si che ne si predavash praznite conteineri...sram :oops: :lol:
Защо мислиш така? Изпаднал си в дълбоко заблуждение.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Alina написа: Таратор, ще питам за цената пак и ако е моя грешката, ще го коригирам горе. А бутилките от бира с каква цена ги връщаш. И къде. Мерси за инфото.
Бутилките от бира ги връщам в магазина от където съм я купил. Също за 20 цента ги взимат.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Таратор написа:
Alina написа: Таратор, ще питам за цената пак и ако е моя грешката, ще го коригирам горе. А бутилките от бира с каква цена ги връщаш. И къде. Мерси за инфото.
Бутилките от бира ги връщам в магазина от където съм я купил. Също за 20 цента ги взимат.
delavera v ontario sa 10 centa
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Таратор написа: Малките кенове /355мл/ в Квебек се изкупуват с/у 5 цента, както и ПВЦ бутилките от 2л, а големите кенове /500мл/ по 20 цента...
Амбалажният милионер потвърждава това инфо :beer:
"Пий, за да забогатееш!" :lol:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Заключено