На колко високо се целите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
bateto

На колко високо се целите

Мнение от bateto »

Въпросчето ми е не само към имигриралите,а и към кандидат имигрантите,защото и те както нас тук си кроят планове за бъдещето ,които да следват.
Ще започна пръв-преследвайки постигането на целта си съм разпределил времето за реализацията и на 3 етапа
1.Етап първи на който съм в момента -трупане на опит,знания ,опознаване на професията и поставяне на фундамента за бъдещето реализиране на целта -не давам точна цифра като материално възнаграждение защото това не е най важното за в момента
2.Етап втори който трябва да започна след 3 до 6 месеца след етап първи ,като възнаграждението ми ще варира от 7-9000 д. на месец ,зависимост от количеството ми положен труд и благоразположението на техниката и трябва да завърши м/у 12/18 месеца
3.Етап трети планиран да започне след 12-18 месеца след етап първи като доходът ми трябва да бъде м/у 12-16000 на месец.
Умишленно не визирам по вече етапи защото не възнамерявам да изкарам по вече от 36 месеца в Ка. и приемама етап 3 и последващото му приключване в рамките на 18-24 месеца за финален до постигане на набелязаната ми цел.
Като цифрово изражение месечните доходи да се считат като чисти пари получени след всички разходи и такси.
Аз си казах ,сега вие сте на ход да си кажете до какви материални нива се целите изразени в цифри,естественно аки имате желание да го споделите.
П.С.Когато цитирам ;трябва:,а не ;ще, влагам единственно смисъла да съм жив и здрав и да нямам аксиденти ,което би осуетило или възпрепятствало изпълнението на планът ми ,други пречки не бих имал за да подменя трябва със ще още в настоящия момент.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Труден въпрос Батка и лесен отговор.
-Не съм се интересувал точно колко е заплатата на доктор в Ка ама за мен по-важното е да работя точно това което искам пък парите съм чувал,че били добри.Сега колко точно това не ме интересува пък и в зависимост от различните специалности както и в БГ варират.Така де-Тя рибата още в морето пък ние тенджерата сме приготвили.
Е в това съм се прицелил!
Пък и смятам здраво да се боря.Китайци и индийци ще ми работят тая професия а ние не.Айде де!
Ние кво?Да не сме по-долу от цветнокожите?
Док.....
TROUBLEMAKER
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:mrgreen: Най-добрия съвет какъвто мога да ти дам - време от думи към дела :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

foxxbatter написа::mrgreen: Най-добрия съвет какъвто мога да ти дам - време от думи към дела :D
До момента каквото трябва съм го направил.
Благодаря за съвета и моралната Ти подкрепа!
Док............
П.С.
Едно е да искаш,друго е да можеш ,трето и четвърто е да го направиш.
Из "Диви разкази" на Н.Хайтов
Последно промяна от Doktora на Вто Авг 02, 2005 5:14 am, променено общо 1 път.
TROUBLEMAKER
bateto

Мнение от bateto »

Цитирано от устата на покойния голям български артист Митко Бомбата.Вечна му памет.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

бате ти преди две години щеше да превземаш америката, сега се ашладиса в Канада, но гледам пак витаеш в облаците.

познавам по-голямата част от БГрите шофьори тук, а голяма част са ми и клиенти, та да те светна - по-близо беше като говореше как ще направиш мириканска фирма и ще имаш колона от тирове
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor

Мнение от survivor »

Бате, към какмо се целя. Ами не е към това, към което и ти, защото ако аз си въртя синджирчето или кисна по заведения, а някой наемен работник ми изкарва парите, направо съм умряла от скука. Целя се към това всеки ден, ама само от 9 до 5, да правя нещо, което ми е интересно, от което непрекъснато научавам нещо ново и държи мисълта ми будна. Това, е без редовното работно време, го имах и в България, ама направо се побърквах от мисли как да вържа финансово месеца. Та се целя след такъв един работен ден, да се радвам на личния си живот, да мисля коя нова книга е излязла и каква нова постановка мога да гледам, да си мисля какво пътуване да предприема през уикенда и къде да си прекарам ваканцията през лятото, естествено че ще търся оферти на специал. Един уикенд на 2-3 месеца редовно да ходя до Бостън или Ню-Йорк, веднъж годишно някъде в чужбина, виждам билети до Лондон за по 400 долара, а почивка до Ямайка за една седмица на специал съм виждала за 700 долара. Та един такъв простичък живот, в който правя каквото ми е приятно и въпраки това не се чувствам стисната за гушата от материални проблеми. В който виждам че децата ми растат спокойно, и че, стига да искат, имат много възможности. И понеже ти все пак искаш точна сума, с която да си измеря мечтите - ами мисля че по 30-40 хиляди на човек в едно семейство поне в Монреал е нещо напълно достатъчно за всичко това пък и напълно достижимо, ако може повече - добре дошло, ама едва ли е необходимо. А това, за което се моля най-много е да сме здрави, защото ако сме здрави, останалото ще си го купим, ама здравето пък съвсем не се измерва в пари :wink:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Първи етап - да мога да си платя за интернета, дето го ползвам за форума.
Втори етап - между триста и четиристотин хиляди долара седмично.
Трети етап - по около 1.3 милиона долара дневно, за да си покривам разходите.
Четвърти етап - 1 милиард месечно - така и ще остава по нещо за черни дни.
Пети етап - думите не стигат, минаваме на експонента...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

И тая тема тръгна по склона.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Таратор написа:И тая тема тръгна по склона.
Така е, живота не е равнинен, а с хълмисто-планински характер...
:D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Хм... :roll:

1 етап - връзване на гащите.
2 етап - основаване на Българо-Канадска овшорна компания за сушене на пране - с канадски простири и български щипки.
3 етап - да събера някой долар за екскурзия около Луната. :D
... като се върна... ще видим.
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Първият ми етап по принцип съвпада с този на Батето, само с една малка подробност - създаване на здрави връзки сред китайската общност и изучаване на мандарин. :lol:
Втори етап - използване на създадените връзки за проникване във висшите ешелони на китайската Компартия и подписване на споразумение за създаване на обща инициатива с китайското правителство с цел изработка на операционна система, кято със закон бива наложена като задължителна за китайските потребители. Конкурентните разработки на американците от Майкрософт биват официално забранени със закон и изполването им - преследвано от китайския наказателен кодекс.
Трети етап - законовите процедури дават своя ефект - един милиард потребители по US $100 средно = $100 000 000 000 бруто проходи през първата година (понеже правителството е в инициативата - тези приходи се явяват и почти "нето").
През това време Майкрософт се опитват да водят многобройни дела на американска територия, но от това на нас ни се накривява само китайската шапка, Майкрософт губят милиарди долари в хонорари и други присъщи разходи.
Четвърти етап. Подпомогнати от приходите от третия етап, компанията инвестира в мащабно настъпление в Европа - офшорни cruise ships, натъпкани с евтина работна ръка девелопъри, заливат Европа с новата ОС. Майкрософт, изнемощени от водене на безмислени дела и процеси, обявяват фалит и искат официално правителствена защита от кредиторите.
Пети етап. Бил Гейтс подава резюме за работа в един от офшорните колонове на компанията ни, с допълнителната молба да му оставим поне кабинката на спасителите на брега на ез. Вашингтон.
През същата година сп. Форбс публикуват класацията на най-богатите хора на планетата, на която на първо място с 300 милиарда долара се озовава скромната ми личност под източно-азиатския псевдоним: Син-Джир-Сан
:lol: :rotfl: :beer: :beer2:
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

MrGeek написа:...През същата година сп. Форбс публикуват класацията на най-богатите хора на планетата, на която на първо място с 300 милиарда долара се озовава скромната ми личност под източно-азиатския псевдоним: Син-Джир-Сан
:lol: :rotfl: :beer: :beer2:
Брях, брях ! :shock: ( и тука цъкам завистливо, чоплейки семки ) :)
Аватар
mecan

Мнение от mecan »

MrGeek тъй като за 1милиард ОС са необходими съответният брой РС на които да бъде инсталирана, аз смятам да обединя няколко етапа в едно и да закупя на старо (може и като скрап) лините на заводите в Правец и Благоевград. След това срещу няколко "Нвидия - джи форс 7800" наемам една дузина пъпчиви хлапака да хакнат мрежите на Интел, АМД, Ай-Би-Ем, Дел.ХП и т.н. , да свият всичко ново, както и да поосвободят място на сърварите Ще се помисли и за евентуалните бакъпи. Целта естественно е да остана единственият оцелял. Ти пък от своя страна ще трябва да убедиш Шиноатата, че единствено и само моето производство може да им свърши работа, което при липсата на алтернатива не би трябвало да е проблем.След това е лесно! И за двама ни!
А да... смятам за развлечение да купя "Форбс". Познай кой ще бъде на първо място тогава. :wink: Айде, ти почвай да учиш китайски правопис,пък аз ще събирам пари за видеокартите.
п.с. за Бил Гейтс - много са му грозни очилата бе, не знам дали ще се впише визуално в колектива на фирмата ти!

Нот базет он ъ трю стори! Всяка прилика със действителни лица и събития, включително и аз, е плод единствено на нечие въображение
------
Бате , извинявай ама малко взе да ми идва в повече това твое синджирче, започва на комплекс да ми прилича :roll: Дано не съм прав!
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено