А сега де? мога ли така да взема гражданство или не мога се пита в загадката
интересен казус за кан. гражданство
интересен казус за кан. гражданство
представете си следния случай- идвам, ставам перм.резидент, наемам квартира/някоя дупка/ и си прокарвам телефон. напускам Канада и се прибирам в БГ като давам квартирата на некой приятел. след три години кандидатствам за гражданство
как? ами доказвам със сметки че три години съм си плащал телефона и наема, демек съм бил тука. а как влизам в Канада- през САЩ с кола/да предположим че имам виза за САЩ/. Доколото знам ако влизаш от САЩ към Канада не те посрещат имиграционните, а само митничаря на границата ти иска перм.картата. Тоест никой не може да докаже че не си бил в Канада за тези 3 години
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Sasho, kakvi sa tezi kazusi deto ti idvat naum
Imam vaprosi.
Kak shte izleze ot Canada da ide do BG, v smisal bez da razberat kanadcite, che napuska Canada tozi PR? Govorim za zakonno napuskane, a ne pesh prez Maine.
Ako vliza ot USA v Canada i ne e kanadec, shte mu poiskat i passport.
Kakvi danachni deklaracii shte popalni po vreme na otsastvieto si?
Az ti predlagam ideya kam kazusa. :idea: Kogato kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, vremeto prekarano izvan stranata prez poslednite 4 godini ne se broi pri sabiraneto na zavetnite tri godini, osven ako ne si rabotil za kanadska kompaniya v chujbina ili kanadsko diplomatichesko predstavitelstvo. Toest, ako si otvorish edna firma tuk i tazi firma te prati v bg filiala si za tri godini, to izliza, che sled tri godini mojesh da kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, shtoto si rabotil za kanadski business.
E, ne znam dali e taka lesno v deystvitelnost, no pone az taka talkuvam neshtata, moje i da gresha.
Drug e vaprosat, che ako nyakoy tolkova mnogo iska da si stoi v Bulgaria, to kanadskoto grajdanstvo ne mu e pritryabvalo tolkova.
Imam vaprosi.
Kak shte izleze ot Canada da ide do BG, v smisal bez da razberat kanadcite, che napuska Canada tozi PR? Govorim za zakonno napuskane, a ne pesh prez Maine.
Az ti predlagam ideya kam kazusa. :idea: Kogato kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, vremeto prekarano izvan stranata prez poslednite 4 godini ne se broi pri sabiraneto na zavetnite tri godini, osven ako ne si rabotil za kanadska kompaniya v chujbina ili kanadsko diplomatichesko predstavitelstvo. Toest, ako si otvorish edna firma tuk i tazi firma te prati v bg filiala si za tri godini, to izliza, che sled tri godini mojesh da kandidatsvash za kanadsko grajdanstvo, shtoto si rabotil za kanadski business.
Drug e vaprosat, che ako nyakoy tolkova mnogo iska da si stoi v Bulgaria, to kanadskoto grajdanstvo ne mu e pritryabvalo tolkova.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид
ами аз законно си излизам и те ме регистрират примерно, но обратното влизане няма да знаят кога е , щото аз през щатите ще влезна. а и защо да ми искат паспорт кат влизам от САЩ? влизам си с перм. картата, къде е проблема? все едно ако ида до ЛАс Вегас да метна една рулетка и връщайки се в Торонто да ми искат паспорт, защо? с перм. картата е достатъчно.Canuck написа:Sasho, kakvi sa tezi kazusi deto ti idvat naum![]()
Imam vaprosi.
Kak shte izleze ot Canada da ide do BG, v smisal bez da razberat kanadcite, che napuska Canada tozi PR? Govorim za zakonno napuskane, a ne pesh prez Maine.![]()
А за данъчните декларации никакъв проблем, попълва ми ги някой приятел и се подписва вместо мене. декларирам... нищо
А предложението за фирмата не става- работата в канадска фирма ти гарантира перманент статуса но не и гражданството- виж в в официалния сайт: трябва да си физически тука 3 години за да вземеш гражданство.
Ех, Саше....
Не разбра ли че тарикатщината в Канада не минава. Не е проблема там да ли нещо е възможно а къкво губиш когато те хванат.
Винаги може да се излъже закона. Струва ли си риска? Къкво можеш да спечелиш и къкво можеш да загубиш?
Не си ли в Канада заради спокойствието и живот без риск?
И какъв Зомби си като още не си започнал да мислиш като местните?
Не разбра ли че тарикатщината в Канада не минава. Не е проблема там да ли нещо е възможно а къкво губиш когато те хванат.
Винаги може да се излъже закона. Струва ли си риска? Къкво можеш да спечелиш и къкво можеш да загубиш?
Не си ли в Канада заради спокойствието и живот без риск?
И какъв Зомби си като още не си започнал да мислиш като местните?
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
И моя въпрос беше принципен, хем зомби, хем му идват на ум такива идеи.
Дупки в закона колкото искаш, останалото е начин на мислене...
Дупки в закона колкото искаш, останалото е начин на мислене...
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
-
paraglider
- Обратна връзка:
- Sneji
- Най-любезен форумец

Саше, не можеш да минеш границата само с PR карта, искат си ти и паспорта и ти лепят едно листче вътре в него, на което пише до кога е валидно влизането/излизането (май не го обясних много добре).
Един приятел постоянно пътува до щатите и Мексико в командировки и когато си подаваше за PR карта преди година, му направиха забележка, че не е вписал в документите всичките си пребивавания зад граница. Голямо чудене падна как са разбрали колко време го е нямало, като никъде в паспорта му няма печати за влязал/излязал.
Един приятел постоянно пътува до щатите и Мексико в командировки и когато си подаваше за PR карта преди година, му направиха забележка, че не е вписал в документите всичките си пребивавания зад граница. Голямо чудене падна как са разбрали колко време го е нямало, като никъде в паспорта му няма печати за влязал/излязал.

Re: интересен казус за кан. гражданство
Сашо, според мен е най-добре да го забравиш този вариант- така няма да можеш да получиш канадско граждаство, а най-много само да си усложниш допълнително живота.
Значи когато подаваш документите за гражданство никой не иска доказателства – като сметки за телефон или за наем – за това че си бил физически в Канада. Просто се попълва една апликация, в която сам посочваш кога и за колко време си бил извън Канада. Но ако се окаже че данните които си посочил в апликацията не отговарят на информацията която имат в CIC, това което ще се случи е че ще ти върнат апликацията с любезната молба да я попълниш с верните дати, а ако не събираш необходимите 1095 дни престой в Канада, ще ти кажат да подадеш апликацията отново когато ги направиш. Явно е че имат достатъчно начини да следят кой е в Канада и кой е навън, така че е доста трудно да се излъже система по този начин.
Значи когато подаваш документите за гражданство никой не иска доказателства – като сметки за телефон или за наем – за това че си бил физически в Канада. Просто се попълва една апликация, в която сам посочваш кога и за колко време си бил извън Канада. Но ако се окаже че данните които си посочил в апликацията не отговарят на информацията която имат в CIC, това което ще се случи е че ще ти върнат апликацията с любезната молба да я попълниш с верните дати, а ако не събираш необходимите 1095 дни престой в Канада, ще ти кажат да подадеш апликацията отново когато ги направиш. Явно е че имат достатъчно начини да следят кой е в Канада и кой е навън, така че е доста трудно да се излъже система по този начин.
e добре де Коко,
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата страна
те как ще ги отчетат тези 2 месеца? никак. не вярвам да има залегнали по храстите агенти дето те снимат кога си влезъл и излезъл:D
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата страна
Саше, БигБрадър си има начини да те следи. Да не мислиш че си първия на който му идва тази гениална идея
Иначе мисля че на гърба на PR картата има една магнитна лента и най-вероятно митничаря прекарва картата през устройството и айде сега Саше познай къде отиват данните и дали CIC имат достъп до тях
Иначе мисля че на гърба на PR картата има една магнитна лента и най-вероятно митничаря прекарва картата през устройството и айде сега Саше познай къде отиват данните и дали CIC имат достъп до тях
Ако вярваш че, американците няма да те спрат за проверка, може да пишеш веднага на дядо Коледа, че искаш Ролс-Ройс и мир в Близкия Изток.sasho71 написа:e добре де Коко,
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата странате как ще ги отчетат тези 2 месеца? никак. не вярвам да има залегнали по храстите агенти дето те снимат кога си влезъл и излезъл:D
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Как няма да те спрат за проверка? Ако си с български паспорт и американска виза, ще те снимат и ще ти вземат отпечатъци, а ако им се видиш съмнителен за нещо може и стрийп сърчsasho71 написа:e добре де Коко,
значи ако ида до Ниагара и там реша да мина по мостчето към Бъфало да разгледам. Чувал съм че може и да не те спрат за проверка американците. При връщането /примерно след 2 месеца/ канадците ме спират и аз казвам че съм отишъл преди 1 час просто ей така да видя водопада от другата странате как ще ги отчетат тези 2 месеца? никак. не вярвам да има залегнали по храстите агенти дето те снимат кога си влезъл и излезъл:D