От Канада към Щатите
От Канада към Щатите
В Канада сме от една година с право на постоянно пребиваване.
Днес получихме втория комплект документи за зелена карта за Щатите сме на интервю месец май. В голяма чуденка сме дали да се възползваме от това, имайки предвид масата пари които ще потрошим за визи, влизане в Щатите и доколкото разбрах трябва и по 6 месеца да стоим там за да не изгубим зелените карти. Или ако решим да се установим пък за винаги трябва да зарежем Канада.
Дайте съвет струва ли си цялата тази операция, при условие, че след най много 3 години ще си получим канадския паспорт и ако искаме да живеем и работим в Щатите, пак ще можем да го направим.
Моля споделете мнение.
Днес получихме втория комплект документи за зелена карта за Щатите сме на интервю месец май. В голяма чуденка сме дали да се възползваме от това, имайки предвид масата пари които ще потрошим за визи, влизане в Щатите и доколкото разбрах трябва и по 6 месеца да стоим там за да не изгубим зелените карти. Или ако решим да се установим пък за винаги трябва да зарежем Канада.
Дайте съвет струва ли си цялата тази операция, при условие, че след най много 3 години ще си получим канадския паспорт и ако искаме да живеем и работим в Щатите, пак ще можем да го направим.
Моля споделете мнение.
с канадския паспорт трябват работни визи за щатите , иначе за пътуване няма проблеми ,
аз ако съм на ваше място веднага заминавам , от приятели чувам , че цените са по-ниски , заплатите по-високи , не познавам цялата икономика на щатите , но явно не е единичен случай .
успех .
аз ако съм на ваше място веднага заминавам , от приятели чувам , че цените са по-ниски , заплатите по-високи , не познавам цялата икономика на щатите , но явно не е единичен случай .
успех .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
ь
Канада има социална политика, за която в САЩ и дума не може да стане. Наши приятели са в САЩ от 10 години и вече са много много добре, НО когато чуха че сме дошли в Канада, казаха че от това по-хубаво няма. Според тях в канада се живее ПО-ЛЕСНО!
Дадоха ни за пример здравната осигуровка - в САЩ може да работиш официална работа и да не плащат здравни осигуровки както за теб така и за децата ти, така че... не е толкова розово колкото изглежда. Те за това и заплатите им са по-големи - плащат повече неща отколкото ние плащаме тук в Канада.
Но... вие имате шанса и правото да изберете!
Успех във всяко начинание!
Дадоха ни за пример здравната осигуровка - в САЩ може да работиш официална работа и да не плащат здравни осигуровки както за теб така и за децата ти, така че... не е толкова розово колкото изглежда. Те за това и заплатите им са по-големи - плащат повече неща отколкото ние плащаме тук в Канада.
Но... вие имате шанса и правото да изберете!
Успех във всяко начинание!
Re: От Канада към Щатите
Zavisi.Men ako pitate: Oko da vidi, ruka da pipne.Opitaite.Idete i vijte.Parite koito izgubite ne se znae da ne se okajat nakraia pechalbaiskra написа: Дайте съвет струва ли си цялата тази операция, при условие, че след най много 3 години ще си получим канадския паспорт и ако искаме да живеем и работим в Щатите, пак ще можем да го направим.
Моля споделете мнение.

"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Вървете и вижте както ви съветват и дръгите.Аз мога да кажа само едно -и там са същите л...а,ако си мислите ,че е нещо по различно.Аз работих няколко месеца като шофьор и обиколих 42 щата и бих се преместил там само ,ако ме депортират от Канада.Единственно бих отишъл във Вегас ,там има пари и не е нужно специално образование и квалификация за да ги вземеш.
Лично мое мнение,там живота за имигранти,а и не само ми се струва доста по корав и труден,бедните са по бедни от тук,но за сметка на това им се налага да работят два пъти по вече за да оцелеят.
Лично мое мнение,там живота за имигранти,а и не само ми се струва доста по корав и труден,бедните са по бедни от тук,но за сметка на това им се налага да работят два пъти по вече за да оцелеят.
Шефа ми е опитвал да живее в Сан Франциско и е категоричен, че там жизнения стандарт е по-нисък, макар че мисля въпроса е спорен. Относно по-евтиното, той твърди че макар и много битови стоки и храни да са по-евтини, недвижимостта като е много по-скъпа и това нулира другото. Един вид, кел файда че са ти с 50 цента по-евтини мръвките, като ти е с 500 или 1000 долара по-скъпа квартирата... А заплатите са по-големи но не в пъти а около 40%, в някои области повече, но горе долу толкова е по-скъпа и недвижимостта. Едно е сигурно, ако на въпроса Канада или Лез Етаз Юни имаше еднозначен отговор, щеше да има масово пресление в по-хубавата посока, а такова нещо няма....tochica написа:с канадския паспорт трябват работни визи за щатите , иначе за пътуване няма проблеми ,
успех .
Ако има начин да ги комбинирате - най-добре ще да е!
San Francisco i Vancouver - razlikata e kam 40%miteto написа:vladi, честно казано не мога да се сетя за два горе-долу еднакви по големина града от Канада и САЩ където наемите да са с разлика 500-1000 долара ?
http://www.rentnet.com/apartments/fyp/s ... o&state=ca
Konkretnite tsifri zavisiat ot goleminata. Ako jiveesh v condo, estestveno tsifrite shte sa po-malki. I ne zabraviai razlikata v kursovete na valutata.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Iskash da kajesh che tsenite sa edni i sashti? Neznam zashto taka si mislish. A valutata ima znachenie zashtoto ako edno neshto struva 1000 tam to e ravno na 1200 tukmiteto написа:Хмм, не знам за Ванкувър, но в твоя линк като му дадох да търси от $0-$800 ми изкара доста one-bedroom. Разликата в курса не би трябвало да ни интересува, защото в САЩ плащат в USD, а не CAD
Inache Prtland e kato Saskatoon tuk....
Така е, Влади, аз исках да кажа че ако 1-bedroom е 800 CAD в Канада и същия е 800 USD в САЩ, то не значи че в САЩ наема е 1.3 пъти по-скъп (колкото горе-долу е разликата в курса), защото в САЩ ще взима заплата примерно 2000 USD, а не 2000 CAD които би ги вземал пича от Канадаvladi написа: Iskash da kajesh che tsenite sa edni i sashti? Neznam zashto taka si mislish. A valutata ima znachenie zashtoto ako edno neshto struva 1000 tam to e ravno na 1200 tuk

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка: