Възможно ли е да се замине след срока от една година след медицинските?
Ако да, то как може да се удължи срока на визта (доколкото знам той е 1 година)?
Знам че ако въобще е възможно да се удължи срока на визата и съответно да се направят нови медицински, то ще бъде много сложно и може би рисковано, но все пак...
Моля, ако някой знае нека да ми пише какви са начините да стане това удължаване?
И още един въпрос: Когато изпращаме паспортите си за визи, след колко време си ги получаваме обратно? И ако ми се наложи спешно да пътувам за чужбина ще мога ли да си взема паспорта от Букурещ, дори и да не е сложена визата?
Благодаря предварително за отговорите!
Заминаване след изтичане на медицинските?!?
Заминаване след изтичане на медицинските?!?
Последно промяна от mika на Чет Окт 30, 2003 10:11 am, променено общо 2 пъти.
Не е възможно да се замине след изтичане срока на медицинските
. Когато бяхме на медицинските, имаше едно семейство точно заради продължаване срока на визата с 1 година. Единствения начин за това (те ми го казаха) е да се направят нови медицински прегледи за всички членове на семейството. Но преди това трябва да се уведоми посолството в Букурещ и Виена. След като изпратите паспортите за виза, след две седмици ще бъде готова визата. От това следва, че не е възможно да отидете сами до Букурещ и на същия или другия ден да ви "ударят" визата. Това е.

Да разбирам ли, че ако уведомя посолсвата в Букурещ и Виена и си направим нови мед. прегледи "когато му дойде времето", това ще е достатъчно за да си удължим визите???marinaro написа:...Единствения начин за това (те ми го казаха) е да се направят нови медицински прегледи за всички членове на семейството. Но преди това трябва да се уведоми посолството в Букурещ и Виена. ...
Не разчитай много на това, защото може да се окажеш в ситуация да започваш цялата имиграционна процедура отначало.mika написа:Да разбирам ли, че ако уведомя посолсвата в Букурещ и Виена и си направим нови мед. прегледи "когато му дойде времето", това ще е достатъчно за да си удължим визите???marinaro написа:...Единствения начин за това (те ми го казаха) е да се направят нови медицински прегледи за всички членове на семейството. Но преди това трябва да се уведоми посолството в Букурещ и Виена. ...
Мммммдаа, разбирам. И аз от това се опасявам.Koko написа:Не разчитай много на това, защото може да се окажеш в ситуация да започваш цялата имиграционна процедура отначало.

Причина за питането ми: Оказа се, че е ЖЕЛАТЕЛНО да останем малко повече в България отколкото ни се иска

И още веднъж благодаря на тези, които ще ми отговорят!

От юни миналата година важи правилото 2 от 5, т.е. за да не си загубиш имигрантския статут трябва да си в Канада поне 2 пълни години от всеки 5 годишен период. Така че няма проблем да дойдете до Канада, да си оформите документите и да се върнете обратно в България за период който не е повече от 3 години. Аз самият направих нещо подобно и както виждаш в момента съм в Канада.mika написа: ... Ако заминем, извадим си необходимите документи и след това се върнем (май по-скоро ще се върне само единият), то колко време може да се остане в България без да си загубим статута на оф.емигранти?
И още веднъж благодаря на тези, които ще ми отговорят!![]()
![]()