alexa написа:Zdraveite suforumci.
Iskam da popitam tezi ot vas koito veche sa v Canada mogat li da mi obiasniat kakvo TOCHNO oznachavat:
condo
duplex
townhouse/tova mai che e iasno,no vse pak../.
suite
Apartament sushto mi se struva poznato po smisul

,no moge bi vse pak ima niakakvi razliki megdu Bg apt i canadski
Vsushtnost,za semeistvo s dete koe ot izbroenite vidove gilishta e nai-podhodiashto?Imam predvid samostoiatelen vhod na gilishteto i t.n.neshta,koito ima pri Bg gilishtata./za sam chovek ili student e iasno,che ima some kind of sharing rooms.../
Predvaritelno merci beaucoup.
Не съм сигурна за точна дефиниция,защото не претендирам в познания за недвижимост,но ще се опитам да ти обясня с мои думи,така както аз го разбирам...
Кондо(съкратено от кондоминиум)-това е обикновенно апартамент в луксозна сграда,предназначен за продажба,не за наем.Предполага се,че става на въпрос за голямо и луксозно жилище с удобства.
Дуплекс(триплекс,кватриплекс)-Част от къща,предназначена за двама(трима,четирима) собственника.Т.е. за всеки собственник си има отделен вход от улицата-нещо като слепени къщички.Ако не се лъжа на портала има снимка на такава къща с дуплекси...
townhouse-жилище във висока сграда.По същата логика-пентхаус-луксозно жилище на последния етаж на висока сграда(обикновенно на два етажа с басейни и градини по терасите)
Под апартамент се разбира обикновенно жилище предназначено за даване под наем.Тук апартамент не се купува,а се наема.Ако става дума за купуване,това е вече кондо.Апартаментите биват всякакви и в различни сгради с различна степен комфорт,шумоизолация и екстри,но като цяло са много по-назад в това отношение от кондото.Има и друга особенност...Апартаментите обикновенно това е собственност на цялата сграда с такива на човек или организация.Кондото е само един апартамент от сградата,който е частна собственност .Понякога границите м/у кондо и апартамент са доста размити,но по този признак се разграничава...
Съществува още Loft-ако не се лъжа така се пишеше.Това е модерно и скъпо жилище,оборудвано в бивша промишлена сграда.Разбирайте-бетонна(значи добра изолация).Виждали сте лофт по кината-това са много просторни,често на по няколко етажа жилища с големи прозорци.Много са на мода и държат висока цена на наем.