Ферари или каруца- това е въпросът
Ферари или каруца- това е въпросът
Опа форумците, много сериозни теми дискутирате.Плюсовете и минусите на Кб.Моля ви се, изберете тема, по която може да се дискутира, иначе сериозно се изкушавам да предложа тема от сорта:Кое е по-хубаво:пръстът или оригиналът, Памела Андерсън или Баба Яга,Ферарито ил каруцата.Кой е по бърз- самолетът или охлювът, кой е по-мускулест- Шварценегер или Зуекът.Мога да продължавам до безкрай.На тези, които непрекъснато търсят кусурите на една уредена държава, даваща на гражданите си не само правото да оцелеят физически, но и да живеят човешки и да се развиват., ще кажа, че съм силно обезпокоен за тях.Притесняваме дали всъщност негативизма, който носят не е насочен толкова към Кб, колкото към самите тях.Сигурен съм, че същите тези приятели притежават стотици черти, които им дават основание да изпитват самоуважение и дори любов към себе си.Те са наши братя и сестри и аз бих се обърнал към тях със следния призив:”Братя и сестри негативисти, час по-скоро се научете да обичате себе си.Уверявам ви, вие го заслужавате, всеки един от нас го заслужава.Така ще се научите да обичате и околните и да забелязвате прекрасните неща, които ви заобикалят.Още повече, когато те съществуват.Престъпление е да ги пропускате и да ги оставите да минат неусетно покрай вас!”.
Ако съм успял да спечеля поне един негативист за каузата на полупълните чаши и съм успял да го измъкна от мъртвата хватка на тази на полупразните, то моето словизлияние не е било нахалост, както и не са пропилени минутите, отделени от вас за прочитането на тези редове.Може би всеки има правото да бъде негативист в душата си, но е сигурно, никой няма право да натрапва отрицателната си настройка на другите.Все пак има хора, които искат да бъдат щастливи.
Оставам искрено ваш: Далай Лама, Зигмунд Фройд и Милко Калайджиев.
Ако съм успял да спечеля поне един негативист за каузата на полупълните чаши и съм успял да го измъкна от мъртвата хватка на тази на полупразните, то моето словизлияние не е било нахалост, както и не са пропилени минутите, отделени от вас за прочитането на тези редове.Може би всеки има правото да бъде негативист в душата си, но е сигурно, никой няма право да натрапва отрицателната си настройка на другите.Все пак има хора, които искат да бъдат щастливи.
Оставам искрено ваш: Далай Лама, Зигмунд Фройд и Милко Калайджиев.
Nalex ti v Canada li si,che gi znaesh tiya raboti za uredenosta i shansa ,osven negativisti i pozitivisti ima edna druga kategoriya realisti,az lichno se prichislyavam kam tyah i kato chovek blaskasht se ot problem na problem za pochti dve godini moga da ti kaga ,che stom edna dargava e izdignala kato politika /kasae trudovata i prof. realizaciya/ faktora kasmet i e postavila kup ogranicheniya ,nyakoi ot tyah smislenni ,no bolshinstvoto napalno nelogichni i bezumni s cel da poddarga niskoplatena rabotna raka za nugdite na hilyadite manifakturi/tuk nyama mnogo visokotehnologichni otrasli/ e trudno da se nareche uredena ,po skoro v proces na uregdane.tova spored men e golyamata razlika m/u uredena i uregdashta se dargava ,v parvite standarta na givot vidimo si lichi ,dokato tuk kato doydesh ste vidish.s drugeska i realistichna usmivka.
В България няма нито едно ферари. Иначе мерцедеси и BMW-та колкото искаш, но ферари никой тук не е виждал.Ombudsman написа:На мен ми се струва, че повече ферарита има в България отколкото в Квебек. Като изключим Формула-та, ама тя май няма повече да се провежда тук. А каруците са в музеите. И повече в тукашните, отколкото в българските.Стояне, какво стана със състезанието, ще го има или не ?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Да живее реализмът!
Мерси, че ми показвате отрицателните черти на Кб.Сигурен съм, че го правите от доброжелателност.Аз самият смятам, че малко реализъм и осведоменост никога не е излишен..Само знам, че за човек с моята професия в Бг таванът е 250 лв. мес..Това означава караници за пари в семейството, понижено самочуствие, непрекъснати тревоги и ч-во за нереализираност.Не знам дали бих могъл да понеса този психологически товар цял живот.Знаете ли каква е дефиницията на Св.здравна организация за здравето- състояние на физическо, психическо и СОЦИАЛНО благополучие.Н езнам как е при вас, но много от хората емигрират от Бг просто, за да оцелеят.Може би наистина има нужда на един младеж, влюбен в красиво момиче да му се кажа:”Хей, ти знаеш ли, че тя не е изтъкана само от ефир?И тя има недостатъци. Знаеш ли, че и тя ходи по голяма нужда , 1 път месечно е неразположена и понякога е уморена и в лошо настроение.”.Може би от малко отрезвяване наистина има нужда.Но да му се каже на това момче дори да не се опитва да се запознае с момичето поради гореизброените “основателни” причини, а се подмине с факта, че тя е освен това хубава, умна, одухотворена, умееща да обича например- съгласете се –това е несериозно. Ако беше така ние всички щяхме да сме като самотни атоми, защото хора изтъкани само от добродетели няма. Просто трябва да се научим да приемаме себе си, хората и заобикалящата ни обстановка с тяхните недостатъци и да се научим да откриваме положителното и когато го открием и се уверим, че то наистина съществува, да го оценим по достойнство.
Никога не съм смятал, че медалът има само една страна.Самите ние имаме и добри и лоши черти.Въпросът е, когато човек тегли чертата, когато претегли плюсовете и минусите, кантарът да натежи категорично в посока на положителното.
Оставам искрено ваш: Малко по-реалистичен.
:nut: :idea:
Никога не съм смятал, че медалът има само една страна.Самите ние имаме и добри и лоши черти.Въпросът е, когато човек тегли чертата, когато претегли плюсовете и минусите, кантарът да натежи категорично в посока на положителното.
Оставам искрено ваш: Малко по-реалистичен.
:nut: :idea:
Nalex, много си прав. Вярно е, че повечето български имигранти са дошли в Квебек за да оцелеят. Не бих искала аз да съм тази, която ти изтъква реалистичната обстановка. Просто много фрапиращо е това заглавие за фераритата и каруците. Както сам знаеш, парите не растат по дърветата и тук няма да те чака светлото бъдеще. Наистина ще имаш сигурност за базовите нужди на човек, но дали те ще дадат спокойствие в семейството ти ? На човек никога не му е достатъчно, когато има едно, иска друго, повече. Естествено, може да имаш късмета и способностите да забогатееш някой ден. Но това не е достатъчно, за да се чувстваш добре. Всъщност исках да ти кажа, да си помечтаеш сега, да се надяваш, защото това са най-ценните мигове в живота. По пътя към търсеното щастие и бъдеще. Няма нужда да се "приземяваш" - искай повече, за да получиш повече. А негативните отзиви от тук приемай като недоволство водещо към нещо градивно в живота на всеки един.
Приятен ден.
Приятен ден.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Така е, Влади, така е...vladi написа:Истината е, че човек може да е нещастен и притежавайки ферари, както е истина, че може да е щастлев и с каруца. Аз и каруца даже нямам и пак не се оплаквам![]()
![]()
Мо по-добре е да си щастлив и с Ферари, отколкото щастлив и с каруца...въпреки че някои фенове на други отбори от Ф1 наричаха тазгодишното Ферари каруца...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Толерантност
Здравейте, приятели!
Мерси за мненията.Приемам ги и ги уважавам както приемам и уважавам самите вас.Последното нещо, което съм очаквал, всички да са съгласни с мен.Все пак не се намираме на Конгрес на БКП от 60-те години.И слава БОГУ!
Искрено ваш: Джон Ленън
Мерси за мненията.Приемам ги и ги уважавам както приемам и уважавам самите вас.Последното нещо, което съм очаквал, всички да са съгласни с мен.Все пак не се намираме на Конгрес на БКП от 60-те години.И слава БОГУ!
Искрено ваш: Джон Ленън
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Разликата между Ферарито и каруцата (като изключим някои сантиментално-емоционални елементи) е в парите...
А един мой приятел казваше, че парите развалят човека...особено, когато ги няма...
А един мой приятел казваше, че парите развалят човека...особено, когато ги няма...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...