На 24.10.03 бяхме на интервю в 12.00 часа.Пристигнахме в 11.40. Предишната вечер приспахме в едни приятели и си казахме че е добре да изпием по 25гр.скотч за отпускане(по принцип не пием),така и направихме.Имаше друго семейство преди нас,което излезе в 11.57,от което мъжът взе да обяснява на жена ми,колко леко са минали,имал 3 по френски но му писали 6, и не са усетели
интервюто....Ето влизаме и ние,жена ми водеща,аз придружаващ.((Само да подчертая че документите ни бяха изпратени от ф-ма ЖАНА Е,стажа на жена ми и моя беше друг и точките завишени
1.-12фр/12анг. 2.-5фр./10анг.,и имот оценен на висока цена/Пожелавам на ЖАНА Е едно екстремно пенсиониране и всички злини,които си причинила на хората да ти се върнат петкратно.
За наша жалост научихме за форума след изпращането на 2-ри документи.))
Спокойно мога да кажа,за интервюиращата Madame Danielle Volcy че е слънцето на м.Октомври.Тя започна да задава въпроси по точките от документите.Пита 1-во жена ми,на колко години е;колко време,къде и кога е учила;къде е работила;защо иска да имигрира в Квебек;имаме ли познати там;какво смята да работи там;какво знае за Канада,същия въпрос и на angle,но тук се спъна понеже беше с френска гимназия и англ.както казах беше доста завишен от Ж...,но дамата каза добре продължете на френски.
Мен ме питаха за същите неща,но понеже френския го знаех за 3,а по-документи-5 се чувствах като препечен алангле,на някой въпроси издишах.За стажа си бях приложил решение на фирмата ми и Madame Volcy ми попита с какво ще докажете че фирмата ви работи,((тук виновник N1-Жана,ах ...........)),трудовата ми книжка не свърши работа като собственик на фирма и ме попита за соц.о-вки ,изведнъж се сетих че нося в мен картончето за дан.регистрация и булстата,които бяха достатъчни.
Накрая ни каза че сме одобрени,и да продължавам сериозно с Френския.
Всички документи ни бяха преведени и легализирани((виновник N1-Жана,ах ...........)),но преглеждаха единствено оригиналите.
За тези от вас,които са си посочили собствената фирма за трудов стаж,ви препоръчвам да си носите оригинали:решение,здравна и трудова книжка,документ за актуално състояние,данъчна регистрация и булстат,фирмена банкова сметка.
Пожелавам на всички следващи Успех!!!
Накрая искам да благодаря на моя безценен виновник за успеха-жена ми,както и на вас незаменими съфорумци !!!