уфф, бях доста зает през изминалият месец, така 4е ме нямаше, но сега съм тук, и нека кажа и аз 2-3 думи.
Първо, темата беше дали сте РАЗО4АРОВАНИ от Канада, а не дали е по-добре от БГ!
За лузарите, дето нищо не могат да направят в БГ ми е ясно 4е ше по4нат да фалят Канада до дупка, но пове4ето от нас нямаше да останат гладни или на улицата в БГ, та за това и въпроса дали Канада е това което сте о4аквали да бъде. Тия като Канук дето са дошли тука преди 2 месеца - имате още много хляб да ядете докато наистина се сблъскате с реалният живот в 4ужбина.
Аз знам 4е УСА няма нищо общо с картинката която се рисува в БГ, така 4е и Канада не е по-разли4но - а тука при нас в моомента ма пове4е канадци отколкото при вас

(шеги4ка)
а). Вии тия розовите картинки недеите ги рисуваите така, щото то е хубаво да имаш "документната" възможност да пътуваш навсякаде по света, но пове4ето нямат финансовата, и няма да я имат за мноооого дълго време...
б). Имаш кола - но не е наи-новия модел, а 10-ръка трошка.
в). Ще си вземеш един апартамент на изплащане, но след поне 4-5 години (кредитен реитинг, главница, ниво на работната заплата и други фактори които трябва да се вземат под внимание), и този апартамент ще е в блок пълен с цигани (не то4но, но имигранти от техният сорт). В същият този блок ще живееш докато си купиш апартамента.
г). Ще ба4каш пове4е от 40 4аса на седмица, не се залъгваи. Заплатата на пове4ето българи в Канада ще е толкова колкото да си платят малкото сметки, и да заделят някои друг долар които ще пие вода като доиде време да подмениш гумите на колата.
д). Гражданството може да си го завреш - винаги ще си 4ужденец, то4ка. Вси4ки народи са расисти - аз не сам видял българи да харесват цигани, били те цигани-java-програмисти

И аз си пътувам на всякъде с БГ паспорта - никои не ме е гледал на криво.
е). Тия дето разправат 4е тука те посрещали с усмивка и т.н. щото си си бил плащал - то и в БГ е така - влез в един хубав хотел, те и там ще те посрещнат с усмивка. Отне ми известно време докато се нау4а да казвам "Hi!" на всеки срщнат, но когато си ходя до БГ нося този навик със себе си, и всеки ми отговаря на поздрава. Така 4е ако искате БГ да е по-добре, по4нете от себе си. 100% 4е вие сте били едни от тези намусени хора които толкова красноре4иво описвате...
Мале колко много меща мога да изсипя тука да си 4ешете мозъците...
Но по-важното е да спрете да плюете БГ, и не се мислете за Канадци 4е тва никога няма да стане. Ти прасето в палат го сложи - пак прасе ще си е - и ще плюе тези които са в ко4ината...

(прасето е само аналогия, не го приемаите ли4но).