Злопаметни ли сте ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Злопаметни ли сте ?

Общо гласове: 0
Аватар
Mark

Злопаметни ли сте ?

Мнение от Mark »

Идеята на Акетата е да покаже, възможен ли е "МИР" след "ВОЙНА" между Българите ?

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Plamen

Мнение от Plamen »

mark, ot kakvo zavisi...spored mene ili si ili ne si... :wink:
Spored tebe az kak glasuvah... :P
Inache mai otdavna ne se beshe poiaviavala anketa... :beer:
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Az vinagi sum mislel, che ako horata sa razumni i iskat da se razbirat ima nachin da se postigne tova. V takuv sluchai loshite neshta se zabraviat i se misli samo za hubavoto.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Plamen написа:mark, ot kakvo zavisi...spored mene ili si ili ne si... :wink:
Spored tebe az kak glasuvah... :P
Inache mai otdavna ne se beshe poiaviavala anketa... :beer:
Ами скоро ме бяха критикували, че анкетата не обхващала всички възможности, и затова реших да има варианти за всички. :wink:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Отговорих с да, макар че не съм наясно какъв точно е смисъла на тази дума.
Ако е това, дали помня, че някой ме е обидил, ощетил, пренебрегнал и т.н. отицателни работи спрямо мен, да, помня. Помня много ненужни дребни нещица (и не само касаещи мен) и мога да ги извадя в подходящ момент. Но не го правя.
Ако е това, дали след подобна случка търся начин да си го върна, не, не търся. Но си имам едно наум за човека, преценям го в други ситуации и смятам, че мога да преценя дали лошавината спрямо мен е била умислена или неволна. Вътрешно му давам шанс да се реабилитира :wink: А това, че помня какво е казвал по някакъв повод, ми позволява да сравня със следващото му изказване по същия или подобен повод и да си съставя мнение за него.
Не знам дали това е злопаметност. :nenam:
Обичам да преча
Joy

Мнение от Joy »

Аз гласувах със "зависи". Много хубаво,че си го сложил Марк!
Ако ме питате от какво зависи...,ми не знам... :roll: ,но явно зависи от нещо злопаметството ми,защото понякога помня,понякога дори си отмъщавам,понякога и цял живот не прощавам,но това са доста рядки случаи.Друг път много,много наивно забравям това,което е трябвало да ми служи като урок,за което впоследствие се обвинявам...
Еееех,де да можех като анито!
Тази анкета ме върна назад към Кофи-то...Имахме един симпатяга-учител (най-готиния ,който съм имала).Та Мартан (така се казваше) един ден се мъчеше бедняга да ни разговори и измислил цял куп въпроси...Като стигна до мен доста помисли и някрая с хитра усмивчица избра точно този въпрос....
Аз също се замислих и му казах,че все пак смятам,че не съм злопаметна.
"АААА!-направо извика той-хванах ли те сега да лъжеш? Ами помниш ли като ми припомни еди какво си?А еди какво си,аз отдавна бях забравил,но ти ми го върна тъпкано след време?"
Божичко,ами аз нищо подобно не помнех!
Казах му,че тази отлична негова памет само и единствено доказва,че не аз,а той от нас двамата е по-злопаметен... :D Е,беше страхотен повод да се посмеем и да му теглим един философски разговор на тема "Добро или лошо качество е да бъдеш злопаметен"... :D
Еееех,това бяха най-хубавите ми 2 месеца,откакто съм тук!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

JOY написа:Друг път много,много наивно забравям това,което е трябвало да ми служи като урок,за което впоследствие се обвинявам...
Еееех,де да можех като анито!
А, някои важни и големи уроци и аз ги забравям. :lol: Майка ми винаги е казвала, че съм наивна :roll: Може би не толкова, че забравям, колкото съм слконна да не обръщам внимание или да оневинявам лесно.
то моето май се нарича дребнавост :oops: неприятно ми е, нопри тази дисекция така излиза :cry:
Обичам да преча
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Glasuvah s DA. Po princip proshtavam, dori kogato se zareka nikoga da ne prostya, ni nikoga ne zabravyam. Vinagi se opitvam da doblija nepoznatite s dobro, ako te mi otgovoryat s dobro, az otgovaryam s oshte po-dobro, ako te mi otgovoryat s losho, az pak otgovaryam s dobro, ako te prodaljat da mi otgovaryat s losho, e, togava, az im go vrshtam v lihvite. Ta taka. :lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Gesh

Мнение от Gesh »

Glasuvah sus zavisi. Spored men dumata zlopameten e izmislena ot losite hora :) - te se strahuvat ce moze da si polucat zasluzenoto i sa resili da klasificirat pomneneto na losite nesta, koito sa izvursili kato nesto loso (s koeto ne sum suglasen).
Zasto niama duma dobropameten?
Scitam sebe si prosto za pameten - pomnia i losite :twisted: i hubavite :D nesta koito sum srestnal po putia si i sum gotov da im otvurna sus sustoto pri sgoden slucai. :beer:
Godis

Мнение от Godis »

:lol:
Не съм злопаметен, но дълго помня :))

Не, сериозно, освен при груби рецидиви, трябва да се изхожда от вярата в доброто начало у хората.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Изображение
Ciphas

Мнение от Ciphas »

Що се отнася до горния въпрос, аз съм гласувал с "не".
:idea: Но ще се опитам да направя една разлика, понеже това е доста дълбок философски/мирогледен/религиозен и прочее въпрос и не е възможно да се отговори правилно само с 2-3 думи.

1. Да реагираш спрямо вредни действия срещу теб е едната страна на въпроса, което според мен е извън самото понятие злопаметност. За мен лично има определени категории действия срещу мен или близки, или ако щете имущество, срещу които бих реагирал войнствено, със защита или вид контраатака, да кажем. Има и други категории, на които бих реагирал с пасивност. Естествено това зависи от наличието, вида и продължителността на заплахата. Тук смятам че човек трябва да прекрати контраатаката или гнева си в момента в който заплахата изчезне, и да се върне към главните си цели и задачи (ако има такива). Ако няма реална заплаха- още по-добре. Просто в транзит.

2. Да си злопаметен, значи да мислиш, планираш или да желаеш някакъв вид отмъщение. Това значи да плащаш един вид емоционален данък и да отделяш време и внимание на нещо което не си заслужава и те отклонява от важните ти неща.
В моя мироглед лично не съществува място за злопаметност. Обектът (да го наречем) който съзнателно ти е направил някакво зло, сам ще си сърба попарите които си дроби и задължително все някъде ще си намери майстора и ще си плати гяволъка. Това го вярвам абсолютно защото навиците които си изгражда този тип вършейки съзнателно зло, са един лавинообразен за него самоубийствен инстинкт, който рано или късно го убива духовно (или физически).
Още по-лошо пък става ако си отмъстиш. Това веднага ще породи двойно по-голяма страст за ре-отмъщение и ... по-добре предварително човек да си прецени ползите и разходите за да не стига дотам. А аз вярвам че ползи няма.

3. Задължително обаче трябва да разгранича понятието "отмъщение" от "реституция". Що се отнася до реституцията, ако е възникнала нужда от такава, смятам че трябва да се търси с всички възможни сили и средства. Реституцията може да се нарече един вид справедливо възстановяване на реални щети, а отмъщението е просто изкуствено задълбочаване на злото което се връща към теб, но с по-голяма сила.

Мисля че с това отговарям и на въпроса за евентуална война и мира между българите.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

много трудно забравям ! :twisted:

Избягвам контакти с хора които ме познават само тогава , когато имат някаква полза от мен!
Обикновено съм позитивно настроена към хората , но ако "сгазят лука" нещата се променят.
Никога не започвам войната първа , но обявят ли ми я -"на война като на война" - да са мислили преди да я започнат !Изображение

Изображение :)))))
Аватар
anakim

Re: Злопаметни ли сте ?

Мнение от anakim »

Mark написа:Идеята на Акетата е да покаже, възможен ли е "МИР" след "ВОЙНА" между Българите ?
Da mislia 4e e vazmojen mir mejdu nas samo triabva da izrasnem duhovno o6te malko i vsi4ko 6te e nared
Plamen

Мнение от Plamen »

Mai tuka e momenta da kaja (za glasuvalite s DA) che sega v nedelia shte ima slujba v novata BG tsarkva...novia ni montrealski pop e strahoten. I pee i govori dobre...elate, otpusnete se i chuite dumite na choveka (idvashti svishe)...moje pak niakoi da si promeni otgovora na NE... :wink: . Seriozno, elate da podkrepim edno hubavo i blagorodno delo...
Ako ne znaete da vi kaja. V sabota e zadushnitsa...pochitat se martvite...obache v nedelia sled slujbata shte napraviat edna i za martvite...koito iska moje da doide i da pochete niakoi blizak...
A inache zlobata (ili zlopamentnostta) vodi samo do unishtojavane na dobrite neshta v choveka...otritsatelnite emotsii skapvat i tialoto i dushata...az niamam vreme i jelanie da mrazia... :roll:
Заключено