След една малка подробност - съпругът ми ще остане с мен само за 2-3 седмици - кога смятате, че е най - удачно да пристигнем - началото, средата или края на февруари ?
Пристигане февруари в гр. Квебек?!?
Пристигане февруари в гр. Квебек?!?
Смятаме да пристигнем със съпруга ми в град Квебек през февруари. Доколкото знам в продължение на 10 дни от същия месец там са провежда голям зимен карнавал. Възможно ли е ако пристигнем по време на карнавала да имаме проблеми с намирането на квартира, минаване през съответните инстанции и т.н. ?
След една малка подробност - съпругът ми ще остане с мен само за 2-3 седмици - кога смятате, че е най - удачно да пристигнем - началото, средата или края на февруари ?
:idea: 
Не виждам с какво 6те ви сбърка карнавала. Инстанциите си работят, а това, че има шествия по улиците и разни забавления може само да запълни свободното ви време
(ако го имате де). Може би ще трябва само за хотела да се погрижите по отрано. Обаче е голям студ по това време. Няма да е лесно да мерите улиците, за да търсите квартира. Транспортът си е редовен, но 10 мин чакане на спирка е доста...ммммм...как да кажа... А ще ви се налага... То няма гаранция, че ако дойдете март, пак няма да улучите такова време де, но все пак...
Обичам да преча
-
ssttoo
- Администратор
- Обратна връзка:
Имам чувството, че в Квебек би било цяло изкуство да намериш период от време в който няма ама абсолютно никакво събитие 
Говоря за Монреал и гр.Квебек - за другите градове не знам.
http://www.bonjourquebec.com/anglais/ev ... drier.html
:partytime:
Говоря за Монреал и гр.Квебек - за другите градове не знам.
http://www.bonjourquebec.com/anglais/ev ... drier.html
:partytime:
A за две седмици възможно ли е да си намерим квартира и да минем през съответните инстанции (имиграционни и т.н.). Важно е да знам, защото както писах съпругът ми ще остане с мен най-много 3 седмици (или по-скоро две)и ще се върне в България
. Знам, че е доста относително за колко време ще се справим, но ако според вас 2 седмици е невъзможен период по-скоро ще тарсим друго решение (като например да заминем всички - с децата през месец май...).
Благодаря за отговорите

Благодаря за отговорите
Za instanciite: i 1 den 6te wi stigne, ako se napynete, no po-normalno e 2. Za 2 sedmici e napulno wazmovno da si namerite i kwartira, no ne e sigurno. Pri niakoi procesat e po-dalag - i do 3 sedmici. Zawisi ot kasmeta. Sawetat mi e oba4e, ako movete, da dojdete prez maj, za6toto 6te e po-priatno (meko kazano) za razhodkite iz grada (a te sa zadalvitelni w na4aloto
) No wie si re6awate wse pak. Oswen kwartirata, posle i mebeli 6te triabwa da tarsite. I towa move da se uredi za niakolko dni, no move i za po-dalgo. Izob6to ima dosta no... otnosno srokowete.
Обичам да преча
Анито, благодаря ти!!! Просто не знам как успяваш да отговоряш на всички вапроси...Мисля, че много хора сме ти задължени...А сега на въпроса: Знам, че май месец е за предпочитане, но тогава ще трябва да заминем всички (с деца на 3 и 5 години), а ми се ще те да не усетят толкова силно първоначалният стрес и когато дойдат всичко да е вече уредено:квартира, мебели, идея за детска градина и т.н... От друга страна този студ февруари месец хич не ми се нрави (меко казано) , но в името на семейството може би ще го прежижея някак си...До колко ужасни са температурите през февруари - -20, -25 градуса?!? Ух, сигурно се свиква някак си, а?anito написа:Za instanciite: i 1 den 6te wi stigne, ako se napynete, no po-normalno e 2. Za 2 sedmici e napulno wazmovno da si namerite i kwartira, no ne e sigurno. Pri niakoi procesat e po-dalag - i do 3 sedmici. Zawisi ot kasmeta. Sawetat mi e oba4e, ako movete, da dojdete prez maj, za6toto 6te e po-priatno (meko kazano) za razhodkite iz grada (a te sa zadalvitelni w na4aloto) No wie si re6awate wse pak. Oswen kwartirata, posle i mebeli 6te triabwa da tarsite. I towa move da se uredi za niakolko dni, no move i za po-dalgo. Izob6to ima dosta no... otnosno srokowete.
Ami move to4no kogato pristignete, da ulu4ite dni i s -50.
Wlagnostta i wiatara prawiat i po-wisokite temperaturi trudno ponosimi.
Swikwa se, nie izkarahme lesno (u doma na toplo, w awtobusa toplo, w magazinite i targowskite centrowe sa6to), no kogato ima6 tolkowa mnogo izlizaniq (bez kola, poneve w w parwite dni niama kak da imate, oswen ako ne naemete - ne znam kakwi sa wi finansowite wazmovnosti) hi4 niama da e lesno. No ot druga strana ima semejstwa, koito sa do6li to4no prez ianuari i fewruari, i to s malki deca, i sa se oprawili. No kazwat, 4e goliam stud sa brali
. Mislia, 4e move da im se wiarwa.
Radwam se, 4e sam polezna.
Mersi za pohwalata
Swikwa se, nie izkarahme lesno (u doma na toplo, w awtobusa toplo, w magazinite i targowskite centrowe sa6to), no kogato ima6 tolkowa mnogo izlizaniq (bez kola, poneve w w parwite dni niama kak da imate, oswen ako ne naemete - ne znam kakwi sa wi finansowite wazmovnosti) hi4 niama da e lesno. No ot druga strana ima semejstwa, koito sa do6li to4no prez ianuari i fewruari, i to s malki deca, i sa se oprawili. No kazwat, 4e goliam stud sa brali
Radwam se, 4e sam polezna.
Mersi za pohwalata
Обичам да преча
anito написа:Ami move to4no kogato pristignete, da ulu4ite dni i s -50.Wlagnostta i wiatara prawiat i po-wisokite temperaturi trudno ponosimi.
-50 градуса?!?
Анито, това лесно може да ме откаже от иначе категоричното ми решение - град Квебек
-50 градуса?!? Възможно ли е да се живее при тези условия?
Абе , я да вземем да преместим тая Канада на екватора, а? Готова съм да си сменя цвета на кожата ако трябва , но вечното лято така ме привлича, че... ще се прежаля
Единственото хубаво нещо на зимата са ските, ама нещо в България този спорт взе да ме "отбягва" през последните години
Надявам се да открия още няколко хубави неща в Квебек, за да компенсират последната лоша вест (-50 градуса?!? - Боже опази!)
И аз стягам багажа за град Квебек!!
Не зная хубаво или не, но ми хареса да живеем в Квебек!! Много ме притеснихте , с тези ниски температури.Имам две малки момичета на 2 и 5 години!! Те ще се климатизират ли бързо според Вас!! Имам все още време да избирам защото съм на по-ранен етап с документите! Моля Ви - напишете че сте се пошегували с това - 50 градуса!!
KISS
Izob6to ne e 6ega!
No tuka6nite -50 ne sa kato ewropejskite. Niakak si e po-toplo. Decata se oprawiat lesno. I tuk ima semejstwa s deca, i kakto newednav sam pisala, wse o6te niama zaginali nito ot dtud, nito ot drugo (pazi bove!)
Pak 6te kava, 4e wapreki studa, tuk zimata se kara po-leko, taj kato nawsiakade e bania. Dave ot wreme na wreme ima6 velanie da te poduha wiatara, 4e da se oswevi6.
SAmo 4e smiatam, 4e e po-trudno da se tardi kwartira po towa wreme, we4e kazah za6to.
Ako mislite da promeniate re6enieto si za mestonazna4enieto, maj 6te triabwa da promenite stranata, a ne samo grada. Niakolko gradusa w powe4e w drugite gradowe edwa li 6te wi uspokoiat
Naso4ete se kam Nowa Zenlandia
I tam ima to4kowa sistema, dokolkoto znam. 
No tuka6nite -50 ne sa kato ewropejskite. Niakak si e po-toplo. Decata se oprawiat lesno. I tuk ima semejstwa s deca, i kakto newednav sam pisala, wse o6te niama zaginali nito ot dtud, nito ot drugo (pazi bove!)
Pak 6te kava, 4e wapreki studa, tuk zimata se kara po-leko, taj kato nawsiakade e bania. Dave ot wreme na wreme ima6 velanie da te poduha wiatara, 4e da se oswevi6.
SAmo 4e smiatam, 4e e po-trudno da se tardi kwartira po towa wreme, we4e kazah za6to.
Ako mislite da promeniate re6enieto si za mestonazna4enieto, maj 6te triabwa da promenite stranata, a ne samo grada. Niakolko gradusa w powe4e w drugite gradowe edwa li 6te wi uspokoiat
Naso4ete se kam Nowa Zenlandia
Обичам да преча
Анито,няколко градуса в повече са от решаващо значение. Студа в Монреал зимата беше ужасен,но до-50 не помня да се е стигало...Въпреки не голямата отдалеченост,съм чувала,че климата между Квебек,Монреал,Отава и Торонто много силно се отличава.Аз лично,с удоволствие бих се преместила по-към Щатската граница на топличко...anito написа:Izob6to ne e 6ega!
Ako mislite da promeniate re6enieto si za mestonazna4enieto, maj 6te triabwa da promenite stranata, a ne samo grada. Niakolko gradusa w powe4e w drugite gradowe edwa li 6te wi uspokoiat![]()
Naso4ete se kam Nowa ZenlandiaI tam ima to4kowa sistema, dokolkoto znam.
Няколко години на полярния кръг при -50 ми стигат за цял живот!Но тукашните минусови температури са много по-зле от тези,които героически понесох няколко години.Там въздухът е много сух и при подобна температура няма вятър,което не може да се каже за тук.
Катя,наистина съм озадачена как ти е харесало там да живееш?Била ли си там?
-
Гост
Това с температурите от - 50 не е точно така. Към ниските температури от максимум - 30 градуса прибавят фактори: влажност и вятър. Т.е. ако си изложен на вятър ... - 30 ставало - 50 градуса. Не искам да кажа, че е топло, но и аз преживях вече една зима тук с малки деца - не се умира, но трябва да се вземат специални мерки, за да се предпазят. Например - дрехите и обувките да са от "канадски материали"
и да не се окажете повече от 20 минути навън в такива времена. А на мен ми се случи. Загубихме се с детето, защото беше виелица и вървяхме 30 минути. Като пристигнахме на място взеха специални мерки да ни "съживят" - разтриване, чайове, топене на крайниците в топла вода ... Не се разболяхме, само се закалихме.
С температурите шега не бива.
А за ските - скъп спорт са. Картата е 70 долара за възрастен за един ден, като включиш спане, бензин ... 4 човека ... не е много розово положението. И на мен ми бяха станали скъпи в България, но сега разбирам, че е било по-възможно там, отколкото тук. Нали няма да си вземеш ските и обувките от България ? Тук за един екип трябва да дадеш минимум 500 долара. Всъщност ако имаш пари - не е проблем. Пистите са осветени и през нощта. Но най-близката до Монреал е на 1 час - час и половина.
А за ските - скъп спорт са. Картата е 70 долара за възрастен за един ден, като включиш спане, бензин ... 4 човека ... не е много розово положението. И на мен ми бяха станали скъпи в България, но сега разбирам, че е било по-възможно там, отколкото тук. Нали няма да си вземеш ските и обувките от България ? Тук за един екип трябва да дадеш минимум 500 долара. Всъщност ако имаш пари - не е проблем. Пистите са осветени и през нощта. Но най-близката до Монреал е на 1 час - час и половина.
Re: И аз стягам багажа за град Квебек!!
Значи миналата зима беше изключително студена дори за Канада. В Торонто, който все пак е по на юг, т.е. е малко по-топло, температурите бяха около -20, с добавените фактори като вятър ставаше -30. Така че студа тук не е шега, но пък и всичко е направено за студен климат. Освен това не всяка зима е толкова студена, да видим каква ще е идващата :briah:KATYA написа:Не зная хубаво или не, но ми хареса да живеем в Квебек!! Много ме притеснихте , с тези ниски температури.Имам две малки момичета на 2 и 5 години!! Те ще се климатизират ли бързо според Вас!! Имам все още време да избирам защото съм на по-ранен етап с документите! Моля Ви - напишете че сте се пошегували с това - 50 градуса!!