Валутни курсове в Канада и България

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
janette
Обратна връзка:

Валутни курсове в Канада и България

Мнение от janette »

Здравейте всички!

Моля отново за помощ от вече прескочилите бариерата. При плащането на на таксата за виза установих, че е доста голяма разликата в левовете при покупка на канадски и щатски долари. За това живо ме интересува при какъв курс в Торонто се обменят към канадския долар щатските долари и еврото. Ще обръщам преди да тръгнем не малко български пари във валута и явно има значение в каква. Оказва се, че превалутирането тук в София и там в Канада може би е с доста различни коефициенти.
Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат!

Жана
Аватар
Koko

Re: Валутни курсове в Канада и България

Мнение от Koko »

janette написа:Здравейте всички!

Моля отново за помощ от вече прескочилите бариерата. При плащането на на таксата за виза установих, че е доста голяма разликата в левовете при покупка на канадски и щатски долари. За това живо ме интересува при какъв курс в Торонто се обменят към канадския долар щатските долари и еврото. Ще обръщам преди да тръгнем не малко български пари във валута и явно има значение в каква. Оказва се, че превалутирането тук в София и там в Канада може би е с доста различни коефициенти.
Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат!

Жана
Ако идеята е да купувате валута и се чудите каква (канадски или американски долари) - според мен, като лично мнение - по-добре е направо да си купите канадски долари. Първо защото тук всичко си е в канадски долари и второ, в момента курса между двете валути - канадски и американски долари - се променя в посока поскъпване на канадския долар, но никой не може да предвиди как ще се променят котировките по-нататък.

Това е валутния конвертор на Банк ов Канада, мисля че няма котировка за левове, но може да се използва ЕВРО котировката.

http://www.bank-banque-canada.ca/en/exchform.htm

Освен това във сайтовете на всички канадски банки има котировките за деня - това е сайта на Торонто Доминион Банк

http://www.tdcommercialbanking.com/trad ... rates.html
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Аз пък смятам, че е по-изгодно да си вземеш американски долари. Канадския долар е много непопулярна валута в България и затова курсът му там е по-неблагоприятен.
Alina

Мнение от Alina »

В момента тук в БГ курсовете са в полза на американският долар също. Затова и аз се чудя в какво да си обърна парите.

1,64 лв - 1 USD
1,26 лв - 1 CAD

Е, какво ви е мнението.

Алина
Alina
Заключено