Снимки от Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ilian79
mutd

Мнение от ilian79 »

kerkelov,ще ми бъде приятно :)
monny

Re: за Кпетров...

Мнение от monny »

хубави градове има на много места по света /особено когато се снима с фотоапарат, а не с видеокамера/ вероятно и ванкувар е между тях

ivaiilo написа:третата и четвъртата снимки са от квартала, където живея... това не е богаташки кварта, а напълно нормален... но има шадравани, фонтани, игрища с изкуствена трева а не асфалт и т.н.

Ивайло
това е хубав квартал и наистина не е богаташки за американски /канадски/ стандарт,
той тип средна класа - с добри доходи обаче

ако наистина живееш там, ще споделиш ли как го докарваш този стандарт, не че искам да хвърлям съмнения, но за емигрант този квартал означава
- или много голям късмет
- или дългогодишен престой
- или пристигнах с пари
huba

Мнение от huba »

mda monny,mnogo dobre useshtash neshtata. :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
bateto

Мнение от bateto »

Ми сигурно роднините четат форума .То и аз щях да го напиша ,но после поразмислих защо само аз.На мен така и така никой не ми вярва ,що да се пъна.

Керкелов с теб да се уточним,Ван. е много хубав град,особенно след обиколките ми из Америка ми се затвърди това мнение.Мтл. в старата си част /50% от територията му/ както архитектура е много грозен ,строен от олигофрени ,а не от хора ,както и останалите американски градове.Село не е обидна дума ,както и селски облик ,а използван термин за сравнение за град в който преобладава едно-двуетажното строителство ,разпределен на квартали с тихи и не толкова тихи улички,место където липсва градската среда.
На мен лично Мтл. не ми харесва като архитектура ,намирам го за доста грозен ,но хората правят града ,тук е по близо до нашия манталитет ,макар и да сме на светлинни години като разлика ,определено англофонските градове за мен са по студени и колкото по на запад отиваш на континента се чувства по осезаемо.Не ,че е нещо драматично лично за мен ,но това ми е позицията която си изразявам.
monny

Мнение от monny »

и на мен ми се иска като отида и веднага праз в директорския кабинет на 30 етаж и в баровския жилищен квартал, но това и във филмите го няма
ако си спомняте в "грозна като смъртта" мацката се премести от ню джюзи в ню йорк и и се разказа играта, а пък и в ню йорк има хубави небостъргачи :roll:
monny

Мнение от monny »

вного скъпо наемите в този ванкувар :shock: или аз "гледем не където трябва" :lol: :lol:
я кажете къде да гледам :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Само не разбрах как се казва квартала?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор

Re: за Кпетров...

Мнение от miteto »

monny написа:това е хубав квартал и наистина не е богаташки за американски /канадски/ стандарт,
той тип средна класа - с добри доходи обаче

ако наистина живееш там, ще споделиш ли как го докарваш този стандарт, не че искам да хвърлям съмнения, но за емигрант този квартал означава
- или много голям късмет
- или дългогодишен престой
- или пристигнах с пари
или просто означава:
- човека живее под наем в този квартал.
Никъде не е казал че е собственик на такава къща и никъде не е казал че живее под наем точно в сниманите къщи. Единия край на квартала може да изглежда по-различно от другия: с по-богати или по-бедни къщи
monny

Мнение от monny »

като гледам колко добре са подредени къщите ми се струва че ецелия квартал е строен по общ план
аз гледах наеми на апартаменти в по невзрачен регион 1200-1400 минимум, в тия къщета сигурно са двойни - май не е за всеки
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

monny написа:като гледам колко добре са подредени къщите ми се струва че ецелия квартал е строен по общ план
аз гледах наеми на апартаменти в по невзрачен регион 1200-1400 минимум, в тия къщета сигурно са двойни - май не е за всеки
Кви апартаменти си гледал, сигурно 4-bedroom ? Обикновено ако си сам не наемаш цялата къща, а само 1 стая (или пък бейзмънт-а :wink:)
monny

Мнение от monny »

1-bedroom бе човек, в блок, на картата пишеше ванкувър
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ами Мони зависи какъв сайт си гледал, има и такива дето предлагат супер-скъпи апартаменти, но това не означава че не можеш да си намериш нормален на много по-ниска цена.
1-bedroom на пъпа на Торонто е $1100 - $1300 (ама баш на пъпа :wink: ) Не вярвам наемите в някакъв "по невзрачен регион" във Ванкувър да са по-големи :shock: Просто за всеки влак има пътници, има хора дето ще се мръщят ако наема им е само с 3 цифри, тези обяви дето си ги гледал са за тях :D Супер-луксове, джакузита, теракоти, маркови хладилници с вграден телевизор и т.н. Ако няма такива екстри и наемите са колкото ги казваш (че и в невзрачен регион), не знам кой луд ще даде толкова пари за нищо :?:
monny

Мнение от monny »

май имаше джакузи, да басейна :lol:
аз затова питах къде да гледам
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

monny написа:вного скъпо наемите в този ванкувар :shock: или аз "гледем не където трябва" :lol: :lol:
я кажете къде да гледам :D

Как да ти кажем къде гледаш? Да не сме телепати? :D ... Дай линк към това което гледаш та да знаем за какво говориш ...

Между другото, видя ли линкакойто MrGeek е дал в една друга тема? Там има доста обяви с човешки цени ... :beer:
Obey gravity ... It's the law!
ivaiilo

квартала та квартала...

Мнение от ivaiilo »

ако си мислите, че това е супер скъп квартал, много се лъжите. както обещах по-нататък ще направя снимки от много други жилищни зони... ако забелязвате къщите са слепени... значи не са от най-скъпите, просто си е нормална улица. квартала се казва Бърнаби, и е доста голям, но не е еднакъв навсякъде. има различни стилове архитектура, и след някоя друга седм. ще видите и по-хубави и по-лоши.

кой е казал, че съм си купил къщата...?

ивайло
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Заключено