Car Hire or public transport

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
New Arrival

Car Hire or public transport

Мнение от New Arrival »

Zdravejte,

Iskam da popitam za savet. Poluchih si dokumentite naskoro i trjabva da vljaza v opredelen period ot vreme v Canada. Imame namerenie da izkarame 2 sedmici v Ontario i oshte 2 sedmici v Quebec v tarsene na rabota i ako ne namerim da se vrashtame.
Kak shte ni izele po-evtino i po-udobno:
1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? Ako e po-dobre da e car hire to mozhe li da dadete njakakvi saveti za po-evtino resehnie (po-evtina firma) i razni polezni saveti.
2. Ima li njakakav dobar site na free map na Toronto i Montreal? Ako ne, mozhe li da preporachate dobri city maps i otkade da se kupjat.

Blagodarja.
Аватар
Koko

Re: Car Hire or public transport

Мнение от Koko »

New Arrival написа:Zdravejte,

Iskam da popitam za savet. Poluchih si dokumentite naskoro i trjabva da vljaza v opredelen period ot vreme v Canada. Imame namerenie da izkarame 2 sedmici v Ontario i oshte 2 sedmici v Quebec v tarsene na rabota i ako ne namerim da se vrashtame.
1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? Ako e po-dobre da e car hire to mozhe li da dadete njakakvi saveti za po-evtino resehnie (po-evtina firma) i razni polezni saveti.
2. Ima li njakakav dobar site na free map na Toronto i Montreal? Ako ne, mozhe li da preporachate dobri city maps i otkade da se kupjat.

Blagodarja.
Подробна информация за Торонто, включително карта на града можеш да намериш на този сайт

http://www.torontowebsites.com/

Сайта на градския транспорт е този (току-що увеличиха цените на билетите)

http://www.toronto.ca/ttc/

Като лично мнение - две седмици са твърде кратък срок, ако човек иска добре да разбере какви са шансовете му за имигриране. За толкова време вероятно дори документите ви, като ПР картата и СИН номера, няма да са готови. Ако тръгвате с нагласата че ще стоите само няколко седмици и ако в този срок нещата не се получат, след това ще се прибирате обратно, то май е по-добре да не тръгвате изобщо.
Tedi

Мнение от Tedi »

Naistina,zashto izobshto shte tragvate? Takav srok e samo za ekskurzia...
Аватар
albatros

Мнение от albatros »

New arrival,

Разстоянията са голям проблем тук, но Торонто има много добре организиран обществен транспорт и няма проблеми да го кръстосваш надлъж и нашир. Проблема е времето. От единия край на ТО до другия ще пътуваш поне 2 часа.

Rental car е доста скъпичко, не ти препоръчвам.
За две седмици в ТО нищо няма да можеш да направиш освен една хубава екскурзия.
Wellcome to Canada :beer:
"The secret of success is going from failure to failure without loss of enthusiasm."
~ Winston Churchill
New Arrival

Мнение от New Arrival »

Koko написа:
New Arrival написа:Zdravejte,

Blagodarja.
Подробна информация за Торонто, включително карта на града можеш да намериш на този сайт

http://www.torontowebsites.com/

Сайта на градския транспорт е този (току-що увеличиха цените на билетите)

http://www.toronto.ca/ttc/

Като лично мнение - две седмици са твърде кратък срок, ако човек иска добре да разбере какви са шансовете му за имигриране. За толкова време вероятно дори документите ви, като ПР картата и СИН номера, няма да са готови. Ако тръгвате с нагласата че ще стоите само няколко седмици и ако в този срок нещата не се получат, след това ще се прибирате обратно, то май е по-добре да не тръгвате изобщо.
Blagodarja za Web Site-ovete. Ideata mi e da si uredja interview-ta izvan Canada i da dojda za tjah. Istinata e che prosto zasega naj-mnogo me interesuva da land-na.

Mozhe li da mi kazhete kolko pari shte sa mi neobhodimi za 1 mesec v Canada (pei 2 sedmici v Toronto i 2 sedmici v Montreal)?
bateto

Мнение от bateto »

Без да те подценявам ,но първите няколко месеца ще гледаш стерео освен ,ако не си живял преди това в УСА.В коренно различна обстановка като тукашната 2 седмици тук и 2 седмици там няма да са ти достатъчни за ориентация даже и от географска гледна точка.Ако имаш предварително уредени интервюта за работа и някой познат който да те ориентира в началото е добре,времето което си даваш може и да ти стигне,но ако мислиш да я караш авантюристично ,к'вото излезе на късмет си е обречено на провал и загуба на пари.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

New Arrival написа:...1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? ...
Само да вметна, че за да ти дадат кола под наем трябва да имаш кредитна карта.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

VanBC написа:
New Arrival написа:...1. Da vzemem kola pod naem ili da polzvame public transport? ...
a ako ти е златна кредитна няма да плащаш застраховка
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
New Arrival

Мнение от New Arrival »

sasho71 написа:
VanBC написа:
a ako ти е златна кредитна няма да плащаш застраховка

Mozhe li da mi kazhete kolko pari shte sa mi nuzhni za 1 mesec v Canada?
leaf

Мнение от leaf »

Zavisi kolko ste har4i6. Pri vseki e razli4no.
Vremeto nqma da ti stigne, za da si svar6i6 vsi4ko neobhodimo po landvaneto.
Na interviuta bade6tite ti rabotodateli moje da te pokanqt sled tri - 4etiri sedmitsi. Slu4va se i po-dalag period da 4aka6.
Za parite - ako ste badete na gosti na nqkogo i v dvata grada 3000 $ moje i da vi stignat. Po golqma 4ast ot parite ste vi sa neobhodimi za transport, pri tazi intenzivna programa deto ste q zamislili.:)
Uspeh. :)
P.S. Posle napi6ete v foruma prikliu4eniqta. Nesto kato " Nabarzo iz Kanada " :D
New Arrival

Мнение от New Arrival »

leaf написа:Zavisi kolko ste har4i6. Pri vseki e razli4no.
Vremeto nqma da ti stigne, za da si svar6i6 vsi4ko neobhodimo po landvaneto.
Na interviuta bade6tite ti rabotodateli moje da te pokanqt sled tri - 4etiri sedmitsi. Slu4va se i po-dalag period da 4aka6.
Za parite - ako ste badete na gosti na nqkogo i v dvata grada 3000 $ moje i da vi stignat. Po golqma 4ast ot parite ste vi sa neobhodimi za transport, pri tazi intenzivna programa deto ste q zamislili.:)
Uspeh. :)
P.S. Posle napi6ete v foruma prikliu4eniqta. Nesto kato " Nabarzo iz Kanada " :D
O.K. A kolko shte mi trjabvat ako trjabva dazhiveem po hoteli? Za kolko CAD na den mozhe da se nameri neshto svjastno?
leaf

Мнение от leaf »

Za sajalenie nqmam dostoverna informatsiq. Po - dobre proveri v neta B&B motels, te sa edni ot nai-eftenite. Tsenite sa razli4ni.
http://www.bedandbreakfast.com/canada.html
Po4ni tarseneto ot tuk. Ima i obzavedeni stai, koito sa po efteni , no nqmam adres za tqh.
Ako imate poznati, vsi4ko ste e mnogo po-lesno. I ne zabravqi, 4e parvata sedmitsa nqma da se 4uvstva6 komfortno porade 4asovata razlika. Organizma na 4ovek ima nujda ot vreme, za da si nagodi biologi4niq 4asovnik. :)
Заключено