Ekpresen tour na Montreal i Ville de Quebec :)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Canuck
Непукист

Ekpresen tour na Montreal i Ville de Quebec :)

Мнение от Canuck »

Bonjour dragi kvebekski saformunici! :lol:

Motaya se az na lyavo na dyasno iz debrite na English Canada, no reshih, che e doshlo vreme da vidya i vashata provinciya toya weekend. :lol:
Poneje nyamam mnogo vreme iskam za edin den da vidya kolkoto e vazmojno poveche ot Montreal, a na drugiya da razgledam Quebec City i nedelya po jivo po zdravo da se pribera v moya otavski bastion :lol:
Kato se vrna shte pisha posting s vpechatleniya :lol:
Sega, obache iskam da vi pomolya da mi kajete, dali spisakat mi e realen. V smisal dali moga da vidya teya neshta za edin den i dali si zaslujava i neshto drugo da vklyucha, shtoto az se orientirah samo po kartinki v knijki kato si pravih my visitor's list.
Montreal
Iskam da pochna ot Square Dorchester i Place du Canada i da vzema info ot Infotouriste, sledvashtite mi obekti sa:
Underground City, McGill University, Parc Mont Royal, Oratoire St-Joseph, Jardin Botanique de Montréal, a v stariya grad sam nabelyazal: Basilique Notre-Dame-de-Montreal, Old Courthouse, Marché Bonsecours, Chapelle notre-Dame-de-Bonsecours i Vieux Port. Toya pat nyama da zyapam muzei, shtoto mnogo vreme se gubi s tyah, a az ne razpolagam s takova. No, kato pravoveren katolik, vajni katedrali ne iskam da propuskam.
Reshil sam sashto, che Oratoire St-Joseph i Notre Dame, kakto i podzemniya grad da badat absolyutno zadaljitelni.

la ville de Québec

Tuk Chateau Frentenac, la Citadelle i Parc des Champs-de-Bataille sa mandatory, a osven tyah sam vklyuchil i Place d'armes, Séminaire de Québec, Fortifications de Québec, Vieux Port, Assemblée Nationale...abe vsashtnost tuk e yasno, tryabva da obikolya nadlaj i nashir Stariya grad.

thanks in advnace za vsichki preporaki. :lol: Shte mi tryabvat, opredeleno, shtoto shte hodya tam s 3 friends i poznayte ot kogo ochakvat da e ekskurzovodat vsichki. :wink:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Гост

Мнение от Гост »

Това с Jardin Botanique не ми се струва реалистично за един ден в Монреал. На мен не ми стигна един ден, за да я обиколя половината.

Много зависи дали ще сте с кола ?

Квебек - стария град - Séminaire de Québec - Assemblée Nationale - доста далечко ми се струват ако не си с кола.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Thanks, Ombi! :lol:

S kola shte sme, nay-veroyatno, no si prava, che may tryabva da pretupame nyakoi golemi obekti kato botanicheskata gradina, no kakvo da se pravi, i tova e neshto kato za nachalo. A, next time poveche. :lol:
Per aspera ad astra!
Гост

Мнение от Гост »

На старото пристанище има една експозиция "Мозаиккюлтюр" - почти като Ботаническата градина :wink: - 10-на долара входа. Много е атрактивна.
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

О, добър маршрут. Много добре звучи. Ех, засега само може да четем и тайничко да си мечтаем и ние час по-скоро да видим на живо тези забележителности на Кебек и на Канада като цяло. Дано час по-скоро да ги видим и ние.

Задължително като се прибереш, сподели във форума за твоите впечатления и наблюдения от Кебек.
:lol: :lol: :lol:
anicata

Re: re

Мнение от anicata »

Az sashto se vkliuchvam v savetite ,makar da sam v Bg i nikoga da ne sam bila v Canada. Az obache sam rabotila i rabotia vse oshte na honorar kato Guida di turisti i imam opit veche 10-tina godini ot obikolkite iz Europa. Znam kakvo e da imash po 2 chasa v 1 grad kato Florencia i 5 chasa za Rim. Ta moiat savet e - vsichko mojesh da posetish ,samo ti triabva predvaritelna organizacia i to mnogo dobra. Veroiatno imash karta na 2-ta grada - siadash s/u neia i nachertavash kade iskash da hodish i nai-prekia put do tam.Izchitash mnogo info predvaritelno za obektite i Kato pristignesh na saotvetnia obekt samo se poseshtash i si kazvash'a ,da tuka beshe taia i taia godina ,toia pravil tova,a onzi go dovarshil'. Primerno za 1 katedrala sa ti nujni 15 min.No pak povtariam - triabva mnogo da si izchel predi tova.

Abe kvo ti davam akal-ti si pechen :lol: ,zabeliazvame go veche!
Aide veselo izkarvane i pishi oshte po-podrobno sega v sravnenie s Kalgari!
Гост

Мнение от Гост »

Canuck, забравих да попитам, ти как ще се справиш с движението по пътищата на Квебек - всичко е на франсе. :twisted: Лъжа бе, има и малко англе. Царският път между Квебек и Монреал е много еднообразен - направо можеш да заспиш - 3 часа. Обаче може да се мине от другата страна на реката - по-живописно е - през малки селца - с 30 минути повече, но си заслужава. След Квебек град има една катедрала /най-голямата в провинцията и казват най-старата в Канада - Св. Анна/ - 20 минути по царския път след Квебек град - посока север. Преди катедралата има и един водопад - бил по-висок от Ниагара /с това се хвалят/. Зрелищен е. От пътя се вижда. Иначе катедралата - какво да ти кажа, не е като там където "растат" катедралите /Италия, Франция, Венеция/, но ако ти се ходи ...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

eheee, mes amis, vie nadminahte ochakvaniyata mi ot polezni saveti. Dano i provinciya Quebec nadmine ochakvaniyata mi sashto. :lol:

Mille grazie, Anica! :lol: Shtom si guida di turisti, shte ti namerim edno myasto v italokanadskata obshtnost. :wink: Abe, az uj snoshti ti posledvah saveta i chetoh kakvo li ne, ama shte vidim. Az sam optimist. :P

Iglika, merci mnogo. Vchera chetoh za vodopada i crkvata do Quebec City, no ne znam dali shte stigna do dyah. Govorim za Sainte-Anne-de-Beaupré i vodopada Montmorency Falls, nali? A, za patishtata haber si nyamam, no ne mojah da razbera ot koya strana na rekata e jvopisniyat pat? :lol: A, za frenskiya si prava, nyama da mi se razmine bez nego i smyatam da polzvam franglais :lol: :P :lol: Az razbiram, ako mi govoryat na normalen frenski i po-bavno, ama neshto sam zle s govoreneto. Mais, je dois parler francais en Québec :wink: A, i kato si pomislya kolko vrajdebno me posreshtnaha na Dorval kato probvah da govorya na angliyski. Az pitam nay-uchtivo, govorite li angliyski. a, nyakakva nacionalistka, koyato prodava bileti za avtobusi mi otgovarya trosnato: Oui, kato che li sam i izyal deserta. No, sam siguren, che ne vsichki sa takiva, a i toya pat je voudrais parler en francais pour le vrai! :P
Per aspera ad astra!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

а ти кажа, даже повечето,ако знаят англ., се радват да го упражняват. В началото, аз питам на "чист, книгожен " :wink: френски нещо , те ми обръщат на англ. сума ти време така беше. И с всички нашу познати имигранти било същото. Даже от КОФИто ни раздадоха значки с молба ца ни говорят на френски, защото в момента го учим :lol:
Точно за тази църква и този водопад ти говори Омби. Водопадът не е мн. далеч за човек с кола, а виж, до църквата си е разкарване само заради нея, но ако искаш... Щом си такъв праведник :wink:
А Асамбле натионал и Семинарията не са далеч едно от друго. Даже и за пеша. Всичките ти обекти са наблизо.
Айде приятно пътуване!
Обичам да преча
Заключено