Малко да поговорим эа работа

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
mimo

Малко да поговорим эа работа

Мнение от mimo »

Моля Ви,споделете кой какво работи в Quebec ,с какво образование е от България и какви очаквания е имал!
Godis

Мнение от Godis »

Моля и ЕГН-тата си пишете :lol: :lol: :lol: :lol:
:evil:

ИзображениеИзображение
Аватар
Koko

Re: Малко да поговорим эа работа

Мнение от Koko »

mimo написа:Моля Ви,споделете кой какво работи в Quebec ,с какво образование е от България и какви очаквания е имал!
Мимо, тази тема сме я дискутирали и преди, виж тук.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... top+secret

Не мисля че ще получиш много отговори на въпроса за образованието и работата. За очакванията - не особено големи.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Great expectations

Мнение от ssttoo »

Работа: Правех уеб сайтове в БГ, това правя и тук.
Образование: Инженерно, МЕИ, завършено през пръсти, не по сърце.
ЕГН: ХХХХХХХХХХ
СИН: *** *** ***
Очаквания: Много високи.
Като тръгвах, преди една година, този форум беше едва в зародиш ( http://www.bgcanada.com/oldforum/ ), не бяха обсъждани всички тези теми, които се изкоментираха през изтеклата година. Бяхме мнооого по-зле информирани. (Много се радвам за хората, които четат форума сега в БГ, защото те ще са много по-добре подготвени от нас. Дори и да не запомнят всичко, като дойдат тук ще си кажат: "Еййй, това беше писано във форума" и ще си го намерят.)
Всъщност дори и тогава четях, че положението с ИТ е зле, че дори и да намериш работа, се взимат маааалко повече пари от обикновен продавач в магазин. Но някакси не го вярвах, или по-скоро не ми се щеше да го повярвам. Което е и зле (не бях подготвен за това, което ме чакаше), но и добре (не бях подготвен да се "предавам").
За илюстрация на високите си очаквания, да ви споделя, че си мислех "Когато вече вземем самолетните билети и датата е ясна, вече почвам да пускам СиВи-та по интернет и мога дори да си насрочвам дати за интервю на втория, третия ден след пристигането". Идеята ми беше да се целя нависоко: малко шефче на програмистки екип, в по-лошия вариант - пчеличка в същия този програмистки екип, а в най-лошия - работа по инженерното си образование ;) Koгато споделих идеята си (за интервюта на втория ден) с приятел, който вече беше в Монреал, той тактично ми каза "Споко, тук нещата стават по-бавничко". Рекох си "нямам време аз да чакам бавничкото!" С една дума въобще мнението на моя човек не промени мойто и на йота.
Е, като дойдох и пуснах 1001 СиВи-та без абсолютно никакъв отговор за 3 месеца, да не говорим за интервю, вече видях, че има и по-лоши варианти от първоначално намислените. Нямаше и нито една обява да търсят такъв като мен (дето PHP му е силата ;) ). Нито една обява! Малееей, къде попаднахме! Само притеснението, че не знам добре (почти никак) френски, ми попречи да си кандидатствам за работа в МакДоналдс, Бъргър Кинг и подобни. Най-умното, което измислих беше да почваме да учим с булката и да се храним със заем/стипендия, защото явно нищо не мога да работя без френски, а пàри вече нèма
Последната надежда - курс за търсене на работа. Тъкмо го почнах и получих покани за 3 интервюта. Дет' вика шопа за зарята: "Нема, нема, па току си е... майката". На първото място не ме поискаха, което беше "последния пирон в ковчега", защото това беше първата обява за ПХП, която бях видял и търсеха 8 човаека. леле, щом търсят толкова много хора и не ме взимат, значи абсолютно нищо не става от мен! Второто и третото интервю бяха ОК, поискаха ме и на двете места и аз избрах по-доброто според мен ;) Е, подложиха ме на тестове, за да си "вържат гащите" хората и да са сигурни, че наистина мога да върша това, което им трябва.
Та тъй, нещо много се разговорихме, но дано съм полезен на някой. Което е съмнително, де. Имам чувството, че с тая емиграция е като казармата - колкото и да слушаш истории, никога не можеш да си подготвен предварително за това, което те чака. Съдя по себе си, аз слушах, четях, но си знаех мойто си. С форума ще се опитаме да дадем колкото се повече информация, поне суха информация. Хората в БГ да научат от него дори и 10% от нещата, които например за мен са били нови и неочаквани тук, все пак е нещо.
Последно само да кажа, че моят случай - да си намериш работата, която искаш (или почти нея) и то само за 3 месеца е според мен примерно 50% късмет и 50% магерешко упорство да не спираш да търсиш, въпреки че надеждата е умряла отдавна. Това е заключение, направено на базата на историите на хората, които срещам във форума и на живо. Е, разбира се, предполага се и да можеш (в смисъл да имаш уменията) да работиш това, което искаш, по начина по който тук се иска. Което пък е доста трудно да се прецени предварително.
Чао засега, че пиша тоя постинг от 3 часа и 1/2 крадейки по малко от работното си време, ама нещо работата все пак се понасъбра. :(
pumpy

Мнение от pumpy »

mimo написа:Моля Ви,споделете кой какво работи в Quebec ,с какво образование е от България и какви очаквания е имал!

forget it.
нямаш никакъв шанс.това е най-дълбоко пазената тайна на българите в канада. пък като виждам и ти не си бил много многосовен за себе си в профила.
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Не е красиво да искаш от другите нещо, което ти не правиш...
Plamen

Re: Great expectations

Мнение от Plamen »

:?: :?:
Последно промяна от Plamen на Сря Юли 07, 2004 10:32 pm, променено общо 1 път.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Много се радвам, че се включи, Пламене, защото ми се струва, че във форума се насажда едно погрешно мнение, че само ИТ си намират работа.
Ето, че не е вярно, имали сме инженер сред нас, дееба ;)

Образование, мечти - разбрахме, само пропусна да кажеш каква порода си
Изображение
Plamen

Мнение от Plamen »

PORODA CANADSKO-BALGARSKI POMIAR...OBICHAM HORATA DA ME GALIAT ZAD USHITE I DA IM NOSIA RAZNI NESHTA- VESTNITSI, PRACHKI, CHEHLITE...KOI OT KAKVOTO IMA NUJDA...NE HAPIA, OSVEN AKO NE ME PRITISNAT DO STENATA...OBICHAM DA SI IGRAIA S MALKI DETSA I TEHNITE MAIKI... :oops:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e, Vladi! tova e malko kofti, deto se probvat mnogo hora da izmakvat mnogo info, a te samite nishto da ne kazvat, no c'est la vie :lol:
Az ne sam v Quebec i oshte ne sam se sblaskaval realno s trudoviya pazar, zashtoto rabotya i ucha on campus, no za povecheto profesii, osven ako ne izkarash golyam kasmet, shte tryabva da izkarash neshto mestno kato obrazovanie, koeto shte ti otneme minimum godina, godina i polovina. Taka che, Mimo, trgni s naglasata, che shte uchish. ama ne se shashkay, ne e koy znae kaolko trudno, stiga da znaesh dobre frenski li angliyski. Vyarno, che sam imal noshti deto ne moga da si legna do 4-5am, shtoto tryabva da pisha ili cheta neshto, no ot edna strana tova se sluchva ryadkoi osven tova, az sam sam si vinoven, shtoto prez weekendite nikoga ne ucha. :P
all the best,
:lol:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
anicata

Мнение от anicata »

Plamene,ssttoo,evala vi! Ama zashto samo vie se otzovavate na pokanata?A kakvo tolkova taino ima v EGN-to ta go kriete?Ako me pitate men/mai biah nabor na Plamen,ama ne sam sigurna/ te sa vi sramno malki :D A tova koeto ste napisali dokazva che ste se spravili uspeshno/idvaiki ot Burkiva faso,kakto kazva Plamen/.A drugite shto se darpate tolkova?Temata iska samo fakti.Ne e kato drugite razteglivi temi'vasheto mnenie za.......' i vseki se pravi na umen i draska i spori s drugite ,ot modela'az sam po -velik ,e sega shte naprava drugia na meze '. Daite tuka samo fakti,puk nie 'ekspertite' v Bg shte precenim koi ,kak se e spravil. :lol:
Mislia che ne se zaiajdam s niukoi,nali?
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Dobar otgovor na Plamen i ssttoo.
Drugi v Quebec niama li da se vkluchat??? :?: :?: :?:
Аватар
miloto
Обратна връзка:

rabota

Мнение от miloto »

E, eto go i miloto da se vkluchi, ne che sam otdavna tuk, no kakvo pak...
EGN: 75......,

Az sam zavarshila frenska linguistiqa, spetcialnost detski pedagogika i prevodach, i 2ri ezik angliiski. V BG sam rabotila 2 god. kato project manager, ei Plamene hubavi godini biaha tam..., posle 2 god kato real estate consultant.
Tuk sam ot 2 sedm. i moga da kaza, che zasega ochakvaniata mi za po-sviastna rabota sa golemi, dano si ostanat takiva. Pri men e hubavo, che imam i 4 god. staj v cataring/restaurants, taka che imam shans da zapochna i neshto takova.
Tuk za jeni ima dosta vazmojnosti, za sajalenie ne sa mnogo kvalifitcirani, no chovek ne vinagi ima kasmet da doide i da apochne neshto sviastno.
Za sajalenie ne moga da pomogna s poveche info, no kogato imam takova, obeshtavam da se vklucha.

Jelaia na vsichki mnogo kasmet, badete shtastlivi!!!!
Последно промяна от miloto на Сря Окт 01, 2003 5:52 pm, променено общо 1 път.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
djredhat

Мнение от djredhat »

Obrazowanie :
Sofiiski Universitet, Fakultet po Matematika i informatika
Magistyr - specialnost Kompiutyrni Mreji i Razpredeleni Sistemi (za razlika ot SSTTOO - zawyrshil sym towa koeto hareswam - golqmata mi liubow sa si mrejite (i muzikata :D )).
Rabota - w momenta BEZRABOTEN :cry:

Ochakwaniq : mislq che koito e chel 2-3 moi posta mu e qsno kwi sa mi bili ochakwaniqta. W kraina smetka Quebec se okaza edno neweroqtno golqmo razocharowanie. Ako trqbwashe da go pochna sega towa otnowo - NIKOGA nqmashe da se zahwana. Kakto powecheto ot nas, az ostawih 2 prekrasni raboti w BG (net admin i DJ) i za koeto gorchiwo syjalqwam, kato znam sega kak si borq centowete ...

hope it helps.
EGN 7606xxxxxx
Изображение
speedy

Re: rabota

Мнение от speedy »

miloto написа:E, eto go i miloto da se vkluchi, ne che sam otdavna tuk, no kakvo pak...
EGN:
Един приятелски съвет - никога не си показвай датата на раждане някъде, където хора могат лесно да го видят, като в първите цифри на ЕГН-то. Вярно е, че името ти не се вижда, но може да има хора, които знаят кой се крие зад псевдоним "miloto". Името ти и рождената дата са достатъчни, за да може някой да ги използва и да си извади кредит на твое име и да се получат неприятни усложнения.

Пламене, ако miloto не го види това, може би е добре ти да минеш с баданарката...
Заключено