Пренасяне на куче и коте от Бг в Квебек?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
eva-vet-eva

Пренасяне на куче и коте от Бг в Квебек?

Мнение от eva-vet-eva »

Ако някой е пренасял домашния си любимец от Бг,моля да ми даде инфо-имам куче,голямо колкото котка и възрастна котка.За ваксините и сертификата,които трябва да им направя в Бг съм наясно.Интересува ме оттам нататък-кои авиолинии разрешават да са при нас/не при багажа/,как понасят животните пътуването,къде трябва да им проверят документите като пристигнем,как стоят нещата с квартирите,при наличие на хайванче и изобщо всичко,за което се сетите,свързано с пренасянето.Благодаря предварително!
dakel1

Мнение от dakel1 »

Здрасти! Аз преди 8 месетса пренесах -ку4е дакел и коте с КЛМ(холандските ажиолинии )! Засажаление понеже клетките им бяха по-големи от разресените(а разресените са колкото за хамстер) ги сложиха в багажното, не бяха при нас....Патужането до Амстердам мина малко ма4ително, застото дакела ни си е лигави4ак и през зялото време го 4увахме как лае! Ала в Амстердам престоя бесе 5 4аса и ги оставихме в животинският хотел -нямасе никакав проблем бяха ги извели да си сварсат нуждите , клетките им в Монтреал бяха 4исти .....За двамата платих някаде около 100Е, но имаи предвид, 4е те са около 15кг. и двамата ! АМи успех с пренасянето , а и осте несто се сетих НЯМА ДА ИМ ДАВАС НИКАКВА УПОИКА ЗА ПОЛЕТА!!!!ОПАСНО Е -мож е да се задажят, да поварнат.....Пренасянето лесно , но тук имаи предвид, 4е НАМИРАНЕТО НА КВАРТИРА ОСОБЕНО С КУ$Е Е МНОГО ТРУДНО!!!!!Нас от 1-вата такава ни изгониха осте на 1-вият месез! После с големи молби и кандарми намерихме...но това не бива да те от4аива разбира се , а да те подготви за евентуални проблеми! Взимаи животинките и вси4ко сте е наред! УСПЕХ! :D :D
tochica

.

Мнение от tochica »

относно пренасянето в кабината - разрешава се , ако любимецът ви е в мека чанта , с отвори за дишане .
тук такива се продават за около 50 $ , но мисля че има и по-евтини ,
тези " soft cage " са специално за превоз на животни , така че не всеки сак става :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
dakel1

Мнение от dakel1 »

Pre3nasya se drug pat! Vsi4ko zavisi ot aviokompaniyata s koyato patuvash!!!!!!Dage poletite s prespivane-na garsite ne pozvolyavat izobshto GIVOTNI! Kolko se molixme pone dakelat da e pri nas, zashtoto si e ligavi4ak i znaexme , 4e shte oreve vsi4ko. :cry:
tochica

.

Мнение от tochica »

за ваша информация - днес имахме 2 котки Pet in Cabin ,
от Монреал за европейски град , цената е 175 $ , за да пътува в кабината , като се разрешават само 2 животни на борда на самолета .
AVIH - animal in hold , е когато животното е в клетка от твърд материал - редовните пластмасови клетки , цената отново от Монтреал до европейски град е 350 $ .
Вярвам , разбирате защо не казвам коя е авиокомпанията , не бих искала да рекламирам .
А цените са по-високи от споменатите от вас , защото цената се определя от " origin place " , както и с билетите за пътници .
Задължително условие , за да се превози животно в кабината с пътниците , е да бъде в сак , който е специално направен за такава цел .
Всяка друга клетка , която не е от мек материал , се чекира като багаж
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

dakel1,на котето как му понесе?Имаше ли много изтормозен вид,като слязохте?Каква е цената в този хотел?Като пристигнахте,къде им провериха документите на животинките?Твоите млади ли са,че моите са старички и лигавички доста.Благодаря ти!
Tochica,като не искаш да правиш реклама,драсни ми моля,1 ЛС,да си проверя условията.Благодаря и на теб.
julianadiwa
Обратна връзка:

Мнение от julianadiwa »

Здравейте, и аз имам проблем с животно което трябва да пренеса и се интересувам какви ваксини и т.н. трябва да и направя, коя авиокомпания да използвам. Моята кучка е немски дог - 55 кг и явно няма да я пуснат в салона. Много ми е притеснено за нея. Незнам и при прехвърлянето как ще е. Чух за някакви чипове които се имплантирали в животното - знаете ли нещо по въпроса :?:
jdiwa

-Колко езика знаете?
-Три.
-Име?
-Ламя Триглава.
LaRue

Мнение от LaRue »

Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
julianadiwa
Обратна връзка:

Мнение от julianadiwa »

LaRue , благодаря.
jdiwa

-Колко езика знаете?
-Три.
-Име?
-Ламя Триглава.
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

Ето ги моите животинки,добри са не хапят :)

http://www.olympictrans.ru/fun/img/uglyZoo/
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Задължителната ваксина е тази за бяс,добре е да е направена в рамките на последните 6 месеца преди пътуването,но не по късно от 2 седмици от датата,когато трябва да се прави сертификата.
За авиолиниите и аз се ослушвам,защото държа да пътуват при мен-кой знае какво може да им се случи в багажното-моите са дребосъци,я ще се отвори клетка,я ще се преобърне,я нещо ще я затисне клетката.Ако кучето е едро тези неща почти отпадат.
naskoflex,то твойто цял зоопарк било?Ми те ш`ти издът ушити.Или вече ги научи да не ядат :wink:
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

Аз съм като Ной ще ги качвам на самолета преди потопа :) :) :)
dakel1

Мнение от dakel1 »

Zdrasti! Nasheto kote e malko Stoik i s nego nyamaxme problem- samo beshe otvoril edni golemi o4i.....Dakelat beshe -po - iztormozen, no vsi4ko mina dobre i pri teb sam ubedena , 4e shte e TAKA! Hotelat v Amsterdam vliza v zenata na biletite im taka 4e na mesto nishto ne plashtash! Dakelat e na 3god. , a Kotyo na 4god. , no nese pritesnyavay vzimay gi , ako gi zaregesh v Bg. moge oshte po-tegko da go ponesat! Na edin priatel sled kato zamina za USA -ku4eto mu na 3-tiyat den napravi infarkt ot maka! Uspex i nyama strashno!!!!Ako neshto drugo te pritesnyava moge da mi pratish i li4no saobshtenie! :wink:
dakel1

Мнение от dakel1 »

Zabravih- pri tyax zadalgitelno patuva 4ovek taka4e spokoyno! Tuk , kato kaznesh im gledat pasportite, slagat po edin pe4at, 4e sa vlesli i plashtash 35$ na givotin4e! I pak uspeh!V bagagnoto nyama opasnost ot AVARIYA! Samo NE IM DAVAY UPOYKI!
pumpy

Мнение от pumpy »

ей това е от старата тема и е много готино, как не съм забелязал тогава ???? Моля, ако някои е пътувал с куче, да сподели опита си. Аз ще пътувам с дъщеря си на 10.03 с Lufthansa. :D :D :D :D
Заключено