otgovorete mi

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
sisilia

otgovorete mi

Мнение от sisilia »

Zdraveite,iskam da popitam neshto mnogo vajno za men.A to e:Predlagat mi da si kupia falshiva viza za Kanada,i da zamina ot Bulgaria kato minavam prez niakoi ostrov ot Karibskia basein, po pri4ina 4e tam vlastite ne razpoznavat falshivite ot istinskite vizi.Uveriha me,4e ako slu4aino ako uspeia da premina prez ostrovite i kacna v Kanada niama da me varnat pri nikakvi polojenia kato obiavia 4e sam REFUGEE.Ima li po princip takava praktika?Pishete mi zashtoto ot savetite Vi zavisi zaminavaneto mi.Blagodaria vi predvaritelno
gmcc

Мнение от gmcc »

Men malko me samniava,che shte uspeesh da minesh niakoia granica bez da te usetiat,no daje i da doidesh tuk vlastite shte te pitat ot kakvo biagash.Kato si refugee triabva da biagash ot neshto.Abe cialata taia istoria e glupava i naivna i nai-dobre izobshto ne se zanimavai,shtoto v nai-dobria sluchai shte izgorish s pari.
Аватар
Rainmaker

Re: otgovorete mi

Мнение от Rainmaker »

sisilia написа:Predlagat mi da si kupia falshiva viza za Kanada,i da zamina ot Bulgaria kato minavam prez niakoi ostrov ot Karibskia basein, pshivite ot istinskite vizi.Uveriha me,4e ako slu4aino ako uspeia da premina prez ostrovite i kacna v Kanada niama da me varnat pri nikakvi polojenia kato obiavia 4e sam REFUGEE.
otkude shte minesh niama znachenie
vuprosa e da vlezesh v canada - tova veche ne e sigurno
zashtoto dori i da si s istinska viza za canada slujitelite praviat intervu s teb
i na mesto reshavat dali da te pusnat - toest dali prichinite koito si posochila za idvane v canada sa osnovatelni.

sled vlizaneto v canada veche moje da se obiavish za refugee.
niama garancia che shte uspeesh da gi ubedish che si presledvana ot vlastite v bg,niakoi uspiavat drugi ne.
spored men dosta e goliam riska samo da si zagubish parite
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За колко ти продават визата? това ми прилича на капан за балъци.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sisilia написа:Zdraveite,iskam da popitam neshto mnogo vajno za men.A to e:Predlagat mi da si kupia falshiva viza za Kanada,i da zamina ot Bulgaria kato minavam prez niakoi ostrov ot Karibskia basein, po pri4ina 4e tam vlastite ne razpoznavat falshivite ot istinskite vizi.Uveriha me,4e ako slu4aino ako uspeia da premina prez ostrovite i kacna v Kanada niama da me varnat pri nikakvi polojenia kato obiavia 4e sam REFUGEE.Ima li po princip takava praktika?Pishete mi zashtoto ot savetite Vi zavisi zaminavaneto mi.Blagodaria vi predvaritelno
Според мене това е най-дългия, най-скъпия и най-рискования начин за имиграция. Помисли си добре какво рискуваш и ако се провалиш какви могат да бъдат последствията – да загубиш 2-3 години от живота си, не малка сума пари, а и да си си затворила вратата за Канада за доста дълъг период от време. Това при условие че изобщо успееш да стигнеш до Канада и да се предадеш за бежанец.
А иначе варианта за който говориш всъщност не е невъзможен – сещам се за две сестри които са в Торонто, минали през Карибите, и вече втора година им се точи делото за бежанци, но въобще не е сигурно дали ще успеят да останат.
Не съм сигурен дали ще ми повярваш но сред хората дошли в Канада по легален начин има и доста хора които смятат след като получат канадско гражданство да напуснат страната – кой обратно към България, кой към някоя друга държава.
Това което мога да те посъветвам е да провериш какви са ти шансовете по някоя от легалните процедури – дори и това да означава да седнеш да учиш език и да си повишиш образованието.
Имаш и друг вариант – реален или фиктивен брак с човек който вече има или кандидатства за имигрантски статут. Във форум Квебек май има човек дето си търси половинка за да кандидатстват заедно по френската процедура.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Мой приятел така дойде, само че през Турция! Скоро му мина делото и сега си е със статут! Всъщност бяха четирима и 4-мата нямаха проблеми, ама това беше преди 2 години. Сега поне през Турция не става май! Ако си любител на приключенията... :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

horata si ti go obiasnili - az samo moga da dopalnia che veche rejat pogolovno na refugee delata i v nai dobria sluchai shte pojiveesh tuk niakolko godinki
dori i da se ojenish tuk na mesto pak shte te pratiat obratno v BG da chakash.
Ako si na zor - dobre ama ako ne si - niama smisal.
Do skoro davaha vizi za striptiziorki - pogledni niakoia agencia za tova ako ti se nravi.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Трябва да си голяма авантюристка, за да предприемеш подобно рисковано начинание. Да приемем, че по някакъв начин стигнеш до Канада, нямаш никаква гаранция, че няма да те натоварят на самолета обратно. Имам познато семейство, дошли по подобен начин преди 3 години. Делото им беше преди 3 месеца (правиха се на цигани). Там съдията им е казал, че за Канада България е демократична страна и че там циганите в действителност имат не само същите права, но и дори повече от чистите българи и че извинение от рода на "циганин съм, биха ме" вече не се приема. Успяли са някакси да понагласят нещата и вече са легални тук, но има все повече случаи на откази и двуседмично предупреждение за депортиране.
Има и нещо друго - тук няма начин да не разберат, че визата е фалшива, а това веднага ще ги настрои срещу теб. Канадците са много доверчиви хора и излъжеш ли ги веднъж не очаквай нищо добро.
Аз не бих тръгнала, но ти си знаеш положението най-добре.
Изображение
gmcc

Мнение от gmcc »

V dopalnenie na kazanoto ot Kolio iskam da kaja,che skoro davaha po centralnite novivi tochno takav sluchai s niakakva striptiziorka ot Romania.
Beshe stanal goliam skandal,v koito beshe vavlechena Ministara na emigraciata.Mislia,che na momicheto i biaha dali temporary permanent resident status.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Koko написа:Според мене това е най-дългия, най-скъпия и най-рискования начин за имиграция. ...
Аз бих допълнил - и с най-малък шанс за успех. Теоретично е възможно да се направи, явно има и хора които са го правили на практика, но като цяло си е голяма авантюра. :)
bateto

Мнение от bateto »

Моят савет е вземаи визата и кацаи на Крибите,сто ти трябва обаче да си чупиш главата в Канада,ама сигурно ти си знаеш наи добре.
pantata

Мнение от pantata »

още нещо което съм чувал от хора със статут на бежанец (ако това не е вярно - нека някой ме поправи) - дори и да останеш като бежанец ти имаш социално-осигурителен номер който започва със специална цифра (6 ли беше или 9). и с него е много трудно да почнеш свестна работа, защото работодателите не искат да влагат пари в някой, който може всеки момент да бъде изгонен. така че докато придобиеш статут на легален имигрант (евентуално по-нататък) - ще загубиш 3-4 години преживявайки с нископлатена работа.
та.. ти решаваш.. каквото и да решиш - успех
пантата
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Saglasen sam, che nai-dobria variant za deistvie e legalnia, vapreki, che otnema ne malko vreme i sashtite pari, kakto nelegalnia, no estestveno triabva zadaljitelno da otgovariash na usloviata za imigracia. Ako li ne - falshivata viza e edinstvenia variant za deistvie. Ako doidesh da uchish ne poluchavash statuta, koito iskash.
Ne vijdam, zashto mislite, che e tolkova skapo da doidesh po tozi nachin. Az predi vreme sashto obmisliah edin takav variant. Prodavaha mi viza za 1500CAD, edin bilet - 400 CAD i tova e. A po legalen pat izharchih 8000 lv (za dvama).
KolioBalkanski написа:horata si ti go obiasnili - az samo moga da dopalnia che veche rejat pogolovno na refugee delata i v nai dobria sluchai shte pojiveesh tuk niakolko godinki
dori i da se ojenish tuk na mesto pak shte te pratiat obratno v BG da chakash.
Kolio, moite uvajenia, no ne sam saglasen. V momenta delata na bejancite v Toronto minavat mnogo leko i pochti niama otkazi. Az imam dvama poznati, koito minaha predi mesec - edinia s ciganska, drugia s pederastka versia.
pantata написа:още нещо което съм чувал от хора със статут на бежанец (ако това не е вярно - нека някой ме поправи) - дори и да останеш като бежанец ти имаш социално-осигурителен номер който започва със специална цифра (6 ли беше или 9). и с него е много трудно да почнеш свестна работа, защото работодателите не искат да влагат пари в някой, който може всеки момент да бъде изгонен. така че докато придобиеш статут на легален имигрант (евентуално по-нататък) - ще загубиш 3-4 години преживявайки с нископлатена работа.
та.. ти решаваш.. каквото и да решиш - успех
пантата
Abe ti taka ili inache triabva da rabotish obiknovena rabota niakolko godinki...
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

ges, niama nujda da mi plashtash specialni uvajenia - az otdavna ne sam imigracionen expert
interesno, az poznavam obshto chetiri sluchaia - 2 ciganski i dva pederaski i samo ednite cigani minaha
procent na uspeh - 25%
pri tvoite - 100%
ne znam kakvo da kaja
horata da si praviat izvodi sami
ako e sam chovek koito niama golemi iziskvania ot jivota, e samostoiatelen, reshitelen i avanturist - da se probva.
Nai gadnoto e che tuka moje da se zapoznae s niakoi i na edinia da dadat statut a na drugia ne....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Ne Kolio
Znaesh li - vsichko si zavisi ot choveka i podgotovkata mu...tochno kakto e pri legalnia nachin za imigracia. I v dvata sluchaq triabva da se polojat usilia za mnogo dobro predstaviane. Kato bejanec, chovek parvo triabva da ima mnogo dobra versia, koqto da ne prilicha na vsichki ostanali.....kakto pravi prochutia tuk Panamski - prodava na vsichki za po 3000$ edna i sashta versia s leki prerabotki. Na vtoro mqsto vseki triabva mnogo dobre da poznava versiata si...vsiaka dumichka. Na treto mqsto vseki trqbva da e dobar aktior, za da moje da dokaje, che e ciganin ili pederast. Triabva da se igrae tazi rolia i to mnogo ubejdavashto i bez greshki. Na chetvarto mqsto triabva chovek da ima shans i kasmet, naprimer koi shte bade sadia na deloto mu - tochno kakto e s intervuirashtite za legalna imigracia.
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Заключено