Пари, пари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
jordan
Обратна връзка:

Пари, пари

Мнение от jordan »

Бих искал, да получа пълен списък на изразходваните средства от първи документи до стъпването в Канада.
Ще се радвам коментара да е от някой, който вече е минал по тази прцедура и може да цитира и "местата с подводни камъни".
Въпросът ми е конкретно за Квебек.
Благодаря предварително!
pantata

Re: Пари, пари

Мнение от pantata »

jordan написа:Бих искал, да получа пълен списък на изразходваните средства от първи документи до стъпването в Канада.
Ще се радвам коментара да е от някой, който вече е минал по тази прцедура и може да цитира и "местата с подводни камъни".
Въпросът ми е конкретно за Квебек.
Благодаря предварително!
Парите за такси са точно толкова, колкото са написани в официалния сайт за емиграция.
Освен това се плащат:
- 2USD в Union Bank при превод на такси (значи такса за документите и после ROLF).
- 100-тина лева във Вита за медицинските (сега може и да е повече де).
- 100-тина лева за DHL, когато си пращаш паспорта за виза (но могло да се прати и по некакъв човек и т.н. )
- превод и легализация - зависи колко документи превеждаш - превода на 1 страница е 7-9 лева, според зависи на какви попаднеш. легализацията е скъпа за това ВНИМАТЕЛНО чети кои документи трябва да се легализират и не се поддавай на внушенията на фирмите за превод, че всичо се легализира. Аз лично легализирах само кръщелните и свидетелството за брак. Ама май можеше и тях да не ги легализирам - поддадох се..:)
- пари за нотариус - някои документи ги искат нотариално заверени. Мисля че беше по 3 лева на документ.

Ами друго май няма. И всичко това е за федералната част. Ти питаш за Квебек, та по-добре да пратиш тоя въпрос в другия "Forum Quebec"

Успех
пантата
Заключено