последните три години "без работа"
последните три години "без работа"
Здравейте,
както скоро разбрахте и ние със съпруга ми подготвяме документи за Квебек. Чета усилено форума и вярвам, че някой със сигурност ще може да ме посъветва. Имаме проблем със стажа на мъжа ми. Той следва задочно от 1995 до 2000 г. и завърши сепциалност "политология" (бакалавър). През това време е работил като журналист в продължение на 19 месеца, но по договор по 4 часа на ден. За колко ще му сметнат този стаж? През 2001 г. замина за Англия, където работи половин година, може ли чрез бележките за изплатени заплати да докаже стажа си там? От 2001 до сега е безработен за съжаление, но през това време той се занимава с разработването на голям проект в интернет, който засега е донесъл минимални доходи и затова не е регистрирана фирма и няма нищо в трудовата книжка. Да доказва ли, че е правил нещо през това време и под каква форма? Или по-добре да не дава информация за работата си през този период, т.е. да каже, че не е работил. Проектът още се развива и може да бъде видян в интернет, всъщност това е единственото доказателство. Извинете ме за многословието, дано съм обяснила добре.
както скоро разбрахте и ние със съпруга ми подготвяме документи за Квебек. Чета усилено форума и вярвам, че някой със сигурност ще може да ме посъветва. Имаме проблем със стажа на мъжа ми. Той следва задочно от 1995 до 2000 г. и завърши сепциалност "политология" (бакалавър). През това време е работил като журналист в продължение на 19 месеца, но по договор по 4 часа на ден. За колко ще му сметнат този стаж? През 2001 г. замина за Англия, където работи половин година, може ли чрез бележките за изплатени заплати да докаже стажа си там? От 2001 до сега е безработен за съжаление, но през това време той се занимава с разработването на голям проект в интернет, който засега е донесъл минимални доходи и затова не е регистрирана фирма и няма нищо в трудовата книжка. Да доказва ли, че е правил нещо през това време и под каква форма? Или по-добре да не дава информация за работата си през този период, т.е. да каже, че не е работил. Проектът още се развива и може да бъде видян в интернет, всъщност това е единственото доказателство. Извинете ме за многословието, дано съм обяснила добре.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
hehehe - pig - i- stesurvivor написа:Ne mozhe li da mine za free-lancer? (Na frenski mu vikat pigiste.) Tova za zhurnalist e normalno polozhenie. Kato takav mozhe da e rabotil nad Internet-proekta, a ako nameri preporaka che e pisal za nyakoya media na honorar prez tozi period, oshte po-dobre.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Благодаря ти за отговора. Да и ние го мислихме този вариант. Но се чудим дали така само не бихме усложнили нещата. Може да ни върнат за допълнителни документи и т.н. Съпругът ми се чуди дали да не напише една декларация заедно със съдружника си, в която да опише дейността на сайта, кога е започнато разработването му, колко сътрудници са участвали в цялата работа, те са около 30, да даде "линк" към него, с който да докаже съществуването му и с който се вижда колко работа е имало по него и накрая да я завери, тази декларация, нотариално... Проблемът е, че няма никакви документи за получавани пари, плащани данъци и прочие. Даренията, които са постъпвали, не са били облагани с данък и няма как да бъдат доказани също. Всичко това може да се стори странно на служителите в посолството и да ги накара да станат подозрителни; сега се двоумим: дали да пишем декларация или нищо...дали да казваме, че е бил журналист на свободна практика (има една-две публикувани статии от 2001 насам) или не.
Ох, неудобно е, най-малко целия град ще разбере, че ще ходим в Канада!!! Шефката ми още не знае. Пък нали знаеш, форумите са затова - като сме анонимни да сме по-свободни да разговаряме... Като вземем визите веднага ще го публикуваме, даже реклама ще му направим.yaiuat написа:Дай връзка да го видим този проект в интернет деts написа:..![]()
![]()
чи съм любопитен

Nyama zashto, ts. Ako mozhete da vzemete preporaka ot dve medii shte e oshte po-dobre. Ne e zadalzhitelno materialat da izliza s podpis, mislya che nyama da ima problem. Imate kasmet, zashtoto za zhurnalisticheskata profesiya tova e neshto savsem normalno. Internet proektat sashto mozhe da go predstavi kato EDNO ot neshtata, nad koito e rabotil. I nyama nishto stranno, che ne e poluchaval oshte pari ot nego. Pri svobodnite profesii tova sashto se sluchva - parvo pravish, a posle ti plashtat. Mozhete i da obyasnite, che pri tazi bezrabotica v Balgaria edin zhurnalist obiknoveno tryabva da se saobrazyava s usloviya, koito ne sa mnogo izgodni. Te bi tryabvalo da go razberat. Sashto taka pomislete s kakvo bi mogal da se zanimava v Canada, za da minete intervjuto. Edna vazmozhnost za nego e da kazhe, che mozhe da raboti v NGO za choveshkite prava ili neshto takova. Realno edva li shte nameri rabota v tazi oblast, no intervjuirashtiya mozhe i da go ubedite. Ako si nameri po Internet i spisak s takiva organizacii, na koito glavnite kvartiri sa tam, za kadeto ste se zapatili, oshte po-dobre. A ako predlozhi oshte nyakoy variant za rabota, napravo shte e super
Zhelaya vi uspeh!

Zhelaya vi uspeh!
-
ts, съветите на всички писали преди мен са много добри, но това от само себе си ще предизвика дълъг разговор на интервюто. Ако не сте франкофони споредмен тряба да направите друго. Ако те интересува моето предложение пусни ми ЛС
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended