Аз също съм много благодарен на Силвия Тодорова. Притеснява ме фактът, че много от нещата които тя пише не намерих в официалните документи. Имам няколко въпроса:
І. По документ imm008fgen:
1. Въпрос 1- кои имена да пиша в prenoms- малкото и бащиното?
2. Въпрос 15- когато адреса е същият, да го пиша ли отново?
3. Въпрос 16- как се изписват българските телефонни номера?
ІІ. По документ imm008_1F:
1. Въпрос 2- и трите ли имена трябва да изпиша на български?
2. Въпрос 3- какви са тия други имена? За моминското име на съпругата ми ли става дума?
3. Въпрос 12- какви са тези организации?
4. Въпрос 13- какво да пиша в тази таблица?
5. Въпрос 14- бил съм само в казарма? За нея ли трябва да пиша?
6. Въпрос 15- кои адреси да посоча? Живял съм на много места, но много рядко съм правел корекции в адресната си регистрация. Да покажа само там, където официално съм се водел че живея или където де факто съм живял?
Като се извинявам, че вероятно досаждам с тези въпроси на много от вас, моля да проявите разбиране за притеснението ми относно педантичността на канадските власти ( румънските им представители) при прочита на споменатите вече документи.
Документи за виза?
Здрасти!
По същество:
I.1. Пишеш - фамилия, бащино собствено
I.2. Да, пиши го отново (!!! НЕ СЕ ОСТАВЯТ ПРАЗНИ МЕСТА !!!)
I.3. Без значение, например: +359(2)9800000
II.1.Да, и трите на български
II.2.Става въпрос за име по акт за раждане
II.3.Например партии и пр. Бих ти препоръчал, ако не си известен комунист, например, да пишеш S/O
II.4.??
II.5.Да, пиши нещо там къде си служил, кое поделение и началник, да има нещо
II.6.Пишеш само адреси на които си бил официално адресно регистриран. Аз си направих справка в МВР-то и така дадох данните. Става бързо, а и това е начина, по който от посолството биха проверили. Само официалните адресни регистрации.
Аз съм направил, както съм описал. Преди една седмица си получих медицинските, значи документите са ми ОК. Прочети си все пак внимателно инструкциите за попълване на документите.
Запомни - не трябва да оставяш празен въпрос. Ако нямаш информация бишеш Not Applicable (аз попълвах документите на английски).
Успех!!
По същество:
I.1. Пишеш - фамилия, бащино собствено
I.2. Да, пиши го отново (!!! НЕ СЕ ОСТАВЯТ ПРАЗНИ МЕСТА !!!)
I.3. Без значение, например: +359(2)9800000
II.1.Да, и трите на български
II.2.Става въпрос за име по акт за раждане
II.3.Например партии и пр. Бих ти препоръчал, ако не си известен комунист, например, да пишеш S/O
II.4.??
II.5.Да, пиши нещо там къде си служил, кое поделение и началник, да има нещо
II.6.Пишеш само адреси на които си бил официално адресно регистриран. Аз си направих справка в МВР-то и така дадох данните. Става бързо, а и това е начина, по който от посолството биха проверили. Само официалните адресни регистрации.
Аз съм направил, както съм описал. Преди една седмица си получих медицинските, значи документите са ми ОК. Прочети си все пак внимателно инструкциите за попълване на документите.
Запомни - не трябва да оставяш празен въпрос. Ако нямаш информация бишеш Not Applicable (аз попълвах документите на английски).
Успех!!