ох, и аз да кажа нещо

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Desi

ох, и аз да кажа нещо

Мнение от Desi »

И ние минахме най-накрая!
И то при Лондри! И всичко протече по сценария, който вече знаехме от миналите преди нас.
Пита това ли са имената и датите на раждане на нас и двете ни деца.
Веднага след това пита съпруга ми, който е водещ кандидат защо е иска да емигрира в Квебек. Той каза точно три изречения. След това поиска дипломата му за средно и висше, преводачката му превежда той клати глава и пише в лаптопа. След това поиска моята диплома (аз съм със средно образование), пак същото. След това поиска трудовите книжки и ни попита поотделно, кой какво точно работи. Мъжът ми отговори отново кратко. После и аз отговорих само с четири изречения и това беше цялото ми участие в интервюто. Попита ни между другото къде сме учили френски - при частна учителка. После приятелите ни къде живеят и от колко време. Пита и с каква сума ще влезем в Квебек - 8000 CAD. И това беше. Каза, че приема кандидатурата ни, ръкувахме се и след това докато той разпечатваше формулярите преводачката ни обясни накратко какво представляват материалите, които ни дават в папките. после и от него няколко думи, но той повтори това, което каза жената преди него.
Между другото Лондри наистина е много любезен и доброжелателен, но пък така си мънка под носа, че едва схващахме какво казва.
пожелавам на тези, които са в следващата сесия пак да е Лондри или поне някой като него.
Лични данни:
Съпруга ми с висше музикално образование - стаж 12 год.
Аз със средно - стаж 10 год.
имаме две деца - 9 и 5год.
Искам да насърча тези, които се чудят дали да кандидатстват. И аз бях под напрежение дали при нас ще стане, заради моето средно образование. Като чета форума, кой какво споделя и като че ли винаги и двамата в семейството са висшисти, с търсени професии, със стаж по професията. Взех да се питам ние къде сме тръгнали с това мое средно и то не специално ами една Хуманитарна гимназия във Варна, със стаж на мъжа ми не съвсем по специалността. Но ето, че се получи. Така че насърчавам ви, опитайте пък каквото стане.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Честито, успех и занапред! :lol: :lol:
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
PAVLINAP

Мнение от PAVLINAP »

SUPER :lol: USPEH I ZA NAPRED :D
Аватар
galin
Обратна връзка:

Браво

Мнение от galin »

Честито и много успехи оттук нататъка!!!
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Честито! Много късмет и успехи оттук нататък!
Аватар
Dani§Ticho
Обратна връзка:

Мнение от Dani§Ticho »

Честито и от нас. И аз се притеснявам дали изобщо ще ни поканят на интервю. На 19.10. получихме потвърждение за получени документи. Аз съм с висше образование; съпруга ми със средно. Идвамата работим не 100% по специалността, макар и в тази сфера за която сме учили. Аз съм икономист, работя като експерт общинска собственост, мъжът ми е монтьор на турбинно оборудване. Френския ми е 9/9, английския 8/8 /но май се надцених/, съпругът ми сега започна да учи френски, но писахме 4/4. как мислите дали имаме шанс?
ralitsa

Мнение от ralitsa »

Bravo! :D I nie se 4udihme mnogo , no nakraia re6ihme da opitame. Az sam zavar6ila Akademia na MVR i pravo a saprugat mi e sas sredno obrazovaie. Ot opit glava ne boli. Jelaia vi nogo uspehi i kasmet!
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Честито и от мен!
Това за средното образование е съвсем на място - може би много хора не си дават сметка че Канада търси хора имащи трудов стаж в широк брой специалности на ниво средно образование. Това което е най-важно в случая - подредено по низходящ ред: специалност, стаж, език, възраст.
Наздраве в петък вечер :)
:drink:
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: ох, и аз да кажа нещо

Мнение от yaiuat »

Desi написа:...
Chestito i uspeh po natatuk :beer: :D :beer: :beer: :beer:
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Упс, не видях постинга по-горе.
За съпруга със средно образование и специалност турбини шансовете са добри - да заляга над англииския. За правото бях писал и преди, че е трудно, но където има желание там има път - така че давайте.
:redghost:
Desi

благодаря

Мнение от Desi »

Благодаря на всички за добрите пожелания! Благодаря и за този форум, защото той много ми помогна! :wave:
Успех на всички!!!!
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

CHESTITO..... :beer: :beer:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Заключено