Митнически декларации...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ЗОРИ

Митнически декларации...

Мнение от ЗОРИ »

Здравейте приятели,
предстои ни да летя за първи път със самолет (и то до друг континент). Мислим да носим в багажа си хартдиск и др. части от компютъра, CD-та със софтуер и mp3, лекарства (до 50 дози от вид), подправки - чубрица, кимион и др., гоблени, документи и др. Интересува ме необходимо ли е да декларираме тези неща. Може ли да ни направят някакъв проблем на митниците. Какво се пише в тези декларации, къде и кога се попълват.
Не знам дали тук е мястото на тази тема, но знам, че тук се намират хората, които могат да ми помогнат.
Благодаря ви!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Няма нужда да ги декларираш, основно алкохол и цигари се декларират, ама на новите емигранти много рядко им ровят багажа, така че носете повече ракия...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Li4en opit:
Deklaraciite ni gi razdadoxa 1 4as predi da kacnem v samoleta.Deklariraxme samo pieneto.Sushto nosehme razgloben computer i CD-ta (dosta) no ne sme gi deklarirali. Kato vlizate za 1-wi put ne vi proveriavat baga.Iskat spisuk kakwi drugi neshta shte vi posledvat (ako ima takiwa),mogete da si podgotvite takuv.
Spored men po-dobre ne declariraite 4ubricata i drugite neshta.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

Много ти благодаря за бързия отговор. Но тъй като и двамата не сме големи почитатели на чашката и цигарите, мислим да си вземем ракия само в рамкита на разрешеното количество - 2л. Тях трябва ли да декларираме и трява ли непременно да са във фабрична бутилка с бандерол?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ami nie rakiite koito nosixme gi deklariraxme.Biaxa malko pove4e ot razreshenoto( 2puti) no ne ni napravixa problem zashoto sme vlizali za pruv put:). Ne sa ni karali da gi pokazvame.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

ЗОРИ написа:си вземем ракия само в рамкита на разрешеното количество - 2л. Тях трябва ли да декларираме и трява ли непременно да са във фабрична бутилка с бандерол?
ne nosete stukleni butilki po tejki sa i po chuplivi
nai-dobre e plastmasovo shishe
i da ne deklarirate lukanki i kakvito i da e mesni proizvedenia - vednaga shte gi konfiskuvat :beer:
Заключено