HELP!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
timmon
Обратна връзка:

HELP!!!!!

Мнение от timmon »

Hora pomognete!
Az sum zavur6il UNSS specialnost s4etowodstwo/bakalawur/ a prijatelkata mi e zawur6ila farmacija/magistur/ v Medicinska akademija-Sf. I dwamata znaem angliiski/intermidiate/ a frenskijat go zapo4wame sega, no taka ili ina4e 6te podawame sled Nowa godina tui 4e imame 8-9 meseca da naprednem do 4-5 niwo. Tja ima 3 godini staj vse po specialnosta a az imam 4 godini s kazarmata/2 po specialnosta/.
Bil sum 2 puti v USA/9 meseca ob6to/.
V4era otpravihme zapitvane wuw Viena za godinite na u4ene I te ne ni priznaha diplomite :( . Otgovoriha ni da se pi6em 16 godini koeto e = na 3 godini universitet. Pri towa polojenie imame po4ti nulewi 6ansowe da se klasirame. On-line testa ni othwurlja.

Taka 4e vsjakakwi mnenija kakwo da prawim I ima li smisul da se probwame 6te ni sa ot goljama polza!
sub0

Мнение от sub0 »

1. Изчакайте 6 месеца и подайте пак.
2. Определете си кой да ви е водещият кандидат - ти с тези 2 години по специалността трудно но не невъзможно (казармата забрави).
3. Учете френски и четете БГКанада портала и после форума.

Подайте пак документи и ще стане споко...
ЗОРИ

Мнение от ЗОРИ »

не знам защо са ви дали такъв отговор!
Според мен имате всички шансове - и двамата сте вишисти, хубави специалности, имате стаж, езици.
Аз също съм счетоводител, бакалавър, същата специалност - СК, УНСС. Съпругът ми е последна година в ТУ, (има и полу-висше), горе -долу същите стажове. Също като вас имахме 8-9 месеца за подготовка по френски. Достигнахме 6-то ниво, но след упоритото учене интервюиращият ме оцени на 10-то. Така че наблягайте сериозно на френския. Доколкото разбирам имате възможност да успеете и не бива да се отчайвате!
Има смисъл, но винаги има и риск. Въпросът е готови ли сте да го приемете...
Желая ви успех!
nobleman

Мнение от nobleman »

Моля всички, които сте в течение на това кои професии са актуални и кои имат някакъв шанс за реализация, да ми обясните следното - Имат ли въобще някакъв минимален шанс тези наши сънародници, завършили специалности като "Счетоводство и Контрол", било в УНСС и ВИНС, пък дори и в Свищов, да работят в Канада като такива.
Е, те на този въпрос както на мен, така и на тях обяснете. Явно хората това ги мъчи.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

nobleman написа:Мол.
Прави ми впечатление че доста хора тука смесват: т.нар търсените от правителството на Квебек професии (списъка) и търсени (актуални) професии в самото Квебек. Може например много да се търсят счетоводители и някои икономически професии да предлагат супер шанс за реализация. Но щом такава професия я няма в оня списък за емиграцията то тогава няма абсолютно никакво значение какво предлага тя в Квебек. Не ти ли помогне тази проф. да минеш интервюто просто се обезмисля всичко каквото тя може да ти донесе в Квебек

:beer: :D :beer:
nobleman

Мнение от nobleman »

Аз лично за моята професия не се притеснявам, защото я има в оня списък на Квебек, дори тя се явява нещо като в топ 10 на най-търсените, макар че това ни най-малко ме топли. Трябва все пак да бъдем реалисти. Но друго нещо ме гложди - Не се ли дават прекалено много надежди на тези хора с икономически професии? Ще могат ли въобще да стъпят на техния тр.пазар?
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

nobleman написа:Аз лично за моята ..пазар?
Те тия неща опират до човека според мен. Не виждам що да не може един счетоводител или икономист да се реализира добре в Канада. Просто ще стане добър с времето и пазара ще го поеме.

Иначе гледам из някои e-обяви че някои компаниики напр. в Торонто дават по $20-30/h. ама се иска добър език и местен опит- което разбира се се постига с времето :beer: :D :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Но щом такава професия я няма в оня списък за емиграцията то тогава няма абсолютно никакво значение какво предлага тя в Квебек.
В кой списък я няма? :shock: Знаеш ли колко още професии ги няма в оня списък? Това не значи,че не са приемливи за емиграция. Прочети темата наскоро за счетоводители. Там писах как се класират всички останали. Няма неприемливи професии. В момента и лекари дори минават емиграция (това до скоро беше едва ли не единствената неприемлива)
Jack11

Мнение от Jack11 »

Не знам защо са Ви отговорили така!!Според мен имате шансове да се класирате.А това,че не са Ви признали дипломоите е много чудно.Сигурни ли сте ,че сте се разбрали с тези от Виена за какво става въпрос?Защото ако това е вярно то почти никой не може да кандидатства за Квебек.Не съм чул да кандидатстват доктори и професори :lol: При това специалностите са Ви хубави!Счетоводители се търсят навсякъде .така че действайте.И стажа не ви е малък!Из форума има примери за хора и със полувисше да минават и с някакви измислени специалности,така че всеки има шанс
borsay

v momenta v spisaka za nepriemlivi professii, NYAMA TAKIVA

Мнение от borsay »

ILI S DRUGI DUMI, V MOMENTA VSICHKI PROFESSII, SA PRIEMLIVI!!!!
nobleman

Мнение от nobleman »

yaiuat написа:
nobleman написа:Аз лично за моята ..пазар?

Иначе гледам из някои e-обяви че някои компаниики напр. в Торонто дават по $20-30/h. ама се иска добър език и местен опит- което разбира се се постига с времето :beer: :D :beer: :beer:
Eто за това ми е думата - местен опит. Как тези хора биха го натрупали, при положение, че го нямат? Дайте да бъдем реалисти. Абсурдно е те да си мислят, че като кацнат на летището и работата им е в кърпа вързана. Колко време ще им трябва, за да придобият местния опит- година, две..? Едно са, според мен, шансовете за класиране, друго е вече действителността.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Здравей Timmon,
Моят съвет е да се подготвите добре с френския, след като казваш, че ще подавате документи след нова година и изобщо да не се притеснявате за това, че не ви признават дипломите...По-тази логика излиза, че тогава на никой от нас не би трябвало да ни признаят дипломите... :?
Всичко е въпрос на шанс и благоразположеност на изпитващия... :wink:
Ще ти дам един пример с наш приятел, който беше върнат за второ интервю при Ла Рю, заради това, че не знае френски...и беше пуснат на второто интервю пак от същия Ла Рю, без да знае думичка френски, само заради това, че е компютърен спициалист...и в момента е в Монреал.
Доверете се на шанса си! :P
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Спокойно timmon, дипломите ви са си напълно в ред и са валидни, НО...за България и за страните, с които държавата ни има подписано споразумение (договор) за взаимно признаване на образователния ценз. Само дето Канада не е сред тези страни. Там си има други закони и съвсем различни критерии за това кой е "бакалавър" и кой - "магистър", като основното е продължителността на обучението в години. Затова и нашата образователно-квалификационна степен "магистър", примерно, хич не ги впечатлява, ами си правят едно приравняване (по желание на клиента) съгласно тяхната си методика и отсичат: "Вие, уважаеми мосю, в България може да сте всякакъв по образование, но тук - в Канада, образователния Ви ценз се равнява на "бакалавър". Ако желаете да получите по-висок ценз, моля - явете се на допълнителни изпити и ако ca avoir répassés avec succés ще го имате." :) Така горе-долу стоят нещата.
А интервюиращите нямат права да признават или не признават нашите дипломи - просто гледат броя на годините за следване и поставят съответните точки. Пък ние ако си се изненадваме и се гневим като видим, че на редчето срещу тези точки изобщо не пише "бакалавър", а нещо съвсем друго. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
timmon
Обратна връзка:

Мнение от timmon »

Blagodarja na vsi4ki za otgovorite!
Powe4eto ne sa me razbrali a i predpolagam 4e i az sum se izrazil malko nejasno no vupreki vsi4ko dobih malko powe4e predstawa za diplomite a imam i otgowor/2-ri/ ot Viena ot kudeto kazwat 4e vsi4ko e OK ako si ot durjaven universitet i 6te ti priznajat diplomata ama vupreki vsi4ko si e 16 godini, koeto za men si e malko oburkwa6to! :(
Iskam sega da popitam malko po konkretno otnosno su6tijat vupros na formuljara kakwo da pi6a: magistur i bakalawur ili 16 godini imam predwid purwite dokumenti! za6toto na on-line testa pri magistur i bakalawur minawame, a pri 16 godini ne daje i s intermediate na frenski i na dwamata! A towa ozna4awa da raz4itame izcjalo na subektiwen faktor kato frenskijat i dokolko 6te mojem da si prikazwame s izpitwa6tijat!
Tui 4e me interesuwa wie kakwo ste pisali!

Kolkoto do otgoworite na nobleman moga da kaja slednoto:

4ista4i i mija4i 6te se tursjat vinagi a generalni direktori po4ti nikoga, tui 4e sum predelno najasno za kakwo stawa duma i ne sum trugnal da stawam CEO sled 6 meseca! Bil sum v USA i sum se oprawil i to nikak zle bez da rabotja po specialnosta si.Tui 4e moite nadejdi ne sa 4ak takiwa golemi prosto iskam da znam 4e kato mi pisne edna rabota ili 6ef da moga da si trugna bez da mislja kakwo 6te jam sled utre!

I blagodarja na linko za moje bi nai iz4erpatelnijat otgowor!
Аватар
some

Мнение от some »

Mnogo pitate be hora, dejstvajte 8)
Заключено