smqna na statuta na mqsto (procedura zaimigraciq na mqsto)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Alli@nce
Обратна връзка:

smqna na statuta na mqsto (procedura zaimigraciq na mqsto)

Мнение от Alli@nce »

Privet na vsi4ki forumci !!! :):):)

Vuprosa mi e takuvnadqvam se nqkoi da me svetne i da mi dade malko info po moqt vupros,a toi e :
Vuzmojno li e otiva6 v canada kato turist i re6ava6 da ostane6 tam.Vuzmojno li e da zapo4ne6 procedura za imigraciq tam na mqsto da bez da se vru6ta6 v bg i da pravi6 vsi4ko kakto si mu e reda s formulqri :roll: :?: neznam ili prosto otiva6 i se predava6 na imigracionnite v canada .

molq nqkoi ako ima ideq :idea: za tova ili prosto nqkoi sluh da mi pusne

:shock: :beer: 6Te po4erpq po :beer: moje i :beer: :beer:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Vazmojno e da zapochnesh procedurata za imigraciya ot Canada, ama ne e tolkova prosto, ey taka "da idesh i da se predadesh na imigracionnite" osven ako ne iskash bejanski statut. :lol: Inache si kandidatsvash po standartniya red kakto vsichki drugi imigranti, koito podavat ot bg. Samo che vmesto Vienna rabotish s New York, ako si po programata na Quebec, a sled interviewto medicinski, vizi i drugi takiva vmesto ot Bukuresht shte gi chakash ot Buffalo. Ako si student v Quebec, no samo ako si student vatre v provinciyata moje da kandidatsvash za certificat i ot Montreal, no inache e New York!

Good luck! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

Ами да ти кажа че почти си е невъзможно. Ако имаш някой супер френди да те земе на работа с фиктивен договор дали ще ти дава заплата. Защото ако не другаде няма как да работиш. това ще го пише на разрешителното ти за работа. Има и още такива уловки ...... но не казвам и че е 100% невъзможно. За да останеш ти трябва мотив. Имаш ли го другото е въпрос на време и пари. Ако имаш тези три показателя и почти canuck :wink:
Аватар
Koko

Re: smqna na statuta na mqsto (procedura zaimigraciq na mqst

Мнение от Koko »

Това което е обяснил Canuck е вярно но се отнася за случай че си дошъл в Канада със студентска виза - тогава си в Канада легално и имаш добрия шанс да започнеш легална процедура през канадското консулство в САЩ. Същото се отнася ако си дошъл в Канада с някаква работна виза.
Ако се върнем обаче към началния въпрос, за туристическа виза, шанса да получиш такава виза за Канада е напрактика нулев. Причината е че ще те смятат за потенциален нелегален имигрант.
Ако приемем обаче че все пак си намерил начин да дойдеш до Канада с туристическа виза, то какво следва тогава? Да се "предадеш" на имиграционните, ама на какво основание? От доста време Канада не признава бежански статут на българи, понеже вече ни смятат за свободна и демократична държава.
Вярно е че все още има хора които се опитват да се правят на преследвани - като обратни или като цигани - но за целта трябват много пари за добър адвокат и съдебни разноски, но шанса да те признаят за бежанец по този начин е много илюзорен. А ако в крайна сметка делото ти за бежански статут приключи неуспешно, което е доста вероятно, то тогава ще трябва да напуснеш Канада.
От друга страна, ако си в Канада само с туристическа виза оттук няма как да започнеш процедура за легална имиграция. Ще те накарат да подадеш документите си в офиса който отговаря за държавата в която живееш постоянно, т.е. в офиса във Виена или Букурещ които обработват документите на живущите в България.
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Коко, познавам 4 момчета, които са в То и чиито дела минаха УСПЕШНО в MTL!
To Live Is To Die
Botzo

Мнение от Botzo »

Абе и аз знам за някакъв арменец дето така водил делата че ги печелил ...... ама много голямо изваждане при него ставало на кинти.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

St.Anger написа:Коко, познавам 4 момчета, които са в То и чиито дела минаха УСПЕШНО в MTL!
Браво на тях, всъщност аз не казвам че е невъзможно, но е наистина много трудно и не съм уверен дали си заслужава, при условие че има легална процедура. А въпросните момчета как са стигнали все пак до Канада?
На мой познат македонец му отказа бежански статут и то по време когато в Македония се стреляше наистина, знае ли човек?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Повторено мнение
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Ами с някакви фалшиви визи през Турция.
To Live Is To Die
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Taka e, Koko i Botzo sa pravi, trikat e da vlezesh sas studentska ili raobtna visa, a posle da gi udaljvash dokato stanesh permanent resident, a s turisticheska visa, ako doydesh shte tryabva may da se pravish na bejanec. Az sam kato agent na CIA i poluchavam vsyakakva informaciya i moga da zayavya nay-otgovorno, che spored moite iztochnici vse oshte ima bulgari, koito minavat metara, nay-veche kato cigani, no i na mnogo drugi im otkazvat. Za da ne ti otkajat, obache tryabva da te podgotvi nyakoy mnogo pechen katil, koyto shte ti poiska, kakto pravilno predpolaga Koko pari.
Drugiyat variant e da izlajesh nyakoya kanadka da se ojeni za tebe. Ne znam kakvi sa tarifite v momenta na fiktivnite brakove, no i zatova shte se naloji da vadish pachka.

Sled vsichko kazano po-gore ot vsichki uvajaemi saforumci i men, mislya, che e nay-dobre da pochnesh standartnata imigracionna procedura za Quebec izvan Canada v tvoya sluchay. Ako ne ti se stoi v bg, pochni ya ot Valenciennes (gledam tova si posochil kato mestojitelstvo).
No, tova e samo moe mnenie.

bonne chance, kakvoto i da reshish! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Joy

Мнение от Joy »

Ne znam kakvi sa tarifite v momenta na fiktivnite brakove, no i zatova shte se naloji da vadish pachka.
Аз знам. 10 000 дол. :wink:
Botzo

Мнение от Botzo »

JOY написа:
Ne znam kakvi sa tarifite v momenta na fiktivnite brakove, no i zatova shte se naloji da vadish pachka.
Аз знам. 10 000 дол. :wink:
И аз знам че са между 10 000 и 15 000 долара ама американски.
Заключено