Анито,има го и едното и другото...
Има голяма вероятност просто да няма във форума живеещ в подобно жилище (знаех за един човек,но той май отдавна не влиза тук или поне не взима участие).Аз имам бегла представа. Знам,че има 2 вида подобни жилища. За едните ще научиш в CLE-то или там където дават социала. Виждала съм там брошури с разяснения. Не помня как се наричаха, но си имат название някакво...Също не знам за каква категория хора се отнасят и как се кандидатства,но там ще ти разяснят ако те интересува. Другите жилища, за които споменах...май не знам от къде би могла да научиш...

Те са собственност на някаква кооперация или фирма и част от заплащането на наема им се субсидира от държавата. Самият наем е нисък, минус субсидираната част и се получава направо смешна цена. За тях не се кандидатства по особен начин, никакъв ред, формуляри и т.н. Просто отиваш в самата кооперация и следиш когато се появи свободно такова с подмазване на консиержа за да ти запази евентуално...Така процедираха мои познати.

Всъщност,не мога да кажа точно каква е разликата между едните и другите жилища и има ли въобще такава. Познатите ми твърдяха,че това не били същия вид соц. жилища, които се предлагат в социалното...
Обикновенно един настани ли се в такова жилище, ревниво пази информацията за свои близки и приятели, затова много не се надявай да получиш инфо от извора ако нямаш приятели, които да живеят в подобен апартамент.
На мен ми е интересно, Митето в Ласал не живее ли точно в онези блокчета, за които говоря? Хайде, Митко, разкажи на момичето!
Съжалявам ако ти давам много субективна информация само по слухове,

но друга нямам!