Всеки от нас, емигрирайки оставя в България скъпи за него хора.
Днес за пореден път в главата ми нахлуха чудесни спомени и си казах "Еееех, хубаво си прекарвахме..." Сетих се за хора с широки сърца и топла дружеска усмивка. Прекарал съм страхотни мигове с весела компания на красиви места.
Та се сетих и за интересния диалект, който все още може да се чуе на места в Родопите и понеже това стихотворение винаги ми е създавало настроение, реших да го споделя с вас, приятели от форума.
Щракнете ТУК, за да го видите.
Надявам се да ви хареса и поздравявам всички родопчани!
Даниел
От носталгия по Родопите и чудесните хора там...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
:-)
brei,
i na men mi se reeha spomeni ot rodopite i si spomniam kolko chisti biaha tam horata
dali sega ima religiozna netolerantnost tam?
Az bih si otishal da jiveia tam no mohamedanite chuvam sa se promenili i dori niakoi si krashtavali decata Osama i gi prashtali da uchat v sauditska arabia (tova chuvam pone).
i na men mi se reeha spomeni ot rodopite i si spomniam kolko chisti biaha tam horata
dali sega ima religiozna netolerantnost tam?
Az bih si otishal da jiveia tam no mohamedanite chuvam sa se promenili i dori niakoi si krashtavali decata Osama i gi prashtali da uchat v sauditska arabia (tova chuvam pone).
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.