Sofia-Munich-Toronto-Winnipeg

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
BabaPena

Sofia-Munich-Toronto-Winnipeg

Мнение от BabaPena »

Niakoi shte patuva li do Toronto s Lufthansa na 21 Avgust? :)

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от BabaPena на Пет Сеп 03, 2004 10:01 am, променено общо 1 път.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Re: Sofia-Munich-Toronto

Мнение от bliasaka »

BabaPena написа:Niakoi shte patuva li do Toronto s Lufthansa na 21 Avgust? :)
Znachi i ti shte idvash nasam?

POSTREACT(ions) SUMMARY

bp_de

Мнение от bp_de »

BaboPeno - pusni nqkoi drug posting -kak e polovenieto w Ca.
Spezialno twoeto mnenie mnog me interesuwa -wse pak ti si kato mene -viwqla si nqkolko godini w EU i imasch druga gledna to4ka.

POSTREACT(ions) SUMMARY

BabaPena

Мнение от BabaPena »

Zdrasti bivshi sasede :-)

Mi za sega niamam seriozni zabelejki po otnoshenie na jivota v Kanada. Edinstvenoto ot koeto ne sam vav vaztorg e che e dosta vetrovito, no mesnite razpraviat, che tova liato vremeto ne bilo normalno v Winnipeg.

Inache jivota e znachitelno po dobre ureden ot jivota v sredno goliam nemski grad (primarno transporta e po-redoven i spirkite sa po-na chesto, imam kade po goliam izbor na stoki i uslugi, a prodavachite te ostaviat da im se kachvash na glavata, MNOGO po-evtino e ot Bavaria, s izkl. na krachmite koito sa na saizmerimi tseni spored standarta i t.n.). I opredeleno ne namiram zaobikaliashtata me sreda za grozna.

E, az jiveia v dobar kvartal i rabotata mi e na hubavo miasto, a i v momenta sam v, hm, medenia mesets na imigratsiata...ta shte vidim. Popitai me pak sled 6 mesetsa.

Haide sas zdrave!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

BabaPena написа:Zdrasti bivshi sasede :-)

Mi za sega niamam seriozni zabelejki po otnoshenie na jivota v Kanada. Edinstvenoto ot koeto ne sam vav vaztorg e che e dosta vetrovito, no mesnite razpraviat, che tova liato vremeto ne bilo normalno v Winnipeg.

Inache jivota e znachitelno po dobre ureden ot jivota v sredno goliam nemski grad (primarno transporta e po-redoven i spirkite sa po-na chesto, imam kade po goliam izbor na stoki i uslugi, a prodavachite te ostaviat da im se kachvash na glavata, MNOGO po-evtino e ot Bavaria, s izkl. na krachmite koito sa na saizmerimi tseni spored standarta i t.n.). I opredeleno ne namiram zaobikaliashtata me sreda za grozna.

E, az jiveia v dobar kvartal i rabotata mi e na hubavo miasto, a i v momenta sam v, hm, medenia mesets na imigratsiata...ta shte vidim. Popitai me pak sled 6 mesetsa.

Haide sas zdrave!
opredeleno ti e cenno mnenieto
pishi ni kakto ti se smenia sledmedenmesechnoto vpechatlenie ot Winnipeg

POSTREACT(ions) SUMMARY

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bp_de

Мнение от bp_de »

mersi za otgowora - oba4i sawsem otkrowenno -naistina oste si w rozowiq period- povelawam ti da prodalvi po dalgo.
zwu4i dosta optimisti4no -pone za xorata koito nikoga ne sa bili w Ca.
Oba4e 4esno kazano ne ti wqrwam :-)
Werno e 4e ne sam bil w Wini-ama pak 4ak tolkowa prekrasno da e .... :-)
W Germany waobste ne move da se gowori za neredowen transport - tiq 2 dumi sa nesawmetimi -pone w po golemite i sredno golemite gradowe.
otnosno po golqmoto raznoobrazie na stoki- pak mi e trudno da powqrwam.
no kakto i da e - izviwei si rozowiq period i togawa pak ste pischesch :-)
e move i po rano - prosto da ni poddarvasch informirani za Ca.
uspexi i zdrawe ti velaq.

POSTREACT(ions) SUMMARY

BabaPena

Мнение от BabaPena »

:-) Ne me uchudva komentara ti sasede ;-) Ti neshto ne ia doliubvash Kanadata. (Da se chudi chovek zashto chetesh Kanadski forum s takova postoianstvo :-) )

Da poiasnia kakvo imah pred vid pod "po-redoven transport": V sredno goliam/universitetski nemski grad transporta e redoven v smisal che si spazvat razpisanieto do sekundata, no primerno avtobusa do miastoto kadeto jiveeh idvashe v 1930, 2006 i 2300...i tolkova...tramvaia mi beshe na 12 min v pikovite chasove i na 20 min prez weekenda...tuk avtobusa do mestorabotata mi e na 4-8 minuti... a spirkite sa v bukvalnia smisal na dumata na 100 metra edna ot druga (prepolagam che e zaradi studa).

Kolkoto do magazinite: do momenta sam posetila 2 shoping tsentara - edinia ima 160 magazina, a drugia 110...v Winnipeg ima okolo 10 takiva. Ia sega si predstavi Niurnberg, Haidelberg ili Wuerzburg i mi kaji kade shte namerish tolkova magazini na edno miasto??? Ne govoria za Frankfurt ili Miunhen, zashtoto togava shte triabva da sravniavam s Toronto ili Vankuvar, a tova, shte se saglasish e druga bira.

Chesno kazano - nadiavam se medenia mi mesets da prodalji po-dalgo...no obeshtavam tarjestveno da opovestia na visok glas neshtata koito ne mi haresvat tuk kato se sblaskam s tiah.

Haide sas zdrave!

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

E kak pak gi sravni Winnipeg s Veurzburg i Neurnberg,kogato parviya goni miliona po naseleni ,a vtoriya i tretiya ya imat 200-300k. giteli,da ne govorim ,che parviya e 10 pati po golyam ot vtoriya na teritoriya .I nie sme givyali predi desettina godini po tiya kraishta i znaem mnogo dobre za kolichestvoto asortiment i osobenn za kachestvoto na predlaganite stoki.
Ako iskash sravneniyata ti da sa tochni sapostavi naprimer Toronto s cyalata Rurska oblast ,pone sa shodni po teritoriya i naselenie,pak da vidim kakvo ste izleze.
Mogesh i da napishesh za higienata po tukashnite spirki,kak sa osveteni i oborudvani s kameri,za elektronnite tabla koito posochvat razpisanieto na avtobusite ,sled kolko sekundi i minuti idvat sledvashtite avtobusi ili s kakvo zakasnenie se dvigat.Napishi kak tuk v avtobus se vozyat po dvama trima dushi max.,a kak v Deutschland se tapchat kato sardeli,he he may obarkah neshto dargavite.
Dobre doshla vse pak i kakto kazvash ste chakame novi vpechatleniya ,kato smaknesh rozovite ochila,no da sravnyavash Canada s Deutschland kato kachestvo i luks e meko kazano nekorektno.

POSTREACT(ions) SUMMARY

BabaPena

Мнение от BabaPena »

Mdammm... che Winnipeg e po-goliam ot Wuerzburg si prav Bate...samo che edinia e 700 hiliadi, a drugia e 350...t.e. razlikata ne e edno kam pet. Osven tova poznavam dobre osnovno Bavaria taka ce mi e trudno da sravniavam s drugi chasti ot De. Obshto vzeto, v moite ochi i Winnipeg e selo i Wuerzburg e selo.

Kade v Bavaria vidia svetlini tabla pokazvashti zakasnenieto na avtobus ili tramvai???? Niakoi da ti dava razpisaniata na reisovete v De bezplatno? Ili da mojesh da se obadish po cell-a da pitash koga e sldvashtia ti reis? Davat li kuponi za namalenie kato si kupish mesechna karta? Da si se vozil naskoro v nemski tramvai v 5 sledobed? Vij fact e che absoliutnata stoinost na ednomesechnata karta e pochti ednakva, koeto oznachava che izliza po-skapo ot kolkoto v De poradi razlikata v zaplatite. Kolkoto do chistotata - tuk opredeleno ne e po-mrasno (govoria za iujnite kvartali na Winnipeg) ot kolkoto vav Nurnberg primerno.

Taka che namiram sravneniata si (na segashnia etap i ) za napalno korektni. A i v kraina smetka, Bate, ne zabraviai, che vsichko e vapros na lichno svetouseshtane.

Haide sas zdrave!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Da ne zabraviame 4e Winnipeg e stolica

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bateto

Мнение от bateto »

Pardon,sigurno elektronikata po spirkite sam ya vigdal v Ispaniya ili Franciya.Ne sam bil vav Winnipeg dosega priznavam si ,no Weurcburg sam go minaval za 20min otkray do kray s kolelo,ta znache li ,che Winn. ste go mina za 40 :lol:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
No667

Мнение от No667 »

bateto написа:Pardon,sigurno elektronikata po spirkite sam ya vigdal v Ispaniya ili Franciya.Ne sam bil vav Winnipeg dosega priznavam si ,no Weurcburg sam go minaval za 20min otkray do kray s kolelo,ta znache li ,che Winn. ste go mina za 40 :lol:
Bate ako minesh Winnipeg za 40min s kolelo te vodia kadeto si iskash da te cherpia :),daje s kola ste ti dam da si,ne s kolelo :)
30 km diametar nai-malko bez predgradiata i skapite kvartali,ujasno razprasnato na goliama plosht.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
ally_c

Мнение от ally_c »

Zasto otivat tolkova hora v Winnipeg ? Tam osven stud kakvo drugo ima ?
Ako njama indiizi i pakistanzi na vsjaka krachka sigurno e hubavo. Tuk malko se smirisa pologenieto. Osobeno otkam Mississauga i Brampton - zapadnata chast.
:(

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
No667

1

Мнение от No667 »

ally_c написа:Zasto otivat tolkova hora v Winnipeg ? Tam osven stud kakvo drugo ima ?
Ako njama indiizi i pakistanzi na vsjaka krachka sigurno e hubavo. Tuk malko se smirisa pologenieto. Osobeno otkam Mississauga i Brampton - zapadnata chast.
:(
Ami idvat tuka za d arabotiat i jiveat,a studa ne e tolkova strashen.
Indiici ima samokato shofori na taksi i v niakoi drug magazin malak,niama talpi nito pak za pakistanci znam,niama i cherni,niama i arabi.
Osnovno sa beli hora,ukrainski,polski,i drugi evropeiski narodi.
Edinstvenite cvetni sa indiancite,ama te tuka sa si rajdani a ne sa se izipali ot drugi kontinenti.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
ally_c

Мнение от ally_c »

Navremeto e-hee edni razkazi chetoh za winnipegskite valzi, ot njakakav tamoshen Haitov, ne pomnja, sigurno ima divi gori i planini nablizo. V Ontario njama edin halm za zjar. Na ski hodim na 100 km. v kurortcheto Blue Mountain, kadeto koito e vigdal Pamporovo ste mu se priplache - edno halmche dalgo, kato diga - 4-5 km, nisko, neznam kolko, mnogo nisko, no zjaloto v pisti, nostno osvetlenie, izkustven snjag vse duhat.
Kakto mi e gega sega i mi vijat pogarni i sadrani garneta pod prozoreza mi ide da se kacha na kolata i da tragna na sever, na po-nenaseleno i po-hladno.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено