Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
shark6286

Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Мнение от shark6286 »

Kak se vadi notarialno zavereno kopie na diploma kojato si e na anglijski ?

Dnes otidoh pri notariusa s diploma ot Microsoft za pridobita kvalifikacija kojato si e na angtlijski. Objasniha mi che zaverjavat dokumenti samo na balgarski i che shte trjabva da ja preveda na balgarski za dfa razbereli za kakvo stava duma ?! Az ne iskam da talkuvat kakvo pishe vatre a prosto na slojat pechat che kopieto e vjarno s originala. Osven tova pechata e na balgarski. Kak v posolstvoto shte razberat kakvo pishe na nego ?
Njakoj ima li ideja kak da stane ?

Blagodarja predvaritelno

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
pantata

Мнение от pantata »

то и моята диплома за висше бе на английски и искаха нотариално заверено копие. по принцип нотариусите трябва да имат разрешително да заверяват документи на английски. аз така бях при едни, ама нещо много тежки го раздаваха и си тръгнах. на връщане влязох в при друг нотариус и той вика: няма проблеми - дай да видим за какво става дума. и завери човека за 5 мин. за съжаление не му помня името, ама беше някъде м-у славейков и попа, от лявата страна в един вход.
така че няма нужда от превод - просто попитай нотаруиса дали има право да заверява документи на английски и това е.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
sara
Рошава гарга

Re: Prevod na diploma ot anglijski na balgarski ?!

Мнение от sara »

shark6286 написа:Kak se vadi notarialno zavereno kopie na diploma kojato si e na anglijski ?
i na men edin notarius mi zaveri edin dokument na angliiski a za diplomata si imah copia ot unito

posle moje prevodach da "prevede" zaverkata

mojesh da se probvash i v posolstvoto na darjavata otkadeto ti e diplomata

POSTREACT(ions) SUMMARY

todoto

Мнение от todoto »

Има един нотариус до нотариата на Попа по Патриарха - влиза се в един двор (това е между спирката на тролеите пред нотариата и ул. Хан Крум). Аз имах и едни сертификати на немски та ходих до Германското посолство при Интерпред за легализацията им.

Ама следващите ми сертификати на английски само ги копирах и изпращах на посолстото ксерокопия - на интервюто само ми прегледаха оригиналите и ми ги върнаха.

Успех!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Miroslava

Мнение от Miroslava »

Що не ходиш на "Асен Златаров" 11 в канадското консулство и там да ти направят заверката, ами се мъчиш по разни нотариуси?
Все си мисля, че трябва да могат да го свършат това там, защото всички други посолства заверяват преписи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено